arkadaşlar aöf sınavlarına giriyorum bu aöfde 3. senem yatay geçişle 3. sınıftan başladım geçen yıllardan kaldım dersler var normalde geçen sene 4. sınıfım bitmişti ama nasip olmadı şimdi ben bu sınav sonuçlarını anlamadım cd olan derslerden 2. dönem notuna bakarak geçiliyomuş ama altta iki tane tekrar gördüm bu ne anlama geliyor.2. dönem not ortalama 2nin üstünde olursa okulum biter mi yardımcı olursanız sevinirim.
peki bu ortalama 2. dönem ortalamasımı yoksa genel not ortalamasımı birde bu alttaki iki tane tekrar ne oluyor ?
Benim Tüm Notlarım CB CC ama 2 tane ff var. 3.sınıftayım. Altta tekrar yazıyor. Şimdi ben bu ff leri alıp kalan kredi ile 4.sınıfın ilk döneminden ders alabiliyormuyum ?
Benim zamanımda ilk dönem ki FF yada Fd lik dersi ya yaz okulunda ya da diğer sene o dönemde alabiliyorduk. DD yada DC olan dersi eğer o dönemde 2 ortalamayı geçtiysen otomatikman geçmiş sayılıyordun.
murat kardeşim eğer ikinci dönem notların yüksek olur genel not ortalaman 2nin üzerinde olursa koşullu olan derslerden geçmiş sayılırsın. 2013/1 döneminde tekrar yazıyor ortalaman 2 olamadığı için yıl sonunda belli olur asıl. diğer tekrarda 2012/2 dönemi yani bu bahar döneminde alacağın dersler eğer geçersen bahar döneminde hepsinden ortalamanda 2nin üzerinde olursa mezun olabilirsin bu yıl eğer bilmediğim bişey yoksa. not: resimde T.C kimlik numaranı gizlersen iyi olur. ersin üstten ders alabiliyorsun bildiğim kadarıyla. çünkü ben geçen yıl 9ders almıştım.
eyvallah kardeşim sağolasın tc yi unutmuşum.şimdi ben bu dönem not ortalamamı hesapladım 1,45 yapıyor ikinci dönem 2,60 falan yapsam genel not ortalamam 2,00 oluyor galiba bu durumda mezun olabilirmiyim.heralde o tekrar yazan dönemlerdeki dersleri şu anki 2, dönem alacağım doğrumu anlamışım kardeşim.
evet tekrarlardan biri şimdi aldığın dönem diğeri de önümüzdeki dönem alacaksın. evet ortalaman 2.60 olursa ve dersten kalmazsan mezun olursun.
çok sağolasın kafam rahatladı ikinci dönem bitirmem lazım bu işi.peki şu an bahar dönemi derslerime bakma şansım var mı?
sende sağol. bende bakmaya çalışıyorum önümüzdeki dönemin derslerine ama bulamadım.pazartesi filan görünür galiba.
kayıt zamanı yani 24şubat gibi bahar dönemi derslerini görebilecekmişiz. benim geçen yılın bahar döneminden koşullu geçtiğim ama ortalamam tutmadığı için geçemediğim dersler vardı bu dönem sonunda genel not ortalamam 2yi geçtiği için o derslerden geçmiş oldum.