Merhaba arkadaşlar accent era team 2008 model aracım da 2 yada 1 haftada antfiriz eksiliyor sorun neden kaynaklanabilir aracın yağında eksilme vs yok tek sorun antfriz eksiltiyor bir servise gösterdik hortumlar gevşemiş denildi ama yinede gözle görülür şekilde eksiltiyor kalorifer 0 konumunda iken sürekli üflüyor bundan kaynaklanabilir mi . forumda yeniyim kusura bakmayın hatam olduysa
Sürekli eksiltme için birçok sebep olabilir. Hortum dan, genleşme kabından çatlak, kalorifer peteğinden kaçırabilir. Silindir kapak contasında sorun olabilir. Çok iyi gözlemlemek gerekir. Iyi bir ustaya gidip aracı lifte kaldırıp bakın, tüm hortum ve bağlantılarını kontrol edin. Kalorifer açınca araçta koku ve buhar varsa kalorifer peteğinden olabilir. Radyatörde delik veya çatlak olabilir.
Su eksiltme devam ederken kullanmaya devam etmenizi tavsiye etmem . Bu durumda kendim kullanmaya devam ederken ( akıllı tamircinin biri beni kalorifer peteğini sökmeye gönderdi uzaktaki başka bir tamirciye ) birden arabanın suyu boşaldı , bir güzel conta yaktım . Her an termal bir zorlama sebebiyle aracınızın suyu hepten boşalabilir , dahası zaten su eksilttiği için sürekli hava da yapıyordur , bu durumda aracın devirdaimi sağlıklı olmaz , gözünüz sürekli hararette olsun . 1- Radyatör üzerinde , giriş ve çıkış hortumlarında kireçlenme var mı bakın , siz bu kontrolü yaparken birisi yüksek gaz versin , bir yerden su atıp atmadığını görebilirsiniz. 2- Bujilerinizi söküp uçlarını kontrol edin , eğer kireçlenme varsa yanma odasına su iniyordur . 3- Eğer kompresyon testi yaptırırsanız conta hakkında fikir verir , suya sallama çay misali atılan kontrol ürünleride var . 4-İlkel bir conta testi isterseniz genleşme kavanozu kapağı açık biçimde termostat açıncaya kadar aracı çalıştırın . Termostat açtığı anda suda tepkili bir kabarma oluyorsa conta hasarlıdır . 5- Kalorifer giriş ve çıkışı bir şekilde körlenerek de su eksiltme tekrar takip edilebilir . Aklıma gelenler bunlar.
İlk msjımızda kendimizi tanıtıyoruz tanışma bölümünden ordan da sorununuzu söyleyebilirsiniz Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi