Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

arabam tekliyor

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda mycar tarafından 4 Aralık 2009 tarihinde açılan konu

1. mycar

mycar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar merhaba
    2005 model hyundai accentim var (1.3) 2. viteste giderken yavaşlamak için gazı kestiğimde yavaşça, arabam teklemeye başlıyor devrimin aşırı düştüğünü düşünmüyorum daha sonra tekrar gaza basmaya başladığımda yine bi tekleme oluyor.gerçekten zamanla sinirimi bozmaya başladı.acaba devir düşüklüğünden mi kaynaklanıyo yani benim sürüşümle mialakalıyoksa arabayla ilgili bi problem var mıdır?
    şimdiden yorumlarınız için teşekkürler...

2. forzabjk_28

forzabjk_28 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    eeee tabikide senin kullanısından kaynaklı. debriyajla ilgli bı sorun yasıo olabılırsın

3. Misafir

Misafir Guest

Anı şey yüksek devirlerde de oluyor'mu...

4. Mustafa

Mustafa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Buji ve ekipmanları ile kaynaklı diye düşünüyorum...

5. forzabjk_28

forzabjk_28 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bak ıste senın sorunun asıl cevabını coskun beyy verebılırrr. araba hakkında baya bı bılgısı var. fakat ssenın sorunun bellı debrıyajdan bırden cekıosun yada vıtes kucultmuosun

6. gaza bastığınızda boşa basıyormuş gibi bir his veriyormu size?? yani aracta gaz yemem gibi bir sorunda vrmı?? eğer varsa

1.yakıt sistemine
    2.ateşleme sisteminize baktırın.

hava filtresi yağ filtresi yağı yani motorun sağlığıda bu husuta önemlidir.birde egzostunuza bakın bakalım beyaz gibi dumanmı atıyor yoksa mavi siyah gibi bir dumanmı eğer siyah mavi dumansa motorunuza bir baktırn acilen....

7. Misafir

Misafir Guest

Eğer alt devirlede yapıyorsa motor (1.3L)küçük olduğu için kaldırmaması normaldir...

8. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Tekleme ;araç durduğu yerde yada hareket halinde iken düzenli çalışmaması,
    (4 pistonun 4 ü de düzenli çalışamadığında 1 eksik çalışması yüzünden
    ses vuruntulu olarak gelmesidir.)
    Muhtemel sebepler ;
    Elektriksel aksam,(Buji, beyin, elektrik kabloları, Motor aksamı (buji yağlanması)

Kapaklanma/Kerkinme; Araç normal devrinde giderken Toparlayabileceği DEVİR/KM altına düşülmesinde dolayı, aracın gitmek istediği halde kafa kaldırıp indirmesi ile oluşan durumdur.
    *Bu hareket vites düşürme ile düzeltilir.
    *İnat edilirse ! Gaza yavaş yavaş yedirerek, olmadı tam dip yaprak toparlaması sağlanır.

Bahsi geçen TEKLEME hangisi acaba ?

Düzenleyen : ogunmas

9. mycar

mycar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    daha üst viteslerde böle bi sorun olmuyo daha doğrusu devir düştüğünde tabiki oluyoama bu 2.vitesteki ayrı bişe mesela devir 2.5 diyelim biraz gazdan çekmeye başlasam arabada bi titreme oluo sarsılıo tekrar gaza bastığımda yine bi titreme oluo.yani ben 2de giderken aşırı derecede düşürmüyorum devrimi 1.vitese atıcak kadar. gaz pedalıyla alakalı olabilir mi?
    gaz yememe gibi bi sorun olmuyor ondan kaynaklı bi sorun değil sanırım.bu arada aracım lpgli..

10. mycar

mycar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aslında 2.ye benzio durum ama bi alt vites 1.vites ve o devirde 1e atılmaz asla.

11. mycar

mycar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

aslında 2.ye benzio durum ama bi alt vites 1.vites ve o devirde 1e atılmaz asla.

12. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    1.3 motor da bunu yaşanabilir.

2. vites giderken ayağınızı gazdan çekip devir 1500 lere düştükten sonra yüklenirseniz yapabilir.

ayağınızı gazdan çekip dip gaz yapmayı deneyin.
    (96 1.5 GLS de başıma geliyordu 2. vitesde.)

Ancak Oksijen sensörünü ve vuruntu sensörüne baktırmanızı tavsiye ederim.

*Düzetme ihtiyacı duydum.Serdar bey bu konu ile ilgili bir çalışma yapmıştı.
    https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=14625&
    KW=oksijen+sens%F6r%FC
    [​IMG] Serdar Beyin ;Gönderim Zamanı: 03 Kas 2009 Saat 13:51 düzenleme işiniz görecek sanırım.

Düzenleyen : ogunmas

13. mycar

mycar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    tamam teşekkürler ogunmas:) sağolun arkadaşlar yorumlarınınz için eğer başka önerileriniz varsayazabilirsiniz..

14. kkeemmee

kkeemmee Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    mycar Bey aynı sorun bendede mevcut tam anlattığınız gibi.Birde ben sorunumu açıklamaya çalışayım.Aracım 1,5 GLS dediğiniz gibi başka hiç bir viteste değil sadece 2.viteste araç çok yavaş ilerlerken gaz verdiğimde kendini toparlayana kadar aşırı derecede ileri doğru teklemeye yapıyor.Kendini toparlaması uzun sürmüyor tabi.Diğer viteslerde yüksek hızlarda böyle bir sorun kesinlikle yok.Sizinde belirttiğiniz gibi oldukça sinir bozucu bir durum bazen dayanamıyorum yarım debraj yapıp gaz verdiğimde teklemeden ilerliyor araba içimden bir his yanlış yaptığımı söylüyor ama sizler daha iyi bilirsiniz tabiki.

15. muallim55

muallim55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bende de kerkinme sorunu oluyordu. Gazda değil de benzinde yapıyor. Ustam benzinde değil de daha çok gazda kullandığım için olabileceğini söyledi. yarım depo benzine yakıt sistemi temizleme katkısı koydum. Üç gündür benzinle geziyorum. Bugün bi şikayetim olmadı. İnşallah düzelmiştir. Depo bitene kadar benzinle kullanmayı düşünüyorum.

16. ronihilal

ronihilal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    slm
    bende de hındai 1.5 gls var son bir aydır motorum düzensiz çalışıyor yani gaz yemiyor tekliyor daha önce 2. vitesle çıktıgım yukuşlu şimdi 1 viteslen bile zor çıkıyorum arabam benzin - lpg li üstelik motordan vugultulu ses geliyor ve egzozdan da beyaz duman çıkıyor ne yapmam lazım acil ?

Bu Sayfayı Paylaş