Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Arabayı Hareket Ettirmek ( Debriyaj Gaz Ilişkisi)

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda mektuplar tarafından 14 Mayıs 2016 tarihinde açılan konu

1. mektuplar

mektuplar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    143
    Ad Soyad:
    mektupla adresim
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
  2. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Birde şöyle bir kalkış var:D düz yolda el frenini çekiyorsunuz el freni çekili halde düğmeye basılı tutuyorsunuz, debriyaja basıp birinci vitese takıp 4000 devirde sabit tutuyorsunuz aynı anda debriyajı araba el freni çekili halde poposunu yere azcık indirecek kadar kaldırıyorsunuz ışık yeşile dönünce el frenini indirdiğinizde araba gecikmesiz fırlıyor:) devirlenme gecikmesi debriyaj gecikmesi olmuyor ancak bunu çok uzun tutmamak lazım sık yapılırsa balata ciddi aşınacaktır. Tabi bu dediğim hoş birşey de değil:( tavsiye etmiyorum bu yöntemi Top gear programının videolarında görmüştüm.

Neyse, şu an karbüratörlü veya devir saati olmayan veya eski nesil hidrolik olmayan telli tipte debriyajı olan arabalar olsaydı 10 kaldırıştan 8 tanesinde benim o arabaları hoplatıp stop ettireceğimi adım gibi biliyorum :( teknoloji bağımlılığı bu olsa gerek. Ara sıra sportif faaliyet maksadına doğan slx, ford taunus falan bulup yavaşça sakin bir tur atmak lazım ama çevremde yok.

Birde kötü alışkanlığım var kalkışlarda hemen devirlensin diye gaza yarım saniyeliğine dibine kadar bas çek yapıp 1200-1300 devirleri görünce hemen gazı komple kesip peşine debriyajı kaldırıyorum sonra tekrar az az yavaş yavaş gaza basıyorum karbüratörlü araba olsa boğulma yapıp stop edeceği öksüreceği homurdanacağı muhakkak. Bugün yine bizim pederin otomatik vitesli crdi yi kullanmam gerekti onda da vitesi D ye taktığımda hep önce arabanın kendi kendine yürümesini bekledim o yürümeden gaza basmak gelmedi içimden, tork konvertörlü şanzımanlar kalkışta çok gaza basınca önce bir doldurma yapıyor devirleniyor sonra birden fırlıyor ben zorlamayayım kibardan yürüsün dedim:)

mektuplar bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş