Aracım 98 model hundai accent 1.3 ls klimalı.arabamda tekleme sorunu var.soğukken yapmıyor. araç ısındıktan sonra 80 km hızla giderken tekliyor.sanki gaz bitiyor gibi his veriyor.sadece gazda yapıyor.benzinde bir sıkıntı yok. kimse çözemedi sorunu.yapılan işlemleri söyleyeyim lpgciye gittim beyiniden yapabilir dedi beyini değiştirdik denemek amaçlı.yeni beyindede yaptı.bujileri,buji kablolarını yeni değiştirdim.geri kalan bobin ve distribütör.bu parçalarıda aynı model olan arkadaşımın arabasından söküp test ettik yine tekleme devam ediyor.başka nelere baktırmam lazım??? [h=3]yardımlarınızı bekliyorum[/h]
İyi akşamlar. Bobin olma ihtimali var. Ancak Soğukken yapmıyor dediğinize göre, aracınızın emme manifoldu yada karbüratör bağlantılarını kontrol ettirin derim. Zira emme manifoldu yada karbüratör bağlantı yerlerinden hava alması durumunda, eğer elektrik sisteminde yada lpg sisteminde bir sorun yoksa bu tür teklemeler yapabilir.
Forumda arama yaptiniz mi ? Tekleme silkeleme ile ilgili hatiri sayilir konular var. HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
3 yada 4 viteste yapıyor araba sollarken falan değil yani düz yolda giderken.benzinde bir sıkıntı yok teklemeden gidiyorr.herşeyi lpg sisteminden başladım ateşleme sistemine kadar herşeyi test ettirdim.kimse çözemiyor.en sonunda yakıcam arabayı.geçenlerde kuşadasına gittim yolda da tekleme çok yaptı.klimada fulla çıktı.gece kuşadasından izmire dönerken arabayı çok sıkıştırdım yapmadı.yaklaşık 300 km yol yaptım gece tekleme olayı olmadı gazda.ama gündüzleri yapıyor anlamadım gitti.
İyi geceler. Daha önceki cevabımda da belirttiğim gibi, aracınızın şayet ateşleme, buji kabloları ve yakıt sistemi kontrol edildi, herhangi bir sorunla karşılaşılmadı ise, manifold kaçağı olma olasılığı yüksektir. emme manifoldunun sökülerek kontrol edilmesi, conta basma yüzeyleri kontrol edildikten sonra contasının yenilenmesi gerekir. Aynı durum LPG mikseriniz için de geçerli. Motora LPG sevkiyatınız nasıl bilemiyorum. Ancak tahminimce manifold üstü mikserlidir. Mikser bağlantılarında gevşeme, manifold yüzerinde çarpılma gibi problemlerin olması, tekleme sorunlarınıza neden olabilir. Küçük bir ihtimal ama, bu durum bazen LPG regülatöründen de yapabilir. Regülatörün içerisindeki diyafram bozuldu ise, ısınan gazı tam ve randımanlı olarak karbüratöre sevk etmiyor olabilir. Öncelikle kaçakların kontrolü akabinde regülatöre baktırın derim.
Bu sorun benim araçtada vardı ilk aldıpımda aracı neyin ne olduğunu bilmiyorduk bobine giren kablodan elektrik kaçağı vardı onuda 40 yıllık ustalar bulamdı ben buldum. Tamirciye vadım düzeltti daha da tekleme olmadı
Bende 98 model 1.5 gls var.buji ve kablolar değişti.sorun tam olarak kalmışlar çok zayıf boğulur gibi ayrıca yolda giderken de sılkenme gaz yeme ne gibi acayip bir sorun var.ne yapacağını bilemiyorum artık.