Arkadaşlar geçen hafta arabaya komple antifiriz doldurdum araba 90 dereceye gelmiyor petrol ofisinin mavi antifirizini aldım bu antifirizin ısınması daha mı zor suya göre birazını boşaltıp su mu eklemeliyim hele sabahları çok zor ısınıyor ama yoğun trafikte arada 90 dereceye geliyor normal çalışma sıcaklığı 85 dereceye gerileri napim bugün pazar inip boşaltayım mı yarısını filan bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim herkese iyi pazarlar.
Genelde hiçbir antifiriz tamamen soğutma sistemine doldurulmaz, antifirizlerin üstünde bulunduğunuz ortamın minimum hava sıcaklığına uygun değerler için ne kadar su ilave edeceğiniz yazmaktadır. Ona uymanızı tavsiye ederim
merhaba, sırf antifiriz -12 derecede donar. en düşük sıcaklığa dayanacak karışım. 1/3 su 2/3 antifizdir. sorduğun konuyla alakalı değil ama aklıma geldi. çünkü ankara yazıyordu seninşehir kısmında ve orada kışın -12 derecenin altına düşebilir. Düzenleyen : gargi_amca
Bende boşalttım 4 litre antiifiriz koymuştum 1 litre saf su ile tamamladım gidip ölçtürdüm -35 çıktı sanırım bu kez oldu Teşekkürler
bu konu hakkında da cehaletim söz konusu antifiriz ve önemi konusunda bilgi verir misiniz? gerekli midir? ne için kullanılır? hangi markayı ne kadar ve ne şekilde kullanmalıyız? varolun.
gereklidir motor suyunun kışın donmaması yazın çok buharlaşmaması için kullanılır ve ayrıca paslanmayı önlemektedir pembe renkli antifiriz kullanılır su antifiriz karışımı 3 litre antifirize 3 litre sudur .
Teknik ve Faydalı Bilgiler bölümünde antifriz sadece kış aylarındamı kullanılmalı diye bir başlık açmış ve oraya bayağı bilgiler yazmıştık; https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=29606&KW=antifriz
Arkadaşlar bu antifiriz konusunda genel konular dışında benimde pek bilgim yok.Arkadaşım oto temizlik ürünleri antifiriz falan üreten bi yerde çalışıyradan bana parlatıcı cila falan getiriyodu.Geçen antifiriz getiriyim hangi renk olsun dedi ama ben renk olayını tam bilmediğim için sorıyım dedim Eralarda hangisi oluyo yada fark eder mi?
Kirmizi olsun https://www.hyundaiclubtr.com/showthread.php?t=25788 HTC Wildfire S A510e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
10.defa yaziyorum forumda kalin yazi kullanmayin diye HTC Wildfire S A510e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
arkadaşlar arabamı alalı 9 ay oldu sıfır aldım acaba antfiriz koymama gerek var mıdır bilen varsa acil cevap yazabilir mi?
sıfır araçlar fabrika çıkışı, tam organik olan kırmızı antifirizle geliyor, ölçüm yaptırın gerekiyorsa ekleme yaparsınız, kayseri hava şartlarına göre
Radyatör icindeki suyu ölçen aletler var, Ama zaten sıfır almışsınız. Su azalipta siz Üstüne su eklemediyseniz bence bu kış antifiriz koymaya gerek yok seneye koyarsınız. 4 yılda bir suyu komple boşaltıp degistirilmesi gerekli diye biliyorum.