2012 model 1.4 dizel Sense donanım paketine sahip aracım var. Araçtaki anlık yakıt tüketimi başka araçlardaki yol bilgisayarlarından alışık olunduğu üzere sayısal olarak değil, yatay bir grafik çubuğu ile gösteriliyor. Bu grafik, yakıt tüketimine bakarken değişik sonuçlar uyandırıyor insanda.(Tam karşıdan bakınca farklı, soldan veya sağdan bakınca farklı) Bu grafiği yazılımla veya başka bir müdahale ile sayısal hale getirmemiz mümkün müdür? Örnek olması açısından da kitapçıktan alınan resmi yüklüyorum.
Bence de Fiat'ın yol bilgisayarı işlev olarak hyundaiden daha gelişmiş mesafe a ve b için ayrı ayrı ortalama yakıt gösteriyor ve anlık tüketim ekranda sayısal olarak gözüküyor i30a ilk bindigimde hayal kırıklığina ugradim bu açıdan ama insan alışıyor bu haline de
işin ilginci de yolda sürerken grafiğin sayısal değerini kestiremiyor insan. Çünkü soldan bakınca farklı, sağdan bakınca farklı. Lada samara gibi hız, devir konsolunun oraya koysalardı bari diye düşünmeden edemiyor insan. Üstelik ona bakarken, yola bakamamak da kötü. Kazaya davetiye resmen.
Bende bu durumdan rahatsız oldum alışık olmadığım bi durum hiç.O kadar da kurcaladım sayısal olmuyor mu bu diye ama sanırım olmuyor