Selamın aleyküm.Arabayı garaja bırakıp uzun yola cktım kış diye arabayla çıkmadım araba döndüğümde çalışmadı.Sonra 5 10 dakka sonra calstı bu sefer gaz yemiyordu.Geri vitese taktım biraz ilerlettim arabayı anca gidebildim.Sorun neden kaynaklanır yaşayan varmı.Kahvede derdimi anlatınca hemen toyota alsaydın böyle olmazdı diye laf söylüyorlar.Çok büyütmüşler gözlerinde toyotayı.Bu sorun neden kaynaklanır.Yaşayan varmı benim gibi.Çözüm ne olur.Gaz ayarındada problem yoktu.Komple sekman atıldı yağ yakmada yok.Bakımda yaptırdım.Şimdiden sagolun
https://www.hyundaiclubtr.com/konu/sabah-ilk-calismada-arac-gaz-yemiyor-tekliyor.36679/#post-656523 linki bir inceleyin. Uzun süre beklemede benzini geri kaçırıyor olabilir.
Bir sorum daha olacak arabanın yedek su kabı dibinde en alt seviyede 1 2 cm var ve bn yarıya kadar su koysamda tam su koysamda böyle radyatorde su var.Bir problem varmıdır.Kacak varmı diye gosterdim cıkmadı birsey.
Normalde yedek su kabında min ile max arasında olması gerekir. (Bu da yaklaşık olarak kabın ortalarına denk gelir) Yedek su kabını tamamladığınız halde belli bir seviyeye kadar inip orada sabit kalıyorsa kabın bir yerinde çatlak olabilir. Radyatörde sürekli su varsa bir sıkıntı olmaz. Siz yedek su kabında çatlak vs varsa değiştirin.
Arkadaşlar ben 2000 model Accentçi aldım 5 gün önce araçta gaz ve benzinde yıgılıp hızlanıyor ara sıra stop ediyordu o geçti gibi enjektör dediler yaptırdım gaz ayarı dediler yaptırdım filitreler dediler değiştirdim ara sıra yine kesiyor benzindede gazdada sebebini bilen arkadaşlar varsa paylaşırlarsa sevinirim