Arkadaşlar Selam, Foruma yeni katıldım, bir konuda yardımıza ihtiyacım var, forumda birkaç benzer konuya baktım ancak tam olarak aradığımı bulamadım. Öncelikle bu durumla ilgili bir konu varsa oraya yönlendirmenizi rica ederim. Problemim şu 2008 era aracıma apex yay taktım ön taraf gayet makul bir şekilde düştü ama arkalar sanki araca hiç bir müdahele yapılmamış gibi aynen duruyor. Drag aracı gibi oldu ve açıkçası pek hoş olmadı. Bu durum ile ilgili neler yapabilirim. Önerilerinizi bekliyorum. Araç üzerinde 17" jant ve 205/40/17 lastik var.
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz....Ön taraf motorun ağırlığından dolayısıyla normal ölçülere gelmiş, bu durumda arkalara "coilover" (yükseklik ayarlı amortisör seti)takmanızı öneririm, 10cm'ye kadar yükseklik ayarı yapabiliyorsunuz..
Tüm yayları tek bir kutu içersinde teslim aldım yanlış olabileceğini pek zannetmiyorum. Ama ihtimal dahilinde olabilir aldığım yer çok profesyonel bir yer değildi. Coşkun Bey hoşbuldum, bahsettiğiniz amortisör aracın esnemesinde bir dezavantaj sağlar mı? Birde sanayi üsülü bir öneri aldım sizce nekadar doğru olur, fikrinizi almak isterim. Yaylardan yaklaşık yarım bakla kestirirsem sorunun çözülebileceğini öğrendim, ancak nekadar verim alabilirim. Bir dezavantajı olur mu?
yaylarınıs kac cm bu arada apex ın sanırım 3.5 4 olanı war sızınkılerde onlardanmı bende almayı dusunuorm resmı warmı aracın atabılırmısınız acaba
Muhtemelen gecikmiş bir msj oldu halen ilgileniyorsanız aldığım yaylar 3 cm lik idi. Ancak 5000 KM sonra aracımdan söktüm ve orj yaylarını taktırdım. Sebebi ise apex yayları taktırdıktan sonra aracım at arabasından konforsuz bir hale geldi.
zaten arkadaşlar yay aracın yere yaklasmasını ruzgarı altına daha az almasını bu nedenle vırajlarda daha rahat olmanızı saglar araba cukurlarda esneme olmaz sertdır bıde zaten era arkalar gazlı amortisör ıyıce ser olur konfor degılde şık bır görunum saglar virajlarda viren yerıne gaza bastırır adama ole degılmı serdar abım ))
Ben Eibach kullanıyorum konforumdan zerre ödün vermiş deilim... Ve arka tarafta yayın ölçüleri kadar düştü.. Yol tutuş ise bariz şekilde arttı.. Apex i bilemediğim için pek yorum yapamıyacağım.. Bir göstermekte fayda var
Apex almak isteyen arkadaşlar için tek bir yorum yapabilirim REZALET. Eski aracımda Eibach marka kullanıyordum fiat palio idi kesinlikle çok memnundum ancan bu yayları aldığım zaman Eibach aradım ama bulamadım nekadar farkedebilir diyerek aldım pişman oldum. Konfor ile işim yok ben performansa bakarım diyen var ise yayları uygun fiyata verebilirim. Yazdıklarımla biraz tezat olucak ama tercih meselesi bu şekilde aracını kullanmayı da seven olabilir. Düzenleyen : Tymerrus
kardeşim inanamıyorum.yanlış anlama da ben sadece lastikleri 14" ten 15" jantla bi kademe incelttim, çapında değişiklik yapmadım tabi, araç çukurlarda fazla vuruyor.bu yaylardan bende düşünüyorum ama kaporta dökülür diye tırsıyorum,kesiklerdebir fark vardırdır diye düşünüyorum ? ayrıca amortisörde de değşiklik yaptın mı https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gif
Fk Aldım memnunum ama aracımı satmak zorunda kaldım yol tutusu mükemmel oldu 140 la vıraja gırıyorum banamısın demıyor
umarım daha iyisini alırsın arabanın iyimiş ben hiç yay denemedim ama hevesim var.fk' larada bakarım nette
istersen satayım sana ıncele sıfırları 250-300 arası anadolu yakasında oturuyorsan anlasalım sokup takmaya ıster sıfır al ıster 2. el 80 tl alıyolar bılgın olsun
İstersen soyle yapalım sana ne yarıyorsa anlasalım led stoplar mesela merceklı zenon muzık sıstem bunları aktaralım sana
Erama ctesi günü eibach pro-kit 3.5 cm yay taktım. 195/55/15 lastiklerim ve ofsetli jantlarım var. Konforun bu kadar iyi olucağı aklıma bile gelmezdi. Orjinalden iyi diyebilirim. Yolda giderken araçta farkedilir bir yumuşama oldu. Görüntüsündende çok memnunum. İşte Eibach pro-kit lerle Eram...
paylaşım için teşekkürler, güzel olmuş güle güle kullan amortisöre gelince dün aklıma geldi; ne kadar yanlış olsada eskiden yayları keserlerdi hep herhalde 3 - 3.5 cm nin lafını yapmaz orj amortisörler = )