19 Mayıs Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Arabamın 7 senelik lastiklerini değiştirmek yardım

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda ercan19_34 tarafından 3 Haziran 2010 tarihinde açılan konu

1. ercan19_34

ercan19_34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar selamlar.
    bu ayın 30 da muayenem doluyor ve muayene yaptıracağım arabamdaki lastikler 7 senelik diş derinliği çok iyi fakat yanaklarda kılcal çatlamalar var bir sorun çıkarmı bu şekli ile muayeneden geçermi.eğer bu şekli ile muayeneden geçmez ise arabama michelin energy lastiklerden alacağım bu gün fiyat aldım birçok michelin bayisinden genel fiyatı (175 - 70 - 13 lastiğin)90 ile 100 tl arası değişiyor yalnız 2 bayi 85 ile 90 tl fiyat verdi 85 lira nakit 90 lira ise 6 taksitli fiyatı.
    sizce bu fiyatlar iyimi birde alacağım bu lastik nasıl marka olarak en iyisi ama bizim arabalarda nasıl bu lastiğin performansı.
    şimdikikulllandığım lastiklerim lassa miratta
    sizin öneri ve görüşlerinizi bekliyorum teşekkürler.

2. acar

acar Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    geçmez diye düşünüyorumhocam muayeden

3. Serhat

Serhat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    159
    Ad Soyad:
    Serhat
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Bizimde aynı lastikler vardı, muayneye o lastiklerle girdik ve kenarları dediğiniz gibi çatlaklar vardı ve lastik dişleri bayağı aşınmıştı. Hafif hasar ile geçmişti. Lastikleri değiştirdik muayneden sonra, eski lastikleri lastikçiye götüreyim dedim, adam bitmiş bunlar alamam dedi :) Tüv'ün kafasına göre muayene olayı, bence...

4. Emrah

Emrah Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Emrah
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Fiat
    Ben de 7 yıllık lastiklerle girdim muayeneye. Dediğin gibi diş derinliği kurtarıyordu. Lastik parlatıcı sürüp girdim hatasız geçtim :) Ancak kendinin ve ailenin güvenliğini düşünüyorsan bir an önce lastiklerini değiştir, çünkü lastik özelliğini yitirdiğinden en ufak frende kızaklama yapar, yol tutuşundan eser kalmamıştır.

5. Misafir

Misafir Guest

Bence muayeneden evvel patlamaya hazır dinamite benzeyen lastiklerinizle dolaştığınız müddetçe olası tehlikeleri düşünün...

6. ercan19_34

ercan19_34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    üstad çok haklısın inşallah bu hafta sonu değiştirmeye niyetliyim peki belirttiğim lastik ve fiyatı nasıl sizce bu işin duayeni olarak sizin görüşleriniz ve önerileriniz varmı. teşekkürler

7. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    ya kusura bakmayın ama 7 yıl bir lastiği kullanmak sorumsuzluktan başka bişey değil...ailenle uzun yola çıktın yüksek süratlerde bi yarılsa neler olabileceğini düşünmüyormusun?Altı üstü tanesi 50-60 liralık 4 tane lastik her sene değiştirsen bile insana dokanmaz

8. ercan19_34

ercan19_34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aslında çok haklısınız ama arabayı alalı daha 6 ay oldu ve şimdilik şehir içi kullandığım için sorun olmaz diye düşünüyordum uzun yola bu lastiklerle çıkılmaz zaten o riski bende almam zaten şehir içi kullanım olduğu için birde sadece hafta sonları kullanıyorum arabamı hafta içi yatıyor yani.
    ama bu hafta sonu inşallah değiştireceğim.

9. Misafir

Misafir Guest

Estafurullah...umarım benim ve arkadaşlarının yazdıkları sizi kırmamıştır...öneri olarak pahalı olmasını göze alıp yumuşak ama çabuk biten bir lastiği tercih ediyorsanız Michelin'i tavsiye ederim ama daha ekonomik olsun derseniz yılların tecrübesi Goodyear'ı yada Brigestone'u tercih edebilirsiniz..

10. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    evet değiştirin debica takabilirsin tanesi 55 tl hemde güzel lastiktir..

11. ercan19_34

ercan19_34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hocam kesinlikle kırılma söz konusu değil aksine sizin ve arkadaşların yazdıkları konusunda hepiniz haklısınız sorun yok o kunuda.

evet aslında yumusak bir lastik doğru sizin önerdiğiniz lastiklerle michelin arasında 5 tl ile 10 tl arası bir fark var.ben arabamı sadece hafta sonları kullanıyorum dolayısı ile araba daha az km yapıyor ve daha çok yatıyor aşınma az olacak ama yattığı için lastikteki sertleşme daha çok olacak michelin yumusak olduğu için diğer lastiklere göre daha az sertleşme olur diyebilirmiyiz. bu konuda yanlış düşünüyorsam doğrusu nedir paylaşırsanız sevinirim
    syg.

12. Misafir

Misafir Guest

Her şeyin bir ömrü olduğu gibi lastiğinde bir ömrü var ve bu zamana yayılıyor, yani yatıp yatmamakla pek bi alakası yok, sonuçta lastik dış hava sıcaklık değişimleri karşısında özelliğini kaybediyor, hamurunun yumuşak yada sert olması bunu engellemiyor malesef, sonuçta hangi lastik olursa olsun zamana karşı koyamıyor...

13. ercan19_34

ercan19_34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hocam teşekkürler katkılarınız ve bilgileriniz için

14. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    eğer araba yatıyorsa "Çalışan demir pas tutmaz misali" 2-3 senede lastik zaten çatlamaya başlar deforme olur.Oyüzen bence hiç gidipte pahalı lastik almayın derim...

15. navy35

navy35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    +++1

16. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Bu arada yeri gelmişken, lastiklerin raf ömrünün önemli oldugunu herkes biliyordur, birde uzun sure özellike +5 senelik lastikler dişleri saglamda olsa patlamaya hazırlar. yeni lastiklerin özelliklerinden dolayı eskileri kadar uzun ömurlu olmuomus.

Birde aklıma gelmişken, aku alırkende beklemiş aku almayın. beklemiş lastik gibi akude bekledikçe özelliği kaybediyor. yeni akulere su taksiyeside yapılmıyor. akucunun dediğine göre 4 ay bekleyen aku arabayı marş eder ama bir cok hasara yol acabiliyormus. o yuzden aku de lastik de alırken sürkülasyonu olan yerlerden alın. rafta bekleyen aku ve lastikten hiç hayır gelmio. bekleyen lastik ucuza satılır. o yuzden kendi guvenliğiniz için sürkülasyonu olan bayilerden aku veya lastik alın.

Aklıma gelmişken akude yazdım. Saygılar.

17. ercan19_34

ercan19_34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar hafta sonu lastiklerimi değiştirdim michelin enery lastiklerinden 4 adet aldım 358 tl 6 taksit lastikler 2010 nun 6 haftası üretim özellikle ona dikkat ettim. birde 7 senelik lastiklerden sonra çok şey değişti arabamda konforu süper oldu en basitises gitti o çok rahatsız ediyordu.arabamın performansı arttı hissedilir derecede.iyi bu lastikleri almışım diyorum çok memmunum.arkadaşlar kadıköy ve ataşehir civarında oturan arkadaşlar veya anadolu yakasında oturan arkadaşlara içerenköyde levent ticaret var hem michelin bayi hemde spot lastik satıyor diğer markalarda mevcut ve piyasada en uygun lastiği burası veriyor ben en az 10 michelin bayisine sordum aralarında lastik başına 10 lira veya 15 lira fark vardı.lastik almadan önce levent ticarettende fiyat almanıızı tavsiye ediyorum.
    4 lastik ve sipoplar dahildir bu fiyata
    herkese kazasız ve belasız günler diliyorum.

18. Misafir

Misafir Guest

Paylaşım için teşekkürler...güle güle kullanın.

19. ercan19_34

ercan19_34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    rica ederim amaç burada faydalı ve yararlı bilgiler paylaşmak, ayrıca teşekkürler Çoskun bey

20. Sin@N

Sin@N Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hayırlı olsun,güle güle,kazasız belasız kullanın.

Bende 2 ay önce aynı michelin energy lastik aldım,
    gerçekten çok çok memnunum.
    Artık frene gönül rahatlığı ile basıyorum,kızaklayacakmı kayacakmı endişesi duymuyorum.ve araç içi çok daha sessiz oldu..
    ama ben biraz kazıklandım galiba .(((
    185-60-14 adet fiyatı 130 tl ye almıştım

Bu Sayfayı Paylaş