Arkadaşlar bende 2014 model LPG’li 213.500’de 1.0 manuel bir i10 var. 50 bin km’dir bende araç. Bir süre önce tekleme başladı, ateşleme arızası verdi. Bobinler ve bujiler değişti sorun çözüldü. Bir süre sonra araçta yine tekleme başladı ve LPG enjektörü değişti, sorun çözüldü. Bir süre daha sonra tekleme başladı ve LPG regülatörü diyaframı değişti, filtreleri değişti, sorun çözüldü. Yaklaşık 12.000 km önce sabahları ilk çalıştırmada, motor ısınana kadar, bir tür devir dalgalanması, ani devir düşüşleri ve tekleme başladı. Bu sorun katalizör arızası motor arıza ışığı yakıp P0420 arızası verdikten 2-3 bin km sonra dikkatimi çekmeye başladı. Bu konuda teklemeye yönelik fikirlerinizi almak istiyorum. Sormak istediğim şeyler ise şunlar: 1. Katalitik konvertör tıkanırsa araçta tekleme olur mu? Olursa motorla birlikte katalitik de ısınınca bu tekleme geçer mi? Benim araçtaki teklemenin soğukken olmasına tek yorumum bu oluyor ama saçma mı bilemedim. 2. Sübap ayarları kaçmış olabilir mi? Daha önce sübap ayarı kaçan Honda aracımda tekleme ışıkta beklerken de oluyordu i10da böyle bir durum yok o yüzden ihtimal vermiyorum ona da. Sizlerin düşüncesi nedir?
Sabah çalışınca duman oluyor mu? Sıvı eksilmesi var mı? İlk çalışmada vuruntu var ısınınca geçiyor deyince ilk conta aklıma geldi.
Duman yok, yağ ve su eksiltme var ancak suyu devirdaim pompasının yanından sızdırıyor henüz sıktırma şansım olmadı. Conta şüphesiyle ustaya gittim defalarca ama sorun olmadığını, duman atma, üfleme, yağ su karıştırma vs sorunu bulunmadığını bu nedenle binmeye devam etmem gerektiğini söyledi bana. Vuruntu dediğim de ilk 5 dakika biraz enjektör sesine benzer bir ses geliyor normalde sıcak halde olmayan bir ses şeklinde.
Benzin de kullan kardeşim LPG hep sıkıntı motoru da küçük zaten fazla yakmaz LPG de bu tarz sorunlar sürekli çıkıyor
Araçla çok yol yaptığım için 1000 kmde 100 km kadar benzinde kullanıyorum zaten ama geri kalanında benzin her türlü cep yakıyor hocam ya