arkadaslar arabamı 2 ayrı süngerle yıkıyorum.belden yukarısı ayrı belden asası ayrı.ama her seferinde arabam ciziliyor.her tarafı küçük çizikler içinde.fırca ile yıkamayı kimse önermiyor die süngerle yıkıyorum.ama içerisindeki ufak taslar arabamı çiziyor.ne yapmalıyım arabama üzülüyorum.
bende sünger kullanırım ama çizilme riski çok az hatta hiç yok gibi. süngerininzi kuru iken iyice vurun bir yere(ama taş olmasın sonra güzelcene temizleyin süngerinizi) ayrıca her yıkamadan sonra iyice arabayı durulayın kopmle cila çekin çizik olan yere ise pasta uygulayın.yada kopmle pasta cila cekin böylece cizikler gider ama fazla pasta kullanmayın boyanız incelir.
valla benimde kafama çok takılan bir konu bu. şu aralar bir shell istasyonu keşfettim, fırça makimesine girmeden önce hortumla tazyikli su tutup ön yıkama yapıyorlar. sırf bu yüzden orayı tercih ediyorum
bi kaç seferdir yeni sünger alıyorum yine aynı sey.sungerlemeden iice su tutuyorum arabaya ama yinede çiziliyor.ben kendi yıkıyorum sürekli tayzik sıkan makinam yok onun içinmi oluyor acaba Düzenleyen : bariben
Bence de........ Çünkü süngerin içindeki boşluklara toz, kum taneleri girer ve siz süngeri sürttükçe boyayı ince ince çizer. Fırçayla yıkarken ise, ilk önce arabayı tamamen ıslatacaksın vede fırçayı sürterken hortum fırçaya bağlı ve suyun akıyor olması lazım. Kova ve fırça ile çizebilir ben o şekilde yapmıyorum. Kendim yıkadığım zaman. En iyisi benzinlıkte tazyikli su ile yıkatmak........
aracınızda o ince çiziklerin olmaması neredeyse imkansız..aracı bezle silerken bile olur..ama en aza indirmenin yolu öncelikle tazyikli su ile iyice yıkamanız..ardından fırca ve bol sabunlu su ile yıkamanız..fırcayı cabuk cabuk kovaya batırmanız gerekicek..daha sonra tekrrar tazyikli su tutmak.. ilaçlı yıkamaya gelince bazı ilaçlar kimyasallar nedeni ile aracın plastik aksamında deforme, beyazlasma gibi sorunlara neden olabiliyor..onun için guvenmediğiniz yerde yıkatmayın derim.. eger aracınızın hiç çizilmesini istemiyorsanız..kaliteli ilaçlı yıkamada yıkatıp ama saf su kullanarak durulayıp SİLMEYECEKSİNİZ..saf su oldugundan silmediğiniz için su lekeleri kalmayacaktır.. tavsiyem o çizikleri kafaya takmayın zira o şekilde çizik olmayan araç yok daha dogrusu ben görmedim..örneğin bir tv kanalında yurt dışındaki fuardan görüntüler vardı ışıgın acısıyla porsche de bile vardı çizikler sıfır olmasına ragmen.. saygılar.. Düzenleyen : Yusuf