Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Arabanın ilk seferde çalışmaması

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda Onur959 tarafından 29 Temmuz 2012 tarihinde açılan konu

1. Onur959

Onur959 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Onur KURT
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Herkese merhabalar. Getz'in haricinde ford fiesta marka aracımda var. 1.25 benzin-lpg'li. Forumda benzer arama yaptım ama tam olarak cevap bulamadım. Aracı motor soğukken ilk çalıştırdığımda motor çalışıp çalışmamak arasında kalıyor, hatta stop ediyor. Ama ikinci çalıştırmamda tek seferde çalışıyor. Motor sıcakken böyle bir durum yok ama motor soğukken her seferinde oluyor. Bende bu nedenle hep iki marşla çalıştırıyorum. Acaba sorun neden kaynaklanabilir? Şimdiden herkese teşekkürler.

2. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    aracın bakımı geçmiş olabilir. benzin pompasında bir sıkıntı olabilir veya aküde bir sıkıntı olabilir. bakımı geçmiş derken filtreler,buji gibi parçaların ömrünü doldurmuş olmasından kaynaklanıyor olabilir...

3. Onur959

Onur959 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Onur KURT
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Penzin pompası arızalanmıştı, pompa ve yakıt filtresini değiştirmiştim. Bujiler değişeli 20.000 km oldu, lpg'li araçlarda bujiler kaç km de değişir? Akü şarjına baktırdım, iyi dediler. Otomatik jikle yada boğaz kelebeği ile alakalı olabilir dedi bir arkadaş, alakası varmıdır?

4. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    ewet boğaz kelebeğiylede alakalı olabilir isterseniz bi temizletebilirsiniz. (bizim eralarda bujiler normalde 30 binde bir değişim diye biliyorum) ancak yinede bujilerede bi bakın belki ömrü dolmuş olabilir. ayrıca eğer takılan benzin pompası tam uyum sağlamamışda olabilir.çünki siz ilk aracın kontağını açtığınızda pompa kanatları(usta bana anlamam için böyle izah etmişti) benzini motora getirmeye çalışıyor ancak yeterli olmuyor siz kontağı kapattığınız da tekrar benzin depoya gelirken siz bir daha deniyorsunuz kanat öndeki benzini iteliyor ve araç çalışıyor. bende bu sıkıntıyı yaşamıştım. birde aracın benzinini ışık yanacak seviyeye kadar düşürmemeye dikkat edin çünki benzin pompası yanabiliyormuş...

5. Onur959

Onur959 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Onur KURT
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    2 ay önce benzin pompası yanmıştı ve pompa değiştirildi birebir aynısı ile. Hiç böyle bir sıkıntı yapmamıştı fakat son 2-3 haftadır bu durum başladı. Bujileri değiştirip, boğaz kelebeğinide temizleteceğim. Daha ustaya gitmedim, gitmeden öncede buradan bir sorayım ona göre bilmeden bişeyler yapmasınlar dedim :)
    Pompa arızlarında, komple şamandırasıda dahil mi değişim yapılmalı, yoksa benim yaptığım gibi sadece pompa motoru değişse yeterlimidir?

6. emre_1453

emre_1453 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Emre CANLI
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    Bence benzin pompasını hiç değiştirmeyin LPG ayarına baktırın derim ;)

7. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    bana da lpg ayarında sıkıntı vardır dediler tam 8 defa gittim olmadı tuttum pompayı değiştirdim vede sonra kelebek boğazı denilen yeri çıkartıp temizlettim de düzelmişti... :)

8. rb1406

rb1406 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Arkadaşım benzer sorunu epeyce yaşadım. Ustaya gittik, bujiler, lpg ayarı vs. dediler. Benzin pompası dediler. Baktırdık sorun bulamadılar. En son ustanın biri enjektörden dir dedi. Benim tepem iyice attı. Gittim bir pompacıya anlattım durumu, tesaduf tanıdık çıktı. Sıralı Sistem Lpg li Hyundai araçlarda benzer birkaç sorun olmuş çözümü aynen bana da aynen aktardı. Aracına 1 hafta felan sadece Benzinde bin, Lpg kullanma, düzelir dedi. Dediğini yaptım, gerçektende tek seferde almaya başladı. O günden beri arada bir benzinde kullanıyorum. Aracım tek seferde alıyor.

9. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    tabi illaki aynı sorun yaşanıyor ama aynı çözüm yolu sıkıntıyı gideremeyebiliyor. bence tek tek hepsini deneyin ama masraf etmemeye çalışın...

10. Onur959

Onur959 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Onur KURT
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Bir usta daha aynısını dedi. Araca sadece benzinde bin bi süre dedi. Bujilerden şüphelendi ama 18 bin km de de buji eskimez kolay kolay dedi, ki bujiler motocraft marka. Pompada arıza olsa hiç çalışmaz dedi, filtreyi yeni değiştirmişsin dedi. Boğaz kelebeğini 1 sene önce temizlettiğimi söyleyince, ondan olabilir dedi. Sonuçta lpgli araçlarda 6 ayda bir boğaz temizliği yapılması lazımmış. Gerçektende öyle bir durum varmıdır arkadaşlar?

11. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    ewet aracın tıkır tıkır çalışması için önerilen tarihlerden biraz önce bakım yapmak her zaman iyidir... bence kelebek yılda en az bir defa temizlenmeli. ben öyle yapıyorum...

12. Onur959

Onur959 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Onur KURT
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Ben Adanadayım, asıl ustam Hatayda. Bugün rastgele bir yere sordum boğaz kelebeği temizliğini, özel sprey kullanıyoruz etkili olsun diye dedi, 100 tl istedi. Ben geçen sene 30 tl'ye temizletmiştim. 100 tl çok değilmi? Fazladan para vermeyelim :)

13. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    boğaz kelebeliğini benim bildiğim balata temizleme spreyiyle temizliyorlar. 100 tl bana çok geldi. maksimum olsa 50 olsun. söküp takmasıda zor değil. bir de boğazı komple söktüklerinden emin olur bazıları sadece hava filtre girişini açıp temizleme yapıyor.

14. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    abi ben spreyi aldım 7 lira sadece bi ustaya el emeği veriyorum oda 5 lira. alet edebat olsa babamda söker ama kullandıkları parçalar bizde yok...

15. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    evet mürsel abi balata spreyi vede bir tane daha var yağlı mağlı bir şey kutuyu attım atmasam yazardım ismini ikisinide kullandım ikiside temizliyor. balata spreyi de temizliyor ve 7 liraya aldım geçen aralık ayında...

16. tayfun_

tayfun_ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Tayfun
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Aynı sorunu ben de Accent 1.4 Era'm da yaşıyorum şuan .. İstanbul çobançeşme hyundai mates plaza'ya götürdüm aracımı farklı bir sorun yüzünden .. Gitmişken bu sorunu da anlattım .. Usta lpg'li olduğu için yapar arada dedi .. Pek ilgilenmediler açıkçası .. Aracı bir süre benzin ile kullandım .. Çünkü benzinle kullanınca bir sorun yok .. Geçenlerde lpg ile kullanayım dedim .. Bastım lpg düğmesine çalıştırdım aracımı .. Hiç bir sorun yok .. Çalıştı .. Fakat 4 - 5 marşdan sonra yine aynı sorun .. Araç ilk seferinde marş basmıyor .. Sizin ki gibi ikinci seferinde marş alıyor ki ikinci de bile zorla .. İkinciyi alırken boğuluyor gibi oluyor sonra toparlayıp çalışıyor .. Brc servisine gittim bağladılar bilgisayara hiç bir sorun yok .. Boğaz kelebeğini temizlettirin dedi bir sorun kalmayacaktır dediler .. Bir iki güne servise gideceğim .. Bunun dışında yine araç lpg'ye geçişinde sıkıntı yaşıyor ara sıra .. Rölanti düşüyor .. Rölanti çubuğu yukar aşağı hareket etmeye başlıyor .. Bir süre sonra "engine - eject" ışığı yanıp sönmeye başlıyor ve stop ediyor .. Bunların tek sebebi boğaz kelebeğinin temizlenmemesinden mi kaynaklanıyor acaba? Şuan araç 56.760 km'de .. Bakımları şu ana kadar hiç aksatılmadı .. Periyodik bakımlarda boğaz kelebeğinin temizliği yapılıyor mu? Yoksa isteğe göre mi yapılıyor? Bu konu hakkın da servislerimiz neden duyarlı değil? Ben bunu neden hyundai servisinden değil de brc servisinden öğreniyorum?

17. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,980
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  18. tayfun_

tayfun_ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Tayfun
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Beşyol Tms otogaz sistemlerine gittim

19. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,980
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Başka bir bayii'ye gitmeyi deneyin, aracınızın akşamdan kutup başını sökün, sabah kutup başını takın ve benzinde kullanarak kalibrasyon yapmaya gidin. Mümkünse çevre otogaz / maslak'a gidin, forumdan olduğunuzu belirtin yardımcı olurlar.

20. tayfun_

tayfun_ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Tayfun
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    İlginiz için teşekkür ederim. Dediğinizi deneyeceğim .. Sonuç alamazsam dediğiniz bayiye gideceğim .. Bir de oraya göstereyim aracı. Tekrar saolun ..

Bu Sayfayı Paylaş