öncelikle merhaba arkadaşlar biliyorsunuzdur foruma yazmıştım 1 ay önce ix20 aldım ve arabamla 3000 km yol yaptım size sormak istediğim soru şu son 400 kmdir arabamın sol lastik tarafından anlam veremediğim bir ses alıyorum olay aynen şöyle: arabama gün içinde ilk bindiğimde ilk 3 km içinde düz yolda dahil kasislerde abartı tıs diye ses geliyor . bazen o ses farklı bir boyut kazanıp sürekli hale geliyor bu defa el frenini tam indirmezsin de bir sürtme sesi gelir ya ona benzer yada hani cam açıktır olduğunda bir üfleme ile ıslık sesi arasında bir ses alırsınız ya birazda ona benzeyen işin ilginç kısmı bu ses ortalama 3 km sonra kesiliyor en azından o sürtme sesi kesin gidiyor tıs sesi ise nadir duyuluyor . Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar kulağım hep orda arabayı kullanırken sağa çekip arabayı bir kaç defa salladım ama aynı sesi duyamadım .
Aklıma gelen amortisör ilk çalışmaya başladıgında biraz sert ve sesli olur ilk başla duyduğunuz tıs sesi amortisör olabilir. sürtünme sesi balatalardan geliyor olabilir, hava nemli ya da yağmurluysa disk pas yapar ilk frene kadar ses çıkarabilir. tecrubeli arkadaşlarin daha net fikirleri olacaktır.
fikirler için teşekkürler . yorumları inceledikten sonra değerlendirme yapıp gidecez bakalım ilk aşamada vermek istemiyorum sorunu kestiremeden