Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

arabanın stop etmesi

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda centub tarafından 7 Temmuz 2010 tarihinde açılan konu

1. centub

centub Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    slm arkadaşlar nasılsınız iyisinizdir umarım bugün başıma gelen bir sorunu anlatmak istedim ve fikir almak istedim anlatmaya başlıyayım şimdi arabamız 2008 model hyundai accent era 1.4 tüplü select modeli şimdi abilerim yolda seyir halinde giderken 55-60 km. hızla gidiyordum sonra sola doğru dönmem gerekiyordu doğal olarak araçı yavaşlattım ve boşa takıp 2. vitese aldım aracı ve benim genelde yavaşlama taktiğim budur motor frenini ayağımdaki gaz pedalını bırakarak yavaşlarım ardından vitesi boşa alırım ardından deviriniş alınca 2. viteste yoluma devam ederim şimdi arkadaşlar vites boşa aldığım esnada bugün 3 kere başıma geldi ve arabanın akü lambası yanarak araba stop etti ardından hemen çalıştırdım ve yoluma devam ettim ve sonuncusunda allah korudu arkamdan kamyon giriyordu allah korudu şimdi bu sorun neden yapar ve çözümü nedir yardımcı olursanız sevinirim hepiniz allaha emanet olunnn.....

2. centub

centub Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar bu sorunla karşılaşan yada bilen yokmu ya bir yardımcı olmanızı bekliyorum bir zahmet

3. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    aldığın gazda sorun olmasın, kalitesiz gaz ise ani devir düşüklüğünde sıkıntı yaratabilir, birde lpgde rölanti dengesiz ooluyormuş ayarlarına bi baktır kitin, birde bu boschun lpgli araçlar için oolan bujilerini övüyolar, bujileri onlardan falan al oolmadı, inşallah düzelirr

4. centub

centub Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    şimdi coşkun cum yaşadığım yer şırnağın cizre ilçesi malesef burda ki herşey gibi gazda kalitesz sadece nargaz var birde eurogaz var başkada yok kalite sıfır .....evet arabada zaten rölantisinde bir dengesizlik var 29 günlük atiker lpg takılı ve taktırdğımdan beri arabayı ilk çalıştırdığımda rölanti durumu 2000 deviri bulup sonradan düşüyor bende yoluma öyle devam ediyorum hocam bujiler aynen deiğiniz gibi bosch marka ve tek tırnaklı daha takalı 1 ay oldu hocam yani bu sorum kesin lpgden yapıyordur değilimi yarın bir tüpçüye götüreyim bari inşalllah anlıyordur....cevap içinde teşekür ediyorummm

5. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    geçen sene benimde başıma geldi benzer durum, 3. viteste ayağımı gazdan çektim, devir bayağı düştü, debyaja basınca araba stoop etti
    bunu birkaç kez yaptırdım, ama bu 3. viteste devir 1000 veya altına inince olan bişey, belkide sizin durumda böledir, ben artık 2000devirin altına inince vites düşüyorum, çok bayıltmıyorum

6. centub

centub Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet aynen anlattığığn gibi bir durum yaşadım bugün peki siz bir yere gösterdinizmi hiç arabayı yani gerek varmı lpg takan usatay göstereyim mi bu işi yoksa dediğiniz gibi kullanmaya devam mı???

7. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    ben göstermedim çünküdurumun benden kaynaklandığı belliydi, siz sorun sizden mi kaynaklanıyo yoksa araçtamı sorun var onu anlamaya çalışın, yada her ihitmale karşı bi ayar yaptırın, sonrasında daha dikkat edin devir saatine, tam garanti olsun https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

Düzenleyen : Coşkun Özcan

8. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,981
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  9. centub

centub Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aslında çokda dikkat ederim devirinde kullanırım hep arabayı bundan sonra birsaz daha dikkat edlim baklım yardımlar ve yorumların için teşekğür ederimm...

10. centub

centub Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    saolasın serdar hocam ama malesef başkacada şansım yok yaşadığım yerde tek lpg bu var malesef https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley19.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley19.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley19.gifve durumun böyle olması çok kötü bir şey malesef.....

11. centub

centub Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    serdar bu diyarbakırda çavuşoğlu hyundai yetkili servis ve çavuşoğlu plaza var akrabalık varmı yoksa soyadı benzerliğimi var???

12. centub

centub Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ha arkadaşlar birde aklıma gelmişken arabanın lpg yi taktırdıktan sonra motor arıza lambası ışıgı (check) yandı ve hala yanıyor o olayla bugünkü anlattığım ve yaşadığım olayla bir bağlantısı olabilirmi sizce yoksa alaksaı yokmu???

13. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gifolabilir, check lambası fakir karışımda yanıyor, yani motora zaman zaman az yakıt geliyo demekki

14. centub

centub Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hah işte şimdi oldu demekki sorunumuz asıl problem bu demekki ya birde sözde ustacık o lambanın yanması bişey olmaz demişti ya varya iyiki bu siteyi yapmışsınız var ya ufak tefek sorunlarımızı fikir birliğiyle çözebiliyoruz süper bişey emeeği geçenlerin ellerine sağlık check lambasını bilgisayara bağlayıp söndürttüreyim baklım sorunumuz düzeleckmi cevap ve yorum için teşekürler....

15. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,981
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz

Soyisim benzerliği, ben Trabzon'luyum.

16. hellas79

hellas79 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende 98 model Daewoo Nubira 2.0 CDX var. aracım benzindeyken sorunsuz çalışıyor. Gaza alınca bir süre sonra ısınıyor. 2-3 yere sordum. Biri gazı söktür. Yeni bir marka tak dedi. Bana kalırsa 2 nedeni var bunun. 1- Gaz güvenlik sebebi yüzünden motor ısındığında kendini kesiyor. 2- Depoyu tam doldurunca yapıyor.

17. topel1965

topel1965 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar merhaba. bende 2004 admire var 2 sene önce voltran tüp takıldı sorunsuz 2 sene kullandım. 15 gün önce sabahları çalışmada sıkıntı yaşamaya başladım. bir kaç kontak sonrası çalışır oldu. van'da ustaya gösterdim. enjeksiyon temizlenecek dedi temizlendi, tüp ayarı dedi yapıldı, kelebek ayarı ve contası dedi yapıldı, elektrik tesisatı dedi yapıldı, bujiler, yakıt pompası,yakıt flitresi değişti. bir hafta sorun olmadı sonra kekrar eski haline döndü, sorun:rolantide düşüklük araşta titreme ve check lambası yanmaya başladı bir türlü düzeltemediler.

18. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,981
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Aramıza hoşgeldiniz. Kendinizi ve aracınızı "tanışma" bölümünde tanıtırsanız memnun oluruz.

OBD cihazı ile lambanın neden yandığını öğrenirseniz daha sağlıklı bilgi verebiliriz.

19. topel1965

topel1965 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar merhaba sorunu çözdüm. araçta sabahları geç çalışma vardı bir iki kontaktan sonra çalışan ancak rolanti düşük olması sebebiyle titreyen vestop eden arızayı düzelttim. çaresi akünün + kutup başını söktüm 5 saat kadar bekledim ve tekrar taktım. böylece aracın beynini resetledim aracım sorunsuz bir şekilde çalışıyor.araç fabrikasyon ayarlarına döndü. inşallah sizinkide düzelir.

20. topel1965

topel1965 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    akünün + kutup başını söküp bir kaç saat sonra yeniden katıldığında araç fabrikasyon ayarlarına geri döndüğünden sürekli yanan check lambasıda söndü.DİKKAT teyip şifreliyse teyip çalışmaz çifreyi işlem sonucunda tekrar girmek gerekir. herkese kolay gelsin.

Bu Sayfayı Paylaş