Merhaba, 3 gün önce aracın antifiriz değişimini yaptım. Bugün kontrol ettiğimde antifiriz siyahlaşmış. Bunun nedeni ne olabilir?
Önceki antrifiz bileşimi ile yeni koyduğunuz antfiriz bileşimi tepkime vermiş galiba. Bir fotoğraf atar mısınız ?
Önceki soğutma suyunu tamamen boşaltmadıysanız , ilave antifrizle renk bozuluyor. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
3 gün önce sanayide antifiriz değişimi yapıldı. Önceden kırmızı antifiriz koyulmuş araca. Saf su ve mavi antifiriz aldım. Usta saf suyun uygun olmadığını söyleyip komple antifiriz koydu araca. Ben de biraz eksitip su ilave etmek istediğimde siyahlaştığını gördüm. Öyle olunca da komple boşalttım suyunu tekrar sadece su koyup 10 dk çalıştırdım aracı ve boşaltıp yeniden %50 su %50 antifiriz ekledim. Eski suyunda siyah platiğe benzer küçük parçalar vardı. Sanırım borularda korozyon oluşmuş.
En iyisini yapmışsınız , araba biraz km yaptıkça hafif eksilme olur onu da tamamlarsanız sorun yaşamazsınız. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Farklı antifriz kullanınca içindeki kimyasallar birbiri ile tepkime yaparak çökelebilir. Kullanma kılavuzunda belirtilen antifrizin kullanılması mantıklı çünkü farklı antifriz kullanılması conta keçe gibi parçalara zarar verebilir.