arabanın bugün antifirizi yenilendi ve beyaz renkli motor su deposuna da antifiriz koydular iyi olurmuş?.şu an arabayı çalıştırdığımda hararet göstergesi düşük gösteriyor biraz ilerleyince ortaya geçiyor.daha önce böle değildi... 1.bu normal mi?yani yeni antifirizden mi? 2.hararet göstergesi neden düşer şimdiden teşekkürler
normal...soğuk havalarda motor doğal olarak geç ısındığından hararet göstergeside hemen orta seviyeye ulaşmaz...
beyaz renkli motor su deposunun içindeki su da zaten soğutma sıvısıyla aynı döngüde çalışan sıvının deposudur. yani oraya su koymak gerekmiyor, soğutma sıvısının eksiltmesi durumunda oradan sıvı alır, fazla sıvı olduğunda oraya aktarır, ayrıca yeni araçlarda soğutma suyundaki hava da bu depo sayesinde kendiliğinden boşalır.
tamam hocam sağol ben oraya sadece su konuyor zannediyordum ama usta içini temizleyip tamamen antifiriz doldurdu o yüzden sordum.tekrar teşekkürler
motoru ilk çalıştırdığında hararetin ne kadar düşük olduğunu bilmiyorum ama motor normal sıcaklığındayken hararet ortaya yakın bir yerde duruyor olmalı. antifirizi değiştirmeden önce motor soğukken de hararet ortada duruyordu?