Merhabalar.Gaza bastığımda araba birden tıkanıyor gaz yemiyor, bunu sürekli yapmıyor ama artmaya başladı.1-2-3-4 viteslerde yapıyor.80-90 ile giderken birden devir düşmee başlıyor gazı hafif basçek yaptığımda düzeliyor ama tekrar edebiliyor bende aynı şeyi tekrar yapıyorum.sürat 20-30 ken de yapabiliyor.4.5. vitesde giderken yaptığında vitesi boşa atıyorum ama yine devir düşmeye devam ediyor ve araba gaz yemiyor.benzini genelde bp den alıyorum çok nadir olarak shell den alıyorum.sollama yaparken çekinmeye başladım yardımlarınızı acilen bekliyorum.Teşekkürler.
Merhaba, map, oksijen, iat sensör verilerine baktırmanız lazım. Ayrıca ateşleme sisteminide gözden geçirmeniz lazım. Bunlarda sorun bulamazsanız yakıt geri bgesleme valfi ve pompa kontrol edilmeli.
Hala bende de devam een sorun... Muhtemel nedenleri Serdar beyin dedkleri gibi... Benim tavsiyem: 1- Ateşleme sistemini kontrol ettir (bujiler, kablolar...) 2- Gaz kelebeği, gerekiyorsa temizlettir... 3- Geri besleme valfi kontrolu, gerekiyorsa temizlet... 4- Deponu temizlet... Butün bu işlemlerin her biri arabanı ilk başlarda biraz düzeltecektir ama çabuk sevinme çünkü sorun tam olarak bulunmamışsa arıza tekrar edecektir. Benim durumum gibi... Ben 1-2-3-4 ün hepsini yaptırdım ama bir süre sonra arıza geri döndü... Şinmdi en son elektronik sensözlere baktıracam. Ha bir de yakıt pompası var inşallah o bozuk deildir.
aynı sorun arkadaşın accentinde oldu. benzin filtresini benzin pompasını değiştirdi ve enjektörleri temizletti bir sorun kalmadı.