Arkadaşlar biz aracı aldık ama şimdi bir baktım motor suyu eksik. Buna ilave yapmamız gerekiyor. Ama şimdi eskiden ne konuldu ne konulmadı ben bilmiyorum. Antifiriz konulmayan araca koymak da sıkıntı. Kitapçıkta etilen glikol bazlı antifiriz kullanması gerekiyormuş. Eski sahibi kendisi alırken servis yeni değiştirmişti dedi. Ne koydu dedim dönecek kendisi ama dönmezse nasıl bir yol izlemeliyim ?
Motor suyunun eksik olması hayra alamet değil. Tabi neden eksildiği önemli. Bence suyu tamamen boşaltıp uygun renk antifiriz ve su doldurun. Ama yine eksiltme yapıyormu diye sürekli bakın.
3 yıl önce arkadaş alırken serviste yeni koyulmuştu demişti hocam. Ondan dolayı eksilme normal olmaz mı ? 1 2 parmak min. çizginin altına düşmüş.
Motor soğukken min çizgisinin altındaymış. Bir de motor sicakken kontagi kapatir kapatmaz bakin. O zaman max la min arasinda bir yerdeyse problem olmaz. Önümüz yaz. genleşme kabindan bir miktar hazir su ekleyerek max la min arasina getirin motor soğukken.
Sanıyorum öyle ama nedir ne değildir bilmiyorum. Hocam ben bilerekten soğukken o iki çizgi arasında olması gerekmiyor mu ? Bir de bu araçlarda hava alma olayı var mı ?
Evet soğukken iki çizgi arasında olmalı. Miinimum çizgisinin altında ise eksiği tamamlayın ve arada bir kontrol edin. 3 yılda minimum çizgisinin altına indiyse sorun edilecek bir durum yok.
Ben kendim değiştireyim diyorum şu castrolun radiacool SF olan modeli ile. Genel olarak değiştirdikten sonra havasını alma durumu var mı bu araçlarda ?
Antifrizli kullanılıp kullanılmadığından emin değilseniz çok kaliteli antifiriz koymayın (mobil,castrol gibi) paslanmış kapanmış yer varsa deliyor , Petrol ofisi falan kullanın işinizi görür.
Evet arkadaşlar içinde yeşil su var. Şimdilik saf su ilave ediyorum. Önümüzdeki ay da yeni bir antifiriz ile değişim yapacağım muhtemelen kırmızı olacak. Şimdi gittim baktım 2015 yılında servisin koyduğu yeşil bir antifiriz var. Ben bunu komple değiştireceğim castrolun radiocool sf kırmızı antifirizi ile.