Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Arabamı sonunda aldım 1.5crdi ama sorularım var

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda miranguler tarafından 17 Şubat 2009 tarihinde açılan konu

1. miranguler

miranguler Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Herkese selamlar aranıza yeni katıldım.

Çok düşündüm.Albea.Clio era vs vs.Aynı fiyatlardaki arabalarda 2-3 boy fark attıgını düşündüğüm Era yı aldım.

Aracım 0 km 2009 Era 1.5 Crdi Team.Metalik gri renginde.Camları 3M e orta koyulukta filmlettirdim.ve servisten çıkarken park sensörü taktırdım.Şu anda aracım 1100Km de.Aracı kullanmadan ne yorum yapmak nede sizinle paylaşmak istemedim.Şu anda pişman değilim.Olumlu yönleri çok fazla.Örneğin Torkuna gerçekten hayran kaldım.Kısa mesafede üst sınıf araçlarla yarışır.110 km hızla giderken 4.viteste ve 3000 devirde.Yokuşu 3.vitesle çıkabiliyosun.2000 devir ile 3000 devir arasında sırtını koltuğa yaslatıyor ya bunu hissediyosun.Mükemmel.azda yakıyor.160 lira yaktı hesaplarıma göre.(1100 km toplamda 320km şehirlerarası 780km şehiriçi).Rahatda bir araba.şimdi geleyim kafamı kurcalayan sorulara.Bu konularda tecrübeli arkadaşların yorumlarını ve görüşlerini almak isterim.

Öncelikle Araçta süspansiyon 0.Yavaş girdiğin kasislerde sorun yok tamamda istemeden girdiğin çukurlar ve kasislerde dehşet.Küt diye giriyor araç çukura.150 km hızla giderken.Aracın önü sag sol şeklinde yalpalıyor.tamam bunu hissettiğimde hava biraz rüzgarlıydı ama yere birazdaha yakın olsa bu sorun çözülür gibi geliyor.Ve en önemlisi Araçta virajlarda dehşet bir şekilde tedirğinlik hissediyorum.Araba sağa kayıyormuş gibi geliyor.Yada gerçekten kayıyor.Savurduğunu farkettim bir kaç kez.Bunu hızıma yordum ama bilemiyorum.bu beni gerçekten ciddi anlamda düşündüren bir konu.Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa lütfen yorum yapsınlar.

Son olarak ben aksesuar olarak Eraya koltuk kılıfı düşünüyorum.Tavsiye edebilceğiniz bir yer varmı.Yada bir marka.

Herkese teşekkürler.Sanmayınki era yı kötülüyorum.Kesinlikle bu fiyatlarda 0 araba alcaksanız ERA alın.3-4 tane olumsuz yazı yazdım artılarını yazmaya vaktim yetmez :=)

Saygılar.

Düzenleyen : miranguler

2. varan

varan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yazdığınız olumsuzluklar çevremdehemen hemen tüm era kullanan arkadaşlarımın bahsettiği türden.Aracınıza ısınmaya çalışın hayırlı olsun....

3. hyundai 007

hyundai 007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hayırlı olsun kardeş. bu arada park sensörlerini servisemi taktırdın bir de kaç paraya mal oldu

4. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    hoşgeldin hayırlı olsun.

yokuşları geriden kaptırırsan 140 km/h ilede hiç zorlanmadan çıkarsın.bu araba yokuşları daha çok seviyor.:)
    yeni bir arabaya göre çok çok iyi yakmış.

150 km/h da rüzgarlı bir havada tabiki her araba etkilenir.açıkcası üzerindeki orjinal lastikler taş misali çok sert ve yol tutuşu sıfır,ayrıca bu lastiklerden bazılarıda fabrika hatası çıkabiliyor.bu yüzden virajlardaki güvensizliğin tek sebebi lastikler...bunuda 195/55/15 yumuşak bir lastik ve 15inc jant takarak çözersiniz,viraj kabiliyetinde çok farkeder.ben şu an bu ölçüyü kullanıyorum lastiklerde yumuşak virajlarda ve normal yolda yol tutuşu süper..eskisine göre %100lük bir değişme oluyor.

koltuk kılıfı eralara göre özel dikiliyor 100-150 tl arasında çoğu yerde var

5. miranguler

miranguler Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Cok teşekkür ederim.

Selamlar.Ankaralıyım.Neziroğlundan aldım aracı.Onlarda park sensörünü hediye ettiler ve bu şekilde teslim ettiler.Fiyat konusunda bir bilgim yok.Ama tavsiye ederim.Birkere basit bir sistem.Hem sesli hem Ledli görüntülü olanlardan değil.Sesten anlamazsın sen al burdan bak der gibi.

Geri vitese taktıgındauzun aralıklarla bip sesi geliyor.yaklaşık 1-1.5 m civarında.mesafe yaklaştıkça bip sesi daha sık aralıklarla gelmeye başlıyor.3-4 kademe mesafede bu şekilde ikaz ediyor.Eğer sürekli bir Bİp sesi duyulursa anlıyosunki 20cm gibi bir mesafe kalmış.Çok işime geliyor yani.Taktırmak isteyen arkadaşlara tavsiye ederim.

hyundaı_era_06 nickli arkadaşım yorumun etkileyici.Açıkçası aklıma gelmemişti bunun lastiklerden kaynaklı olabileceği.Maddi durumumu rahatlatırsam bu aralar çelik jant taktırmayı düşünüyorm.Kesinlikle tavsiyelerin aklımda.Çok makbule geçti saol.
    Düzenleyen : miranguler

6. Misafir

Misafir Guest

Öncelikle hayırlı uğurlu olsun, Allah kaza bela vermesin.....150 ile giderken o aracı teraziye koysanız 150 kilo gelmez, bunuda aklınızdan çıkarmayın, yine unutmayın altından hava geçiyor....hele'ki rüzgarlı havada.
    Düzenleyen : Coşkun Uçar

7. hyundai 007

hyundai 007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    coşkunabi benim erayla çift şerit yolda epey hızlı giderken önümdeki arabayı sollamak için sol şeride çıktım birde baktımki yolda çalışma var huniler filan. bir anda fren yaptım sert şekilde. araba bir sağa bi sola yattı fakat durdurdum. acemi biri olsapanikleyip karşı şeride geçebilirdi de. benim bildiğim o hızla ani fren yapınca küt küt abs devreye girip sağa sola yalpalamaması lazımdı. yanlışmıyım abi niye olurki bi daha da denemeye korktum açıkçası. neden olurki abi. servisemi gitsem

8. miranguler

miranguler Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Kesinlikle haklısınız.Bazı insanlar 0 araba aldığında mükemmel olmasını ümit eder.Ben onlardan değilim.Afedersiniz ama altımdaki araba Q7 değil.Sadece arabaların değil.Her malın bir fiyat/performans eğrisi var.Gerçek kalite zaten budur.O fiyata alabilceğin malın en performanslısını almak.En kaliteli malı almakla eşdeğer.Kaba tabirle bu fiyata era abi!

Ben sadece bu sorunu çözebilmek için yere yaklaştırma anlamında bişeyler yapılabilirmi gibi bir düşünceye kapılmıştım.

Saygılar.

9. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    eğer frene basarken sağa geçeyim diye hafif sağa kırdıysan yalpalama yapması normal.ama direksiyonu sağa sola oynatmadan frene yüklenirsen yalpalamadan kızaklar durur

10. Misafir

Misafir Guest

Frenleme yaparken direksiyon'a kontra verdin'mi....

11. Misafir

Misafir Guest

Bu tür düşüncelerinizden dolayı sizi saygıyla selamlıyorum, beklentileri verdiğiniz bedel karşısında tutmakta çok önemli bir şeydir.

12. hyundai 007

hyundai 007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    o anda farketmedim abi 150 filandım belki tam sola çıkalım diye direksiyonu kırarken fren yaptıkya ondandır. olmazsa bi daha boş bi yerde denerim

13. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    rüzgarlı havada 150 km/h ile giderken,rüzgardan etkilenmeyen araba yoktur diyebilirim.eranın altı çok yüksek değil,eski accentlere göre yüksekliği var ama tam türkiye şartlarına göre...altını çarpma sorunu yok.ayrıca bir aracın mekanik açıdan orjinalliğini elledikçe tadı kaçar..

14. Misafir

Misafir Guest

ABS'nin görevi fren yapmak değildir, herhangi bir engelden kaçarken freni kullanabilmektir, normal araçlarda tekerlekler kitlenir ve araç kayar, ABS'li araçlarda ise araç tekrar yola döner, yalpalaması normaldir.

15. Misafir

Misafir Guest

https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif.....https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

16. miranguler

miranguler Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bende sizi bilgilendirmeleriniz için saygıyla selamlıyorum hocam :)

17. hayta38

hayta38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    İsmail HAYTA
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    hayırlı olsun

18. ersinb

ersinb Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ömer Miran
    yeni aracın hayırlı uğurlu olsun, kazasız günler. geçenlerde hyundaı assan çalışan biriyle sohbet etme imkanım oldu. bana araç konusunda tek tavsiyesi "kesinlikle virajlara hızlı girme" olmuştur. bunun dışında aracın hiçbir kusuru yoktur. gönül rahatlığıyla bu araçları kullanabilirsin demiştir.

19. gone

gone Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    ERKUT ÖZDEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    bu süspansyonları biraz indirsek aracı pıstırsak bu sorunlar çözülürmü

20. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    hyuındai_era_06 ve Coşkun Bey'e katılıyorum. Lastiklerden kaynaklanıyor bu dengesizlik ve izinden sapma durumları. Geçen gün İzmir otobanında giderken 100ile aracın kendi kendine sağa gittiğini bile gördüm. Lastikleri değişin bence Michelin Energy serisi ile...

Bu Sayfayı Paylaş