Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

ARABA ALIMI İÇİN YARDIM

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda nazmi37 tarafından 1 Aralık 2010 tarihinde açılan konu

1. nazmi37

nazmi37 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba arkadaşlar 2009 1,4 team era 25 000kmvar bende..yakıttan inanılmaz şikayetçiyim..Geriye kalan herşeyden memnnum arabamın..yarım depoyla şuanda 170km civarı gitti..allah izin verirse 20 bin civarına aracımı satmak istiorum..ortalama piyasa fiyatı bu sanırım..ilk etapta hedefimi 30bin civarında tuttum ama evlilik arefesinde olmam beni korkuttu 25 27 bin civarında araç bakıorum..aslında diorumki era 1.5 dizel alim gene sonra 2 sene bindim buna bide başka araca binim diorum..kia ceed,megane 2,kia cerato,skoda roomster bunlar alternatiflerim..şehir içi kullanımım çok fazla..dizeli olan arkadaşların yakıt tüketimlerine bakınca içim gidio inanın..30 kuruş ve üzeri benzin bu araca yakışmıo..Değerli fikirlerinize ihtiyacım var.megane 2 en çok üzerinde durduğum araç..km yapmamış bi araç olması sanırım dizelde aranması gerekn ilk şart..benim için 4cam oto. klima tek yada çift airbag olsun yetio..abs şart değil..

2. Burak K.

Burak K. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    28
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
  3. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    era dizel güzel seçenek bence...

Dediğin araçların benzinlileride era'dan daha çok yakacaktır.yeni ceratoda zaten dizel motor yok.

Meganeye skodayada heves etme bence al bir dizel era şehir içi 18-19 kuruş anca yakar mis gibi....

Ozaman sana 1.5 crdi start klm tam ideal sıfırı 28,000 tl...
    Düzenleyen : mmt.88

4. skeskin

skeskin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    era dizel şehir içi kesinlikle 18-20 krş dan ffazla yakıyor hocam. tecrübe ile sabittir. şu anda 2006 aracı mın şehiriçi verileri 25 krş. mazot 3.19 oldu bu arada. tabi şehiriçi nasıl şehiriçi anlatayım.
    kalkıyorsun. 1-2-3 hoop ışık. kalkıyorsun 1-2-3 hoop trafik yoğun in 2 ye geri
    derken kaşak geldi viraj dön 1 e düş. devam et 2-3 hoop ışık..
    bu böyle gidiyor. 4 ü zor görüyorum. eğer kullanım buysa şehiriçinde 18-20 krş hayal..

benim şahsi tavsiyem 25 civarına 1.3 multijet grande punto veya bulabilirsen linea..

5. shadow_1306

shadow_1306 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    megane2 ya yada kısaca reno araçlarından uzakdur araba plasitk.plasitk arabaya para verilmez bi kaza olduğunda seni koruyacak olan kaportadır plastik kaporta nekadar korur...ha araç az yaka bilir ama bence dieğr modellerden düşünsen bence daha iyi edersin...

6. nazmi37

nazmi37 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar..Eram şuanda yarım depo benzinle şehir içi 200km gitti..Araştırdığım birşey var şuanda..Kdv muafı..Devletin özürlü olan vatandaşlarına ötv indirimi uygulaması..Bu şekilde bugün i30 select modeline Coşkun otodan 28bin tl fiyat aldım normal fiyatı 40binbeşyüz dediler..ordan çıktım WV ye gittim jetta sordum primeline 1.6 dizel 32 bin dediler..akşam olduğu için skoda octavia yı soramadım ama eğer ki bu ötv den yararlanma işi olursa büyük ihtimalle jetta yada octavia..Babamın amcasının kızının özrğ var..Fakat devletin bu özre nasııl bir rapor verdiğini bilmioruz..Bunu öğrenmek için kağıda bakıcam ve yetkili satıcılara vercem bakalım ne olcak..ix25 gördüm coşkun otoda şirin duruo ama bana göre değil..Bu ötv indirimiyle ilgili düşünceleriniz nelerdir..Jetta primeline la skoda ambiante 1.6 105hp karşılaştırıldığında sizce kesinlikle al dediğiniz hangisi olur??Eğer hiçbişey olmadı gidip satacam benimkini ikinci el bi era alcam dizel :D Bakalım hayırlısı artık...

7. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Özürlü indiriminden akrabanız adına siz yararlanamazsınız.Çünkü birinci derece akrabanız değil,yararlanmış olsanız bile onu araçta taşımakla yükümlüsünüz anlamına gelir....Bunu unutun yani...

Tabiki i30 daha güzel bir araç benimde istediğim bir araç, fiyat açısından uyuyorsa bişey diyemem ama yüksek gelirse siz yine era dizelle devam edin en mantıklısı bu bence.Jetta octavia geçin bunları bende volkswagen kullanıyorum öncelikle servisleri rezalet araçlar dayanıksız çok masraflı bende satacağım yarın bir müşteri geliyor şehir dışından eğer satarsam tekrar era dizel select şampanya grisi alacağım inşallah...

8. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Sürüşe göre değişkenlik gösterir...Şehir içi 6.5 litre ortalama yakacağı değerdir(fab.değeri 5.6 litre),Yoğun trafik veya agresif kullanım bu değeri artırır.Sadece bu araçta değil her araçta aynıdır bu kural.

Era dizeli 100 bin km kullandım.Bu araç kadar seri ve ekonomiği şu an türkiye sınırlarında kesinlikle yok.Uzun yolda 90 km hız ile yaptığım denemede 3.8 litre/100 km değerini bile tutturmuştum.Ama 100-120 hız ile yüklü şekilde uzun yolda net 5 litre yakıyor ve 5 litreyi geçmiyor.Tabi 130 un üzerine çıkmazsanız...Aracın bütün huyunu suyunu ezberledim artık.

1.3 multıjet düşman başına.....Hem hantal hemde şehir içi garanti 7.5 litresi var normal kullanımda....

9. Burak K.

Burak K. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    28
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    1.3 Multijet şirket aracı 6.7 yakıyor şehir içinde. Dışarıda 5 civarı.

Era vardı kuzenimde 2007 model, İstanbul trafiğinde defalarca yolculuk yaptık 5.8 ile 6 arası geziniyordu hep. Şehir dışı 4.5 yakıyordu.

Kullanım tarzı, aracın lastikleri, gidilen yolun yapısı, trafik, yük, iklim hepsi yakıtı etkiliyor.

Düzenleyen : Burak Kumpas

10. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    mevcut arabanıza tüp taktırmayı düşündünüz mü hiç?

11. nazmi37

nazmi37 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kdv muafı için kesin konuşmuşşsunz ama hiçbir yetkili satıcı olmaz demedi..ayrıca ufakta olsa yaptığım araştırmaya göre ruhsat sahibi özürlü kişi fakat kullanan 1,2 v3. deredecen akrabalar olabilio..ruhsatta bilgi olarak yazıor bu zaten..bukadar kesin konuşmanızın vardır bi hikmeti..eğer bildiğiniz yada şahit olduğunuz bi durum varsa duymak isterim..birde bırak skodayı jettayı felan demişsinz ama anlam veremedim..

Citroen c4 için son virajdaydım ama okadar olumsuz yorumlar aldım ki anlatamam..haa ama kullananlara soruosun dinleme onları kullan dene bak gör nasıl araba diolar..yani nasıl olurda jetta ve skoda octavia gibi iki tane iyi araca salla dedinz ona şaşırıorum..ama muhakkak bundada vardır bi bildiğinz dimi?şu araba alma arefesinde öğrendiğim en iyi şey aracı daha önce kullanmamış olan kişilerden bilgi al ama uygulama..bizim erayıda daha önce hiç kullanmamış kişiler ya bırak abicim arabamı oda dio ama biz burda anlatırken sanki dünyada başka araba yokmuş gibi anlatıoruz..jettada octaviada 40 kere cebinden çıkartır erayı bence (octavia ve jettayı hiç kullanmadım :D)
    varmı benim gibi yarım depoyla 200 km giden 1.4 team benzinli era sahibi..bi ben mi bukadar çok yakıorum yoksa geneli mi böle??bakıorum c4 e jettaya octavia yaadamların dizeli 1000km--1200km şehir dışı 850--1000km ş.içi gidio..aklım gidio bu rakamları görünce..eramı çok seviorum gerçektende ama bu yakıt olayı beni aşar..

12. fikri11

fikri11 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Lpg taktırmayı denemenizi öneririm, gerçekten yakıt oldukça makul düzeye geliyor. Bende de aynı model ve km de era 1,4 var, brc kit taktırdım, şuan memnunum diyebilirim. Yaklaşık 1800 lira gibi bir paraya mal oldu, ruhsata işetme dahil. ama imkan varsa dizel araç daha makul olabilir tabi, ama 1800 liraya memnun olduğun arabanı kullanman daha makul gibi.

13. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    aynen aynen taktırınhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gifbenzini fullemesi 200 lira iken tüpü fullemek 80 TL

14. nazmi37

nazmi37 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    tüp taktırmak istemiorum kesinlikle..hoşlanmıorum tüptten..yakıt tasarrufu edicem die bagajımdan felan tüpe yer ayıramam..ilk alırken cahilliğimize geldi araba..bileydim dizel alırdım binerdim senelerce..ama bu özürlü işi olmazsa gidip temiz dizell era alcam...sabah octavia ya bindim 2010 makyajlı..adamlar yapmış yaaa :D sonradan benimkine binince cılız kaldı direksion koltuk ön göğüs :D

Bu Sayfayı Paylaş