Arkadaşlar Çorum Karataş Bayiden aldığım aracın Faturası 2.350 TL düşük kesilmiş neden olabilir. Kasko ve Sigorta ben yaptırdım. Ruhsat ve plaka masrafı onlara ait fakat bunlarında bu kadar tutmayacağı kesin. Vergi Usul Kanununa göre de anlaşılan bedel üzerinden kesilmesi zorunlu sizlerinde başına böyle bir durum geldi mi ? Not : 2 aydır faturamı 4- 5 defa istememe rağmen geliyor diyor trafik müdürlüğünde kalmış diyorlardı Muhasebe faturanın fotokopisini mail attığında anladım.
Genelde bu yapılan işlem vergi kaçırmanın ve aradaki farkı cebe indirmenin bir yoludur. Muhasebeci işlerin tıkırında gitmesi için aracın ne kadara faturalanacağını söyler, Satıcı da abudik gubudik (bazıları alınmasın ) sebeplerle siz oyalar. İş işten geçince de Aaaaa kuşa bak oynarlar. Sizde üzerine düşmezsiniz. Ne zaman bir sorunla karşılaşılırsa işte o zaman ne gibi dümen suyunda boğulduğunuzu anlarsınız. İşini dürüst yapan işletmeler ise kuruşu kuruşuna faturanızı keser.
Faturanızı isteyin vermeye yanaşmazlarsa ve ille faturayı almak istiyorsanız Maliye Bakanlığına şikayet edeceğinizi söyleyin. Mobilya alımında benim de başıma benzer bir olay gelmişti ve yaptığım şikayet sonucunda firmaya ceza kesildi. Vergi ve fatura konusunda Maliye Bakanlığı titiz davranıyor.
Ben İhbarda bulunacağım sanmasından kar ettiler vergi ziya cezası ve gecikme faiziyle beraber öderler. Müfettişlere durumu ihbar ettiğimde geriye dönük tüm satışları kontrol edeceklerdir.
İhbarı BİMER üzerinden de yapabilirsiniz Maliye Bakanlığının ilgili sayfalarından da. Sizin zaten ödediğiniz paranın bir şekilde kaydı vardır elinizde. Bunlar sayesinde faturayı düşük göstermekten dolayı ceza kesilecektir.
Ödemeyi banka aracılığıyla mı yaptınız? Eğer fatura düşük gösterildiyse dekontla ve faturayla gidin benden fazladan 2350 lira almışsınız diyin paranızı isteyin bu sefer.
Takas + banka havalesi fakat aracımı aracı bunlara direk satış yapmadım müşteriyi hazırmış benden vekalet alarak onlar başka birine sattı. 23 TL verdiğim aracı sanırım 25 bine satmışlar.
Piyasa ne kadar hızlı al-sat... Maliye ile bir görüşmenizde fayda var... O farklar o zaman kapanıyor...
Elinizdeki belgeleri bir dilekçeye ek yaparak vergi denetim kurulu ihbar ve şikayetleri değerlendirme komisyonuna iletebilirsiniz. Çorumda grup başkanlığı olmadığından ilgili vergi dairesine verebilirsiniz. Vergi kaybını belgelerle kanıtlayabiliyorsanız ihbar dilekçesine kimlik bilgilerinizi yazmanıza gerek olmaz. Ancak somut delil olmayıp yüksek ihtimalle kayıp kaçak olduğunu anlatabiliyorsanız ve/veya tarh edilecek vergiden ihbar tazminatı talep ediyorsanız adınız soy adınız t.c. kimlik no adres ve telefon bilgileriniz olmadan dilekçe veremezsiniz. Verirseniz de işleme konulmaz. Ancak siz böyle kanıtlıyorsunuz. Diğer satışların ne şekilde ödendiğini tespit mümkün olmayabilir. Bu sebeple yapılacak iş sadece sizin olay dolayısıyla tarh edilecek vergi ve cezalarla sınırlı kalabilir.
hem şikayetçi olun vergi kaçakçılığından hemde aradaki farkı alın 6 aylık yakıt paranız bedavaya gelir