ben 2002 model milenyum 1,3 LX yeni aldım. Arabam 82.000.de.ilk sahibinden. çok temiz, hiç lpg takılmamış., Fakat aklıma takılan bişey oldu. 50.tl benzin attım. 80 km falan gitti. aracım çok yakıyor bence. benzinde az yakması için nelerini baktırmam lazım bilen varmı? böyle giderse Lpg taktırmayı düşünüyorum aracıma. Arkadaşların dediği öyle lpg de 190.kuruş 200 kuruş 300 kuruş yakcağını sanmıyorum. yaksa öpüpte başımın üstüne koyarım. dizel araba bile 250 kuruştan aşağı yakanını görmedim.
benim aracımda benzinli 30 tl ile 75-85 km yol yapıyorum kullanıma bağlı olarak.. Hava filtresinin temizliğine dikkat edin. Tıkanmış hava filtresi yakıt tüketimini arttırır. Distribütör platin ayarını katalog değerine ayarlatın. Değerinde olmaması yakıt tüketimini arttırır. Akümülatör ve bağlantı kablolarının bozukluğu motor verimini düşürür. Değerinde olmaması yakıt tüketimini arttırır. Bujilerin arızalı ve ayarsız olması yakıt tüketimini arttırır. Karbüratörün bakımını yaptırın. Rölanti devri katalog değerinde olmalı. Yüksek devir yakıt tüketimini arttırır. Lastik havasını kontrol edin
En başta bakılması gerekenler. Çok yüksek ihtimalde bujilerdir bence. bujileri değiştirmekte fayda vardır her zaman.
öncelikle hayırlı olsun bendede 2003 milenyum 1.3 lx güvenlik paketli accent var lpg li 2 yıldır bende lpg şehir içi 11-11.5 lit.yakıyor uzun yolda 7-7.5lt yakıt tüketimi var yani lpg 2.50tl den hesaplarsak 27kuruşa denk geliyor
aslında dediğiniz çok yakma olayı böyle anlaşılmaz depoyu doldurup bitirip tekrar doldurduğunuz da ne yaktınığınız çıkar en sağlık ölçüm budur ara ara zam veya indirim geliyor anlaşılmaz dediğiniz yöntenle
aynen katılıyorum. bundan önceki arabamda servis bana öyle demişti. fulle sonra kilometreyi sıfırla, 100 km git sonra tekrar depoyu fulle aldığın benzini gittiğin 100 km böl. ortalama aracının yaaktığı belli olur demişti.
aynı araç bende de var devirli fazla basmadan kullanırsam 100 tl'lik benzinle 220-250 km yol yapıyorum (şehiriçi) buji+buji kabloları+benzin filtresi+hava filtresi baktırmanızda hatta değiştirmenizde fayda var bence
tşk ederim kardeşim bilgin için, evet bende saydıklarından değişmeye başlıycağım, çünkü masrafı az olur. baktım yine fazla yakıyor ozaman kelebek boğaz temizliği için karbüratörcüye giderim baktım ondada çok yaktı ozaman mecbur lpg ciye gitcem bir türlü vakit bulupta gidemedim tamirciye bir pazarım var ondada evde geçiriyoruz mecbur.
benim araçta alegro galiba. ama ruhsatta alegro yazmıyor. sadece arabanın kenarında amblem var alegro diye bu modellermi böle çok yakıyo anlamadımki....
1.5GLS benzinli var bendede, bodrum-ısparta arası 0,30TL/km, hız olarak da 90-100 ortalama. şehiriçi 0,37TL göruyor. bakım çok önemli. tum hesapları yapmanız gerekirse yakıtta herşey etkendir. hava şartları, lastik durumu, açık camlar, ağırlık, yokuş, frenleme, devir, yol, hatta yakıt aldığınız saat (gece/gunduz) bile önemlidir. iyi seyahatler herkese.