arkadaşlar arac 1 hafadır yag damlatıyor karter tapasının oralardan yag damlatıyor benim yapabillecegim birşey varmı birde yag yag ölçüm çubugunun motora baglanan borusndanda yag geliyor yarın dataylı resim çekecegim arkadaşlar
yağı eksiltiyorsa sorun....devamlı kontrol et ve tamamla bazı araçlarda bu tip olayları terletme diye tabir edip normal karşılarlar(tabi eksiltme varsa bu değildir) dediğim gibi devamlı kontrol et bir ustayada gösteriver Düzenleyen : atılan
evet yag eksiltiyor yag seviyesini her fırsat buldugumda kontrol ederdim şimdi yarıda..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley19.gif
üsteki 4 resim yan çekildiğinden sizi yanıltıyor,en alttaki resim düz pozisyonda karter tapası yanda kalıyor,bence hemen tapa al değiş 2 lira bişey.
tapadan gibi duruyor.. aynı durum benim başıma gelmişti.. tapa değiştirince sorun kalmamıştı.. umarım böyle ufak bir sorundur
arkadaşlar daha elim deymedi motor ısınınca daha çok damlatmaya başlıyor yarın bir karter tapasına bakacam gevşekmi diye yoksa degişitirecem yarın detaylı resim eklerim arkadaşlar
Karter tapalarında yumuşak metalden (kurşun bakır) pul bulunur,bu sebepten her yağ değişiminde tapayıda değişmek garanti olur.Tapanız sıkı olsa dahi pulu iyice ezilmiş olabileceğindenne kadar sıkarsanız sıkın kaçırır.Bu arada yağ seviyesinede dikkat edin gerekiyorsa ekleyin.