Meraba arkadaşlar.Arabam zavoli sıralı lpgli 2003 admire 1.3.Problemim ise arabamın hareket halindeyken aniden stop etmesi.Yaklaşık 1 hafta önce yaptı 2 defa.Tüpe geçtikten kısa süre sonra ayağımı gazdan çekince yapıyordu.Bu arada stop ettiğinde farlar teyp falan çalışıyor.Stop ettikten sonra marş almıyor.Bi 15 dk falan bekledikten sonra marş alıyor.Tüpü taktırdığım yere gittim bi problem bulamadılar.Bu gün aynı problemi benzindeyken de yaşadım.Aracı çalıştırıyorum.Gaza basıyorum.Gazdan ayağımı çekince bir kaç saniye içinde aniden motor duruyor.Sonra tekrar marşa bastığımda almıyor.15 dk falan geçince tekrar çalışıyor.
Arkadaşlar az önce yine denedim.Aracımı çalıştırdım(bu arada tamamen benzinde) gayet güzel marş aldı ve çalıştı.Biraz gaza bastım 5-10 saniye kadar.sonra ayağımı gazdan çektim motor stop etti.aynı durumu tüpe geçip ordada yaptım.aynı şekilde stop etti.Bir 5-6 dk.sonra tekrar çalıştırdım sadece benzide 10 dk.ayağımı gaz pedalında tuttum değişik devirlerde.gayet güzel çalışıyor.sonra ayağımı gazdan çektim 3-4 saniye içinde yine stop etti.durum bu anlıyacağınız.yarın bi servise götürmeyi süşünüyorum.
Bir bilgi daha.Aracıma tüpü taktıralı 2yıl oldu.yaklaşık 20 bin km yaptım.Bir problem yaşamadım.İlk defa böyle bir sorunla karşılaşıyorum.
100 tl civarında masraf oldu.bu arada arızayı şöyle buldular.ustam buji kablosundan birini söktü tornavidayı içine soktu.kalfaya da debriyaja basmadan marş yaptırdı.marşa bastığında bujilere elektrik gelmedi ortaya çıktı.bujilere elektrik gönderen sensörde problem olduğunu söyledi.sensörü değiştirip aynı işlemi tekrar yaptılar.tornavidada kıvılcım ve tıklamalar oldu.yani bujilere elektrik geldi ve problem çözüldü.şuan bir problem yok.bu arada bujilerim falan iyiydi zaten.bir de benzin filtresini değiştirdim.10 tl.size tavsiyem bujiler ve ateşleme sistemini bir gözden geçirtin. Düzenleyen : kenzinli33
bende de 2005 model 1.3 hyundai accent var üzerinde lovato takılı geçen hafta gaz filtresini değiştirdim 5-6 gün sonra vites boşta iken araba sadece lpg de stop ediyor. bazı günlerde sorun yok ama bazende arka arkaya stop ediyor..ustaya götürdüm iki kez program yükledi yinede sonuç yok.çözümü bilenler varsa yardım bekliyorum
bende de 2005 model 1.3 hyundai accent var üzerinde lovato takılı geçen hafta gaz filtresini değiştirdim 5-6 gün sonra vites boşta iken araba sadece lpg de stop ediyor. bazı günlerde sorun yok ama bazende arka arkaya stop ediyor..ustaya götürdüm iki kez program yükledi yinede sonuç yok.çözümü bilenler varsa yardım bekliyorum
araç lpg hava karışımında sorun olabilir.. eğeraracınız karbüratörlü ise hava girişinin yarısını bantla kapattırınız sorun çözülür kanımca...