Merhabalar. Aracım accent era 2010 model. 1.4 motor. Geçtiğimiz aylarda arabanın altını vurmuştur ondan sonra sanki fazla benzin yanıyor gibi geldi bana. Araca baktılar bir kaçak veya oksijen sensotunde bir arıza yok. Samandira arizasi seni yanıltabilir dediler. Ben de de ölçüm uygulaması ile ölçüm yaptım. Bir bakar mısınız? Sonuçlar normal mi?
Anladığım kadarıyla 6,9 litre benzin tüketmiş. Şamandıradan ziyade tabanca atana kadar dolum yaptırdıysanız bu kısım yanıltabilir. Pompadan pompaya fark olabilir. Burada önemli olan aracın bakım durumu, otomatik mi manuel mi, klima kullanımı, yük miktarı, lastik tipi, seyir hızı vs.
Hocam aracınız , şehir içi de varsa gayet normal yakıyor. Şehirler arası bile bu civarlarda veya bir tık üstünde bir tüketim normaldir. Sizin şüpheniz , altını vurmadan önce daha az yakıyordu da ondan olduysa araştırmanızda fayda var. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Aracınızın teknik verisi Şehir içi yakıt tktm; 8.3 lt/100 km Şehir dışı yakıt tktm; 5.5 lt/100 km Ort Yakıt tüketimi; 6.5 lt/100 Bu durumda yük durumunuz yol durumu rampa iniş çıkışı hava durumu klima dahi yakitinizi etkiler verdiginiz veriler oldukça normal Aldığınız pompa ayni ve doldurmalar gırtlağa kadar olmali gerçekçi bir hesaplama icin
5.5 litreyi yakalamak için araç bomboş hatta 5 litre benzin olmalı ayrıca siz 45 kiloda ve rüzgarsız bir yerde yol alıyor olmalısınız.
Artı aracın zamanla aktarma organlarındaki sürtünme artar yani yeni bir araç olması lazım. Bence normal bu veriler.
Benim i20'nin katalog verisi 8lt civari, wltp verilerine göre güncellenmiş hali 10lt/100km, İstanbul'da şehir trafiği+yokuş iniş+klima+2 kişi ile 8.9-9.4 arası değişiyor. Şehirlerarası yolda 100-130km/h arası hızlarla tüm yol klima açık halde 5.6-5.9 arası yaktı. Oldukça normal. Yine dediğim gibi WLTP formlarına göre bakmak lazım. Yani siz de yaklaşık fabrika verisi üzerine 1.5lt ekleyerek hesap yaparsanız sanki hesap tutuyor ve sizin elde ettiğiniz veriler oldukça iyi görünüyor.