2.el araç almayı düşünüyorum bugün bir tanıdık vasıtasıyla istoç oto center'a gittim. Gözüme 2 temiz araç takıldı biri i20 1.4 dizel 2015 model diğeri 2008 model passat 2.0 dizel. Ve bu 2 aracında fiyatı 50 bin lira. Mantıklı düşününce b segmenti arabaya o parayı vereceğime passat alırım daha iyi olmaz mı? En azından d segmenti konforlu ve donanımlı bir aracım olmuş olur.
passat kaç km de bakım masraflarını + yaşından dolayı çıkarabilicek masrafları araştırıp onarım maliyetlerine baktınızmı duz mantıkta evet olabilir fakat yürütme masrafları gorunduğu gibi olmayabilir 2015 model daha garantisi bitmemiş bir araç kişisel goruşum daha cazip
Maalesef verginin vergisinin alındığı ülkemde ikinci el çok yüksek. Bence yorulmamış bir d segment araba daha mantıklı en azından yola oturur tabi ihtiyaca uygunsa.
Onur arkadaşa katiliyorum masrafı önemli değil elimde ha deyince cikarmasamda sorun değil diyorsan her kosulda passat tabiki..
Passat ve i20 ikisinin arasında kalınacak araçlar değil. Ya ihtiyacınıza göre araba alın yada paranıza göre araba alın. ihtiyaç büyük araba ise passat. İhtiyaç bineyim gezeyim başım ağrımasın dersen i20 Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
hocam araç 200 bin kmde ama çok temiz durduğundan dikkatimi çekti daha karar vermedim biraz daha dolaşıcam belki Hyundai alabilirim.
200 binde passat alınmaz. tam vwcilerin yedek parça ve işçilikten gömeceği araç. motoruna birşey demiyorum, bakımlıysa sorun olmaz, diğer herşeyi her an sorun çıkartabilir. kapı kilidinden, klimasına kadar.
Passat ve i 20 yi kiyaslamak Passatin koltuğuna oturdun mu sürerken ki agirligini hissettin mi tamam dersin arabam elbet bu... Passatin masrafları bi cikmaya baslar i 20 nin koltuğuna oturursun gostergede dusuk km garanti devam ediyor.Ve tamam dersin aracim bu... Karar senin. Ya keyf + muhtemelen sanayide yeni tanidik ustalar... Ya keyf + serviste rutin yillik bakimlar Hani şu uleyn arkadaş sembole clio ya onca para verilip sıfır alinir mi deriz ya.Çoğunluğu ustalardan tamirlerden illallah edenler.
@sukru56 söylediklerine tamamen katılıyorum. Şuan aracım tamirde ikame araç verdiler egea 1.6 dizel otomatik. Düşününce sanayide kapı kapı gezmektense alınıp 3-4 sene binilip satılabilir. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ben de araba arıyorum bir haftadır, i20 otomatikte gözümüz var, fiyat aralığımıza uygun çoğu araç, 20bin dolaylarında kmleri var ama bu kadar düşük km satılık görünce de korkmuyor değil insan
2009 model aracı 2013 de 31.600 km deyken almıştım inşallah sizede az kullanılmış gönlünüze göre bir araba düşer
inşallah hocam 2015-16 çıtır hasarlı denecek 15-20bin km araçlar bütçemize uyuyor, kapı fln boyalı ama işte KM neden bu kadar düşük korkuyorum
Aylık geliriniz passatın yıllar ve km gereği açacağı sürpriz masrafları kaldırırsa passat olabilir, sürüş keyfi, konforu elbet önde olur ama tek atımlık kurşunum var, bi turbo bi enjektör bozsa sıkıntı büyük olur derseniz tabi ki i20. Arada kaldığınıza göre kendim gibi düşünüyorum sizi de, yani az masraflı işler halledilir ama atıyorum 3-5 binlik büyük bir masraf dara sokar. Vergisi, yakıt tüketimine girmedim bile daha. Gaza basmaya korkunca bentley de olsa o konforu hissetmez olur insan