herkeze yaksamlar aracımı alalı daha 1 yıl bıle olmadı ve aracıma antıfırızlı cam suyundan baska hıcbırsey koymadam aracı teslım alırken antıfırız koymuslarmıdır araca yada bızimmi sımdı koymamız lazım koyarsak nereye koyacagız eralarda diger araclarda cam suyu koydugumuz yer gıbı bır yer vardı da erada da oylemı
cam suyu deposunun hemen arkasında, motor soğutma suyu deposu var. ama antifiriz oranı konusunda bilgi edinerek koyun
aracınızı sıfır aldıysanız 2yıl/30.000km koymanıza gerek yok..https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif
Dostum merhaba, ben geçen çarşamba günü antifiriz koydurdum, ama başka bir arkadaş sıfır araçlarda 30.000 km ye kadar gerek yok demişse doğrudur. Ben 2. el aldım aracım getz, 2009 haziranda almıştım ama aldığımdan beri hiç antifiriz koymadığımdan artık antifiriz koymam gerekiyordu ve Bp istasyonunda koydurdum. 3 LT castrol 19.5 TL ye aldım sonra Bp deki yağ değişim istasyonundaki usta değiştirdi. Önce radyatördeki ve soğutma suyu kabındaki suyuboşalttı. Sonra soğutma suyu kabının "F" çizgisine kadar antifiriz koydu, antifiriz kabı bu arada yarısına kadar boşaldı, antifiriz kabına sonra boşalan yarısı kadar su ekleyip radyatöre doldurdu çok az bir şey arttı antifirizden. Geri kalan az bir miktarı saklıyorum eksilirse eklemek için. Düzenleyen : Canhan83
abi bak klavuzunuzda ne buldum..aynen aktarıyorum Not: (1) iLK SEFER iÇiN, SOğUTMA SIVISININ 90.000 KM’DE VEYA 60 AYDA DEğişTiRiNiZ. BUNDAN SONRA, HER 45.000 KM’DE VEYA 24 AYDA BiR DEğişTiRiNiZ. (HANGiSi ÖNCE GELiRSE) bölüm 5 sayfa 6...
tesekkur ederım bende koymadım antıfırız bır arkadas dedı senın araba yenıkoymana gerek yokfazlada bılgım olmadıgından sorayım dedım
baktım getz içinde aynı periyod gecerli..ama bizim aracta her 2yıl/30.000km de değişmesi gerek..yani farklılık oluyor..ama getz için era ile aynı yukarda yazılan periyod gecerli..
antirfriz eklemek için komple boşaltmakmı lazım radyatörü. boşaltmadan kafamıza göre 100-200 ml koysak nasıl olur ? Düzenleyen : Bor34