Herkese merhabalar. Aracım 1.4 Team Lpg. Arkadaşlar araca ilk bindiğimde airbag ışığı söndükten sonra çalıştırmak için kontağı çevirdiğimde hiç marş bile basmıyor.Kontağı yeniden aç kapa yapıyorum anca öyle çalışıyor. Sebebi nedir ? Ben bujilerden şüpheleniyorum. Babam bu sene arabayı sanayide bakıma sokmuştu. Aracın bujilerini ve yakıt filtresini değiştirmemiş. Bundan olabilir mi ? Konuyla ilgilendiğiniz için teşekkürler...
Hiç marş basmıyorsa buji ile bir ilgisi yoktur. Muhtemelen immobilizer anteninde sıkıntı vardır. Marş basıp çalışmazsa buji vb ateşleme sisteminden şüphelenelirsin.
https://www.hyundaiclubtr.com/konu/sabah-ilk-calismada-arac-gaz-yemiyor-tekliyor.36679/#post-656523 Bu konudaki maddeleri inceleyin. Bir de benzin çekvalfine baktırın. Benzini depoya geri kaçırıyorsa ondan 2. Marşta çalışıyor da olabilir.
Bak bu olabilir.Çek valfiden kaynaklanıyor olabilir,hiç aklıma gelmemişti.Ama arada biraz gaz bastığımda çalışıyor.
genelde bunun sebebi akü kutup başlarının gevşek olmasından kaynaklanır onları bi kontrol et.. elinle bi oynat bakalım gevşeklik varmı.. yoksada bi sök onları kutup başlarını bi zımparala hafiften belki oksitlenme yapmıştır.. kabak gibi görünsünler.. sonrada kutup başlarını tak ve sık ama fazlada sıkma kırılıverir.. tatlı sert sıksan yeter.. başka bir ihtimal gelmiyor aklıma.. bazen nadirende olsa marş motoru rölesinden yapabilir.. gerekirse röleyide değiştir.. onunda fiyatı 20-30 lira bişeydi.. yalnız rölenin yerini hatırlamıyorum.. ya motor kısmındaki sigorta kutusunun içindedir.. yada ön kapının ordaki sigorta kutusunun arkasında.. yalnız sökmesi takması basittir..