1 Nisan itibariyle araç alım satımında ekspertiz zorunlu olacakmış. https://www.memurlar.net/haber/801380/ikinci-el-arac-aliminda-ekspertiz-raporu-zorunlu-oluyor.html
iyi bi karar en doğrusu bu. experleride kontrol edilmeli veya vatandaşı mağdur ederlerse bedeli ödetilmeli yanlış teşhis koyabiliyorlar.
Bir tane dyno cihazı bir de boya ölçer alan ekspertiz açıyor sektör bu duruma geldi yanlış sonuçlar veren işletmelere büyük cezalar kesilmeli sıkı denetimden geçmesi lazım bu yerlerin
Bence yerinde ve geç kalmış bir uygulama. Raporu, TSE standartlarında olan yetkili firmalar verecekmiş. Bu daha da iyi oldu. Her önüne gelende dyno ve boya ölçüm aleti var. Lastikciler bile ekspertiz yapar oldu. En güzeli de, kimse aracını satarken yalan söyleyemeyecek. Sanayi Bakanlığının, Nisan ayına kadar şu yetkili test merkezlerini belirlemesi lazım. SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
exper zaten ikinci el arac alim satiminda şart olan bir şeydi. experlerin tse denetiminde olacak olması yerinde olmuş. yoksa bu yeni sistemde önüne gelen exper açardı..
Ama ekspertizlerin onaylı olması lazım , Eline boya ölçer alan ekspertizcilik yapıyor. Benim sattığım 28 parça değişenli arabaya 1 parça değişen 3 parça boya var demişler Artık ekspertize paramı yedirip rapor aldılar bilemedim.
Expertizlerin hatalı verecekleri raporlar için bi yaptırım var mı? Bildigim kadarıyla müeyyidesi yok ve olmayacak ta. Bir de yetkili expertizler fiyat karteli oluşturacaklar... Ayrı bir gider olmaktan öte bişi olmayacak...
Sonrasında söyledim, hadi tamponlar plastik anlayamadın çamurluk da değisti dedim. Gitti tekrar baktı etti geldi emin misin diyor. Kazayı ben yaptım dedim, hasar sorgulamasını yaptı, kaza tutanağını gördü o zaman ikna oldu. Ahlakını beğendim ama, para istemedi tabi alıcı yine de verdi.
normal expertiz raporunda verilen tarih o gün için geçerlidir diyor. bazi expertiz firmalari daha yüksek fiyatlara aylik garantili rapor da veriyorlar. expertizin yaptigi isten dolayi sorumlulugu var elbet. eğer sikinti yasarsaniz expertiz raporu ve faturasiyla birlikte tüketici hakem heyetine basvurabilirsiniz. bunun karsiliginda (haklıysanız) para iadesi alabilirsiniz. hatta aracin deger kaybi oraninda maduriyetinizi karsilatabileceginizi dusunuyorum. lafi agzimdan aldiniz valla. ben yazacaktim gorunce yazmadim.
Kesinlikle katılıyorum Samsun'dan yakın zamanda bir araç aldım . Türkiye çapında kurumsal bir firmadan expertiz yaptırdım adamlar anlamıyor ben daha iyi anlıyorum birde bazıları yerel galerilerle anlaşmış gibi adam arabayı satanla kanka çıktı neyse araç girmesi ile çıkmasi bir oldu sonuç araçta bir sürü söylenemeyen hasar çıktı kaportaya baktırmaya çekiniyorum ))