Arkadaşlar arabam dizel era. 2 gundur arabam 1 ve 2. viteslerde gaza basarken veya sabit hizla giderken yakıt biter gibi teklemeye basladi. Bugun uzun yola gittim uzun yolda bir sorun yok gibi. Sizce neden olabilir.
Aynı problemi Getz de yaşadım. Hava filtresini kendim değişmiştim. Tam yerine oturtmamıştım. Araba stop edecek gibi tekliyordu. Ozellikle sabit hızla giderken yapıyordu. Gaza yüklenince düzelme gösteriyordu. Hava filtresi gelen borunun vidasını gevşetip boruyu ayırdım hava filtresinin kapağını öyle çıkardım. Sonra filtreyi düzgünce oturttum. Kapağı ve boruyu takıp vidasini iyice sıktım , sorun çözüldü. LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Araç dizel , buji ve buji kablosu yok. Sadece ilk çalıştırma ısıtma(kizdirma) bujisi var. LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Dizel motor, enjektörlerde ateşleme sisteminde bir sıkıntı olabilir. Aldığınız yakıt kalitesiz olabilir. Yeni aldığınız yakıttan sonra yine tekrar ederse enjektör temizliği yapın sorun çözülmezse masraf fazlalaşıyo demektir.
Ozellikle duz yolda giderken yapiyor. Gazdan ayagimi cekip tekrar bastigimda basliyor teklemeye. Depriyaja basip cektigimde duzeliyor. Uzun yolda ayagimi gazdan cektigip bastigimda cok ciddi hissettiriyor. Yakit filtresinin degisimine 1 ay kaldi ondan olabilir mi acaba.
Bir ustaya gosterdim enjektorlarin temizlenmesi lazim dedi 800 tl ucret cekti. Cok yuksek geldi yaptirmadim. Baska tanidik bir ustaya gösterdim o da enjektorden kaynaklaniyor dedi. Acmadan bilemem masraf ne olur dedi. Biraktim arabayi bakalim ne olacak.
Sonunda sorun çözüldü arkadaşlar. Enjektorler temizlendi debriyaj musuru degisti bana 500 tl ye patladı ama araba acayip rahatladı. Umarim yakit da azalır.
Sorunun çözülmesine sevindim. Nedense hiç aklımıza debriyaj switch i gelmedi. Ondan da silkeleme yapıyor, ve bu sorunu yaşayanlar oldukça fazla açıkçası. Sizin aracın belki de tek problemi oydu. Enjektörler temizlenip test edildikten sonra mı farkettiler sorusu akla geliyor. Ama tabi önemli olan çözülmesi. Enjektör temizliği de iyi olmuş. Yakitta farkeder , çekişi de artar LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Usta 100 bin kmyi gecince enjektör temizligi şart demisti bilmiyorum ne kadar dogru. Debriyaj swichi hatasi bilgisayarda gözüktü. Sorun cozuldu cok şükür. Farklı bir araba kullaniyorum sanki acayip degisti arabanin gidişi.