Merhaba iyi akşamlar aracımı çalıştırmak istedim marş almadı akü takviyesiylr çalıştırdık fakat araç 4.vitesde calısıyor ve yukselme düşme yapmıyor istop edince gene takviyesiz çalışmıyor 1.4 otomatik 2022 model i20 başına gelen varmı ?
Akünüz iyice öldüğünden mantık devrelerine gereken voltajı sağlamadığı için bu sorunuz yaşamanız olası gözüküyor. O aküyü değiştirin tekrar deneyin. Araç devirlenmeden akü şarj etmez.. Rölantide gereken şarj akımı sağlanmaz sadece çalıştırıe aracı.
50 amperlik akü var üzerinde aküden dolayı vites gecişi yapmayabilirmi ? Birde calışırkende gecmedi başka viteslere
Hocam fabrika aküleri 45-50 Amper oluyor zaten ve iyi dayanmış sizinki , benimki 18 ayda bitmişti. Siz 60 Amper bir akü takarsanız rahat edersiniz. Akünün oturduğu yuva 60 amperin oturmasına engel değilse 60 amper 12 V bir akü tüm sorunlarınızı çözecektir. Bir de orijinal akülerin dışında aküyü saran bir karton gibi koruma kılıfı oluyor , kışın sıcak tutması ve estetik açıdan görünüm için , yeni akünüzü takarken onu iptal ediyorlar kesip çıkarıyorlar , artık yeni akünüz çıplak olacaktır ,soğuk yerdeyseniz kışın sıkıntı olmaması için bir kılıf alırsınız. Ben Tucsondan kalan akü kılıfını taktım iyi oldu. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi