Arkadaşlar son 3-4 senedir takıntım olan ve beni çok bezdiren bir sıkıntımı sizlerle paylaşmak istedim. Arabadan gelen hiçbir çıtırtı ya da tıkırtıya katlanamaz oldum, benimkisi biliyorum takıntı derecesinde, her arabadan belli bir ses, kötü ve engebeli yolda gelir ama, ben sırf arabayı dinlemek adına teyp açamaz hale geldim. Hatta sırf bu sebeple, birçok aracımı satmak zorunda kaldım, evet geçiremediğim ses, tıkırtı varsa direk arabayı satma yoluna gidiyorum. Ne zaman başka bir araca binsem, konforuna bakmadan, sesine dikkat kesiliyorum, benim gözümde arabanın yol bilgisayarı, xenon farı olması fln hiç önemli değil, ses ve tıkırtı yapmıyorsa, o araç benim gözümde on numara araçtır. Hatta araba alacağım zaman boyasına, değişenine bile fazla bakmıyorum, ilk baktığım deneme sürüşü yapıp, çukur ve bozuk yolda tıkırdayıp, tıkırdamadığı... Bu yazıyı yazmamın sebebi, siz siz olun fazla büyütmeyin, yoksa benim gibi işin içinden çıkamazsınız, son olarak bu konuda o kadar iyi duruma geldimki, hangi araç tıkırdar, hangisi tıkırdamaz, ya da bu sesler nasıl kesilir, hepsini sorabilirsiniz
Üni. De Bir Hocam Var Sırf Tıkırtı Yüzünden Arabayı Satmışhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif Şimdide Golf 5 İ Var Yine Tıkırtı Yüzünden Servisteki Elemanla 120 Km Yol Yapmışhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif Sonunda Kesmişler.. Bazıı İnsanlar Bu Olaya Çok Sinir Oluyor Dediginiz Gibi
bindiğim her her araçta dikkat ederim ses olayına takırtı yaptımı araba hemen müziği keser sesin nerden geldiğine bakar buldummu da yolun kenarına çekip uğraşırım çözemezsem hemen servise çok kötü bir hastalık
evet bagajımda resmen tıkırtı müdahele malzemeleri ( sünger, kauçuk, destek, izolasyon malzemesi ) bulunduruyorum. Bir yerden ses geldi mi, hemen söküp, sesi kesmeye çalışıyorum. Sonra dinlemeye koyuluyorum. Tek sıkıntı şu sıralar hava soğuk, sesler arttı gibi, ama şunu anladım tüm sesi kesmenin imkanı yok, çünkü hiç ses gelmeyen bir bölge bile, olası hava değişiminden etkileşip, genleşebiliyor ya da esniyor v.b...
Benim arabada da birkaç gündür bir çızırtı var anlamadım. Sanırım sağ taraftan torpidonun oralardan geliyor. Ara sıra oluyor bazen olmuyor, canım sıkılıyor yavaş yavaş. Acaba sigorta tablosundan geliyor olabilirmi diye de düşünmedeyim...
Sigortadan gelmiyor. Olası yerler; <ul>[*]Sağ Kapı,[*]Yolcu Airbag Kapağı,[*]Ya da torpido kapağından elimizi yukarı soktuğumuzda oaradan kablo ve borular geçiyor, bu üçünden biri sanırım. [/list]
benim araçta da sağ torpido kısmından bir ses geliyordu. uzun süre kullandıktan sonra tesadüf eseri buldum. lpg bitmişti benzinle yola devam ediyordum. dikkatli bir şekilde dinleyince sesin gelmediğini gördüm. daha sonra lpg alıp tekrar denedim ses geri gelmişti benzine alınca kesiliyordu. lpg"nin 10.000 bakımı için çevre otogaza gittiğimde durumu anlattım. usta sağolsun bayağı bi uğraştı ama sonunda sesin kaynağını bulduk. regülatör titreşimden kaynaklı sese neden oluyordu. usta regülatörün bağlı olduğu vidayı lastikli bir vida ile değiştirince sesten tamamiyle kurtuldum.
aynı sorun benım erada var 1500/ 2000 devır aracı onden bı zırıltı gelıyorkı kafayı yedım servıs lpgden dedı yoksa onde ses yapacak bısı yok lpgcıye gıttım adam bısı yok test edelım dedı hergun zırıldayan yer adamın yanında yapmadı okadar dusuk devırde gıttım yapmadı adamlarda kaale almadı ertesı gun yıne basladı bılgısı olan varmı bu durumda bı yardımcı olursa duacısı olurumhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif
benim gibi regülatöre baktırabilirsiniz. usta regülatörü bağlı olduğu yerden söktü baktık ses yoktu o zaman da lastikli bir vida ile tekrar taktı ve ses kesildi.
ya aslında bole sorun yoktu ama lpg komple sokulup yenıden baglandı arıza ısıgı yuzunden ondan sonra oldu pekı bu regulator nerde oluyor bızım sokebılmek gıbı sansımız olur mu acaba lpgcılere dert anlatmak bıde o yapmaz dıyıp homurdanınca ben ayar oluyorum
aynen bende çok sıkılıyorum bu ses olayından inşallah bundan sonraki aracımda olmaz... sanırım bu konuda en iisi almanlar...