Merhaba değerli hyundaiclub ailesi aracima 10 bin km bakim yapicam bu konu hakkinda forumda açılmış birçok konu mevcut fakat hepsinde ayrı bir görüş bildirilmis. Arkadaşlar sorum şudur 1.5 era dizel için en uygun en verimli yağ hangisidir? Bir çok arkadasımiz 5 30 5 40 10 40 hatta 0 40 diyenler bile olmuş kararsız kaldım. Ayriyaten filtre olarak hava mazot yağ hangi marka almalıyım sorun cikartmiyacak? Ve v kayisinin orjinal boyut numarası kaçtır hangi marka almaliyim kayış ses yapıyor degisicem. Şimdiden teşekkür ederim konuyu yanlış yere açtıysam affola iyi akşamlar .
@deadalive51 Yağ konusunda 5w-30 tam sentetik yağ iyi bir tercih bence. Ben hep öyle kullanıyorum. Bazı yerler ucuz olması sebebi ile 10w viskozite yağ kullanıyorlar. Bahsettiğin yağların hepsi olur ama en iyisi 5w-30 olur. Filtre olarak hepsini servisten orjinal almanı tavsiye ederim. Sadece polen pahalı olabilir. Onu disardan alabilirsin. Veya alternatif olarak bosch marka filtre setleri de kalitelidir. Onları da kullanabilirsiniz. Kayış ölçülerini bilmiyorum ama şase numaran ile parça koduna bakabilirsin. Forumda var konusu. V kayışı için servisteki mi iyidir yoksa dışardaki global markaların kayışları mı iyidir ben de merak ediyorum.
1.5 crdi in yagi soguk iklimde degilseniz 5w40 dir. 5w30 turbo yedirir. Forumda 40 yere yazdik Mobilden gonderildi.
son bakimda özel servis 5/40 koydu sanki duman atmaya başladı... yağ mı yakıyor ne diye düşünüyorum....