Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Araba gaz yemiyor 1.5 CRDI

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda sarisülo tarafından 22 Şubat 2011 tarihinde açılan konu

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.
  1. sarisülo

sarisülo Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba,
    1.5 crdi, 2005 model, 3 silindir 120.000 km'de getzim var.
    Sorunuma yavastan bir giris yapiyim; 75 bin kmde araca sahip olduk. Benden onceki (ilk sahibi) aracin bakimlarina pek itimat gostermemis. 80 binde fren plaketleri bitince komple bir bakim yaptirdim filtreler, yag degisimi vs. 100bini devirdikten ve arabanin calisma sesinden rahatsiz olduktan sonra bir tanidiga arabayi gosterdigimde enjektorun 1 tanesi bozulmus dedi bu arada aracin mazot yakmasida artmisti. 1 tanesi sorun degil degistirelim dedik hangisinin bozuk oldugunu ogrenmek için makinede kontrol ettikten sonra 3unde de sorun cikti mecburen butun enjektorleri degistirdik https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif. Enjektorleri degistirdikten 1 2 hafta sonra bir gun arabayi calistirdim tik hemen calisti hicbir sorun yok taktim vitese gaza bastim araba duruyor gitmiyor! gaza basiyorum hiç bir tepki gelmiyor arabadan araba rolantide calismaya devam ediyor sanki ayagim gaz pedalinin uzerinde degil devir hiç bir sekilde artmiyo r1 2 defa çalistirip kapadiktan sonra duzeldi araba. Nedir ne degildir derken araba 4 5 ay sorunsuz calisti. Tâki geçtigimiz ekim-kasim ayina kadar. Bu seferde araba yine gayet normal calisiyor fakat 1. vitese takip gitmek isteyince araba gaz yemiyordu cok yavas ilerliyordu ve siyah duman cikartiyordu yalniz rolantide duman vs çikartmiyor. 3 hafta boyunca araba calismadi bu arada akusunu degistirdim yine onuç degismedi. En sonunda dedik yavas yavas sagdan sagdan arabayi bir goturelim makineye baglasinlar neyi varmis bakalim. Aksilik bu ya bastik marsa araba ilk seferde yine sorunsuz calisti taktik vitese sanki 3 hafta kapida yatan araç gitmis baska araç gelmis ne gaz yememe nede siyah duman sorunu olmadan dayandik tamircinin kapisina adam bagladi makineye sonuç olarak adam bizi arabanin hiçbir sorunu gorunmuyor elektronik diyip postaladi eve. (enjektorler içinde ayni yere gitmistim enjektorlerin bozuk oldugunu soylemisti). Neyse yine bir sure sorunsuz kullandik(arada 1 2 defa sorun tekrarladi onlari saymazsak tabi). Gel gelelim artik bu son zamanlarda surekli yapmaya basladi. Sorunu kisaca ozetlersem;
    Araba normal bir sekilde calisiyor fakat vitese takip giderken araba gaz yemiyor cok yavas ilerliyor ve siyah duman cikartiyor ama rölantide duman cikartmiyor. Bu sorun depo doluykende yapabiliyor boskende sabahda yapabiliyor gun içinde araba sicak oluncada yani herhangi bir farklilikta sorun tekrarlamiyor.
    Nedir arabanin sorunu bu sekil bir sorunla karsilasan varmi?
    iyi forumlar dilerim.

2. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Forumda aratınız.Bu tarz konuları çok konuştuk