Selamun aleykum 2006 model 1.5 crdi vgt eram 3500 devire çok zor geliyor ve aşırı bağırıyor. 4000 deviri göremiyorum veya görebilmek için gaz kesmeden bayağı uzun mesafe kat etmem gerekecek galiba. Daha önce çok kısa sürede 4000 devire geliyordu.(bu arda fazla hız yapan biri değilim fakat araçta bir sorun var onu bulmak için devirden örnek verdim)Sorunu bir türlü çözemiyoruz. Yardımlarınızı rica ediyorum. Şimdiden teşekkürler.
Ariza lambasi yaniyorsa gecmez. Lamba yanmiyorsa oncelikle turboya baktirmak gerekir. Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Arıza lambası yanmıyor. Dün bilgisayara bağlattım arızada vermedi. Turbo revize olmuştu. Dün tekrardan bir kontrol ettirdim bir şey yok dediler. Bununla beraber baskı balata değişti, akışmetre ve map sansürü temizlendi. Araba 5.viteste 3000 devirden sonra sanki hantallaşıyor. 3500 e gelene kadar zorlanıyor turbo desteklemiyor diye düşünüyorum. Turbo ustası sorun yok dedi. Bilmiyorum daha nelere baktırmak lazım.
Rail basinc sensoru verilerine baktirmaniz gerekiyor. Dogru tespit icin yetkili servis öneririm. Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Biri çıksa dese evet bu sorun turbo veya başka bir şey ona göre hareket edeceğim. Toplam 3000 tl masraf ettim. Sonuç bir arpa boyu yol alamadım Yaptığım bakımlar aracın genel bakımları için faydalı oldu ama istediğim arızayı bulmam adına pek fayda sağlamadı. Turboyu, yapan ustaya değilde bir tanıdığımın tavsiyesi ile başka bir turbo ustasına baktırdım. Turbo devreye giriyormuş. Belki katalizör veya n75 valfi olabilir dedi ama net bir şey yok. Turbocu, motor ustasına yönlendirdi sorun turboda yok diye. Ona sordum bu valf de birşey varmı? Yok dedi!