Geçen hafta Cumartesi eski antrfirizi değiştirdik eski antrifirizin rengi kahverengileşmiş yenisi koyduk 2 3 gündür damlama yoktu bugün baktım damlama olmuş ama hangisinden geliyor bilmiyorum görsele ekledim sıkıntı yaratacak bir durummu yenisi ekledikten sonra eksilme oldu suda bügün baktım L de sabit di.
Çıkan antifrizden bahsediyorsun kahverengileşmiş diyorsun da yeni koyduğunuz kırmızı mıydı onu söylememişsiniz. Kırmızı bir yolunu bulur zayıf noktalardan kaçak yapar. Kırmızı değil mavi ve seyreltmeden ( susuz) koyduysanız o da kaçak yapabilir. Lifte kaldırıp bakarsanız kaçak noktasını tesbit edebilirsiniz.
Usta Yeşil koydu suyla beraber sabahına eksilirse ekle diye 1 lt daha verdi eksildikçe ekledim su koymana gerek yok dedi yarın götüreceğim yoldu herhangi bir sıkıntı yaratırmı
Yola çıkmadan araba soğukken , taşırma kabı ( yedek su deposu ) F nin üstüne kadar su koy , hareket halinde ısınınca ne kadar kayıp yaşayacağını bilemezsin , kaçak problemi çözüldükten sonra tekrar seviyeyi L ile F arası yaparsınız.
taşma kabı ilk koyulanın fazlasını atmış olabilir. siz F'nin üzerine kadar eklerseniz yine fazlayı atacak. Hiç su ilave etmeden eksilme yada sonraki zamanlarda damlama olacak mı bunu kontrol etmelisiniz.
Evet öyle oldu ilk koyduktan sonra eksilme oldu ama 2 3 gün geçti damlama yoktu dün sabah baktığımda L ninde altına düşmüştü doldrum F ye kadar ondan işte bugün akşama kadar bakmadım L deydi seviye damlama olmuş ekledim L F arasına getirdim yarın sabah bir daha bakacağım