Merhabalar İlk arabam olacak 2 tane aynı fiyatlı getz arasında kaldım Biri 2006 Model gri değişensiz 3.5 parça boyası var 1.100 TL tramer mevcut 108 bin kmde Diğeri 2008 model mavi 1 parça boyası var değişensiz tramersiz 193 bin kmde ikiside oturduğum şehre çok yakın ikisinin fiyatı da 410 bin TL sizce hangisine yönelmeliyim.
İlk aracınız olacaksa ve boyalar ağır bir hasardan oluşmamışsa 108 bin km de olan aracı tercih edebilirsiniz. Tabiki araçların bakımlı, derli toplu olması da önemli.
Teşekkür ederim cevabınız için hasar kaydının tampondan kaynaklı olduğunu söyledi şuan hala araç hakkında konuşuyoruz ama ben de 108 bindekinden yanayım bakalım ne olacak
193 bindeki olan aracın bütün bakımlarını zincir değişimini yağ ve filtre değişimlerini not almış faturalarını saklamış 5-6 yıllık faturaları mevcut hepsini gösterdi arabasına düşkün ama yaşına göre kmsi normal ama benzerlerinin kmsi düşük olduğu için kmsi biraz fazla gibime geldi
Her iki araç da 1.4 benzinli mi? Dediğim gibi bakım geçmişi çok önemli. Bazı durumlarda bakımsız 100 bin km 'de olandan ziyade bakımlı 190 bin km deki araba daha çok içinize sinebiliyor. Bence her iki araca da bakın. Ona göre karar verin.
108 bin kmdekine gittim baktım sürdüm araç güzel gidiyor motorsal anlamda bi sıkıntı hissetmedim ama kaporta masrafı çok var tavanda kuru çekiç dolu izi düzeltmesi var ama yapan usta yapamamış sanırım tavandaki boya dalgalı ve tüp yoktu 193 bin kmdekine pazartesi günü gidip bakacam adamın demesine göre tamponda uzak tefek sürtmeler var ama kaportada çizik gamze yok ve 5-6 yıllık bakım defteri tutmuş faturaları dosyalamış tek te söyledi pazartesi gidip bakacam bi duruma göre bilgilendiririm sizi de ama 100 bindekini kafamdan sildim.
Bir de 1.4 DOHC motorlarda AB AC HY KLM VE START olarak 3 donanım gözüküyor start 2 cam otomotik en alt model onu biliyorum ama HY KLM VE AB AC arasındaki fark nedir
Çok ilginç, ikisi de aynı anlama geliyor ama farklı modeller. Yerli üretim yabancı üretim farkı olabilir mi? AB=Hy airbag/hava yastığı AC=klima airconditioner/klima
ilk aracınız olacaksa en önemlisi yolda kalmaması ve arıza yapmamasıdır. bunlar da kaportayla alakalı değil. insanların çılgın gibi kaportaya takılmalarına bakmayın.2-3 yaşındaki bir araç gibi kaporta arızalarına dikkat ederseniz asıl sorun olan motoru ve diğer arıza yapabilecek şeyleri kaçırabilirsiniz. bence getz alıyorsanız komple boyalı bile olabilir. motoru, şanzımanı, debriyajı, yürüryen aksamı, freni, elektrik aksamı sağlammı diye bakmak gerekir. mesela getzi aldınız ve akslardan birisi arızalı çıktı. parayla bile zor çözersiniz. ya da elektrik aksamının içinden geçilmiştir. her yerine ses sistemi alarm ıvır zıvır bağlamak için kabloları kesilmiş olabilir. bu durumda tamir ettirecek usta bulamazsınız. ağır kazası yoksa(mesela dolu hasarı hasar değildir) ve korozyon kasayı çürütmemişse kaportada bakılacak hiçbir şey yoktur.
Anladım çok teşekkür ederim ama bu hy klm ve ab ac donanımlarını hala çözmüş değilim bilgisi olan birisi yardımcı olabilir mi
https://www.hyundaiclubtr.com/konu/getz-1-4-dohc-ab-ac.46070/ Burada 2. Mesajda yazmış. https://www.hyundaiclubtr.com/konu/getzimin-tam-modeli-nedir.30098/ Burada da aşağılarda donanım tablosu vermişler.