Merhaba arkadaşlar. Arabam 2011 model dizel otomatik Hundayi i30.. Araba hareket halindeyken bir süre sonra direksiyonu sağa veya sola çok hafif çevirdiğimde boru sesi gibi bir ses geliyor. Düz giderken de oluyor ama direksiyonu hafif cevirsem de geliyor. En fazla da sola çok hafif çevirdiğimde geliyor. Bayağı bi kilometre gittikten sonra hızlaninca ses artıyor. Yavaş giderken de az bir ses oluyor. Araba dururken direksiyonu çevirdiğimde falan kesinlikle hiç ses yok. Hareket halindeyken bayağı bi gidince ses başlıyor. Önce rüzgar ıslığı gibi bir ses ile başlıyor. Sonra kuş ötmesi gibi sese dönüşüyo. Daha sonra da boru gibi bir ses oluyor. Neden olabilir sizce ? Ön takımdan şüpheleniyorum ama bilemedim. 15 bin kilometre önce kuş cıvıltısı gibi bir ses ile başladı. Şimdi böyle oldu. Sizce sebebi ne olabilir Arkadaşlar?
Bende sayın moderatmrümle aynı fikirdeyim. Genelde rulman o şekilde ses yapıyor. Daha önce bir kaç kez başıma geldiği için biliyorum..
Teşekkürler cevap için. Ama araba biraz bekleyince ses tamamen kayboluyor. Tahminen on beş yirmi kilometre sonra kuş civildamasi gibi bir ses oluyor. Yüz kilometre sonra falan da boru sesi başlıyor. Araba dinlenince rulmandaki ses de azalır mı böyle ?
eğer rulmansa, rulmanın bilyaları erimeye başlamıştır. böyle sesin azalıp artması bu nedenle olabilir. rulmansa arıza tespiti çok kolaydır.araba lifte alınır, ya da krikoyla kaldırsanız bile olur. her bir teker elle çevrilir. sürtme hissi geliyorsa rulmandır. hatta kaportaya kulak dayanırsa o ses daha iyi duyulur.
Aracın altına bir göz atmanızı öneririm. Benim gibi jantın arasına çubuk kraker poşeti sıkıştırmış afacan çocuğun işi çıkabilir
Bugün sanayiye götürdüm. Usta Diskler aşınmış dedi. Diskleri tornaladik. Fren balatasi falan da değişti. Ses biraz daha iyi ama gıcırtı hizliyken 25 km sonra sürekli gelmeye başladı. Ayrıca frene hafif basınca gıcırtı kesiliyor. Bir şey daha soracağım. Sanayide arabayı kaldırınca tekerleri tek tek döndürdüm. Bütün tekerleri parmağım ile döndürebiliyordum ama sağ ön tekeri elle tutup anca döndürebiliyordum. Ustaya söyledim. Önden bir tekerin diğerlerine göre daha zor dönmesi Normal gibi bir şey söyledi. Bana hiç inandırıcı gelmedi. Bence Ugrasti yapamadı veya uğraşmak istemedi. Sizce bu durum normal mi ?