Öncelikle herkese merhaba diyorum eski bir dizel getz kullanıcısı olarak Ankarada yaşıyorum ve getzimi çeşitli ihtiyaçlardan dolayı sattım. Şu an 2005 model otm. bir elantra xd2 beğendim onu alıp aranıza katılmak istiyorum ama aracı çok tanımıyorum. Tramere mesaj attığımda aracın 2010da 450.000 kmde muayeneye girdiğini gördüm Fakat ondan sonraki seneler 2012de 57.000de, 2013te ise 65.000 de muayeneye girmiş görünüyor... Adamla konuştuğumda kayıtlarda bir yanlışlık olduğunu onun 450bin değilde 45bin olduğunu söylüyor, km ile kesinlikle oynanmamıştır diyor. Böyle bir şey olabilir mi? Bu araç kaç senede bir muayeneye giriyor? Ve en son sizlerden ricam elantra xd2 hakkında, daha önce dizel küçük bir araba kullanmış bu arkadaşınıza, artıları eksileriyle bu arabadan bahsetmeniz. Tekrar merhaba
aramıza hoşgeldiniz.. 10 yılda 450 bin km yapması biraz zor gibi.. Bunun için ya kiralık araç ya da taksi çıkması olması lazım.. Elantra da kiralık ve taksi çıkması araç görmedim, olcağını da pek sanmam. zaten olsa bile araç duruşuyla kendini belli eder.. resim varsa biz de bi görelim aracı.. büyük ihtimal yanlışlık vardır
peki diyelim ki km gerçekten düzgün peki bu nasıl düzeltilecek hem benim için hem onun için sıkıntı şu an. Aracın fotosunu çekmedim.
muayene istasyonunda düzelttirmeniz lazım.. Sorun çıkarırlarsa servisten km nin orjinal olduğuna dair bi yazı/belge de alınabilinir.. Şu an saat 1 i geçiyor, herkes yatmıştır. Gündüz vakti bu konu hakkında fikri olan arkadaşlar yazacaktır
Bence satıcıya çok güvenmeyin ticaride çalışan bir dünya xd2 elantra var , ve bu satacağınız zamanda sıkıntı yapar size herkes muayene istasyonunun yanlışlığı olabileceğine inanmayabilir iPhone 5S Cihazımdan Tapatalk Aracılığıyla Gönderildi
2005 model araç 2010 yılında 450.000 kmye kolay kolay gelmez. Xd2 ticatide ankarada epey var ama otomatik çok nadir olacaktır. En garantisi 2008 yılındaki fenni muayene km sine bakmak ve 2010 yılına kadar garanti kapsamında servis kayıtlarına bakmak. Atıyorum 2009 da bakıma 38.000 km de girmiştir bu hatayı ortaya çıkartır. D2533 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
O araba büyük ihtimalle taksi çıkması çünkü hususi olarak binilen araba 2 yılda ticari olarak kullanılan araba her sene muayeneye girer bu araç hem 2012 de hem 2013 te girmiş. Sent from my iPhone 5S using Tapatalk
lpg taktırmıştır bizde geçen sene 2 kere girdik babamın era ilemuayeneye. kuşkulanmakta herkes haklı piyasa çakal dolu
Arkadaşlar cevaplar için çok teşekkür ederim herkese. Bunu düzeltmek lazım sana da sıkıntı bana da sıkıntı dedim adama bana itimat et 45bin o km diyor ama ticaret bu kimseye güvenilmiyor. Bende böyle bir risk almak istemiyorum. Önceki muayenelere ya da servis kayıtlarına nasıl ulaşabilirim? Eğer bir şey elde edemezsem vazgeçecem çünkü. Bana 25.000TL bandında araç tavsiyeniz varsa memnun olurum.
Hyundai Ata'yı aradım 27.05.2010 da 46.213 km de servise girmiş araç. Hakkaten muayenede yanlış yazım oldu heralde. Ne yapabilirim nasıl düzelir arkadaşlar?
muayeneye girdigi yere gidin söyleyin bence hatalarını düzeltsinler olmadı hukuki yollara basvurun bence magdur oldugunuzu magduriyetinizin giderilmesini söyleyin
Sorduğun soruya cevap veremeyecem kusura bakma.Araç muayene kmsini öğrenmek için plaka ile nasıl bi mesaj atmamız lazım?