Merhabalar; Geçen gün arabamı ist atatürk h.limanı otoparkına parkettim ve görevime gittim. 3 gün sonra geldiğimde arabanın altından ön tarafa doğru akmış yağ gördüm ama bir hayli. Genelde park ettikten sonra arabanın altına bakarım başka arabadan sızan yağ varsa arabayı çalıştırmadan kontrol ederim. Bu sefer acelem olduğundan kontrolü yapamadım. İlk motor yağını kontrol ettim. Olması gereken yerdeydi. Fren, Debriyaj hidroliği de keza olması gereken seviyedeydi. Radyatör suyu da normal. Sonra arabayı çalıştırdım herhangi bir anormal ses yoktu ve uyarı ışığı da. Sonra park yerinden çıkıp stop ettim 5 dakika bekleyip motor yağını tekrar kontrol ettim. Sonuç aynı. ve yaklaşık 10 km gittim herhangi bir sorun yok. Tek kontrol edemediğim şanzıman yağıydı. Tecrübeli arkadaşlar bunu nasıl kontrol edilebileceğini söyleyebilirler mi? ya da kontrol etmeme gerek var mı? Vites geçişleri filan her şey normaldi. Ne bir sürtünme ne bir dişli sesi her şey normaldi. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
2 lt şanzıman yağı alır. Lift e kaldirmadan kontrol olmaz. Şanzıman tapa sokulur aşağı akıntı varsa yada Parmak delikten sokulduğu anda yağ gelirse seviye normal. Zaten eksik olsa vites ve alr devirlerelde uğultu belli eder m Ayrıca on tarafta bulmusuniz kalinti yagi. Akmis olsa teker hizasında kalıntı olur.
Peki o tıpa sökülmüyorsa ne yapmalı. Usta zorladı kımıldamıyor abi zorlarsam sanzımanı kucaklarız dedi(( Şanzımanın üstünde yumuşak bir kapak var oradan yağ kaçırıyor...