Arkadaşlar aracımı sıfır almıştım. 2014 i20 1.4 crdi jump. 3000 opsiyonel bakımını yaptırdım. Ankara-Ata Hyundai servisi mecburi bakımın 15000/1 yıl olacağını söyledi. Aracım şu an 10500 km de. Bu ana kadar opsiyonel bakımda dahil aracımda yağ vs değişimi olmadı. Şunu farkettim aracım bu son 2 aydır biraz fazla yakıyor gibi. Yani şehirler arası yolda bile bazen ortalama 5.4/100 km yi görüyorum. Ne önerirsiniz bu hususta arkadaşlar.
Öncelikle hoşgeldiniz aramıza. Aracın bakım aralığı 15000km veya 1 yıl, siz peki 1 yıl dolunca bakıma gittiniz mi ? Bir de yetkili servis olarak Şaşmaz'daki Yıldırım Hyundai daha uygun fiyat veriyor ve hizmetleri de gayet güzel, aklınızda bulunsun derim
Ali Gök bey: Genelde 2 kişi çok nadir durumlarda 4 kişi oluyor araçta. Klimada yazın haliyle açık oluyor tabi. muhendus: aracım şu an 10500 km de aracın 1 yılı eylül sonunda doluyor. yani daha 1 yılı ve 15000 dolmadığı için mecburi bakımı yaptırmadım. 3000 opsiyonel bakımına götürdüm onda da araç daha 3000 de diye haliyle yağ vs değişmedi. bu arada şaşmazdaki servis yetkili değil mi. teşekkür ederim öneriniz için. ne kadar farkediyor para olarak Ata Hyundai den? Şaşmazdakini tercih ederim tabi ki Fırat Ö : hoşbuldum sağolun. şöyle söyleyeyim 2 ay öncesine kadar yol bilgisayarı ş.içi ortalama: 4.7/100, ş.dışı ortalama: 4.3/100 km olarak gösteriyordu.
Klima kullanımı 100 kilometrede 1 litreye kadar arttırabilir yakıt tüketimini. Aracı kullandığınız hız, kullanım tarzınız herşey yakıt tüketimini olumlu ya da olumsuz etkiler. Eğer herhangi bir teknik sorun yoksa kullanım tarzınızdan dolayı tüketim artmış olabilir.
Evet klima yakıt tüketimini arttırır diyor herkes. Teknik bir sorun olsa bi şekilde belli ederdi sanırım kendini. Şehirlerarası arası yollarda ortalama hızım 110-120 km/s. şehir içinde zaten hız yapamıyorsunuz.
Belirtmiş olduğunuz ortalama hız ve klimalı kullanım için aracınızın şehirdışı fabrika verisi yakıt tüketimi üzerine 1,5 litre civarı ekleyin. Çıkacak sonuç muhtemel yakıt tüketimi olacaktır.
Tabii yetkili servis, Hyundai'nin kendi sitesinden de kontrol edebilirsiniz Tam olarak şu kadar değişir diyemem ama bakım zamanınız geldiğinde (gelecek ayın sonunda) hepsine telefon açıp fiyat alabilirsiniz. Bir de Şaşmaz kavşakta tam köşede Altınsoy diye yeni bir bayi açıldı, orasıyla ilgili hiç bilgim yok maalesef.
Anladım yetkili servismiş. Altınsoy'u da ararım. Dediğiniz gibi hepsini arayıp fiyat almak en mantıklısı
Rica ederim. Bilimsel olmayan ama farklı araçlarla yaptığım deneme yanılmalar sonucu kazandığım deneyimler sayesinde ulaştığım sonuçtu bu
Arkadaşlar selamlar. Herkese hayırlı haftalar dilerim. Arkadaşlar ev alma durumum oluştuğu için aracımı satmak istiyorum. Büyük bir hevesle almıştım ve keyifle kullanıyordum. Lakin ev konusu daha önemli geldi bana. 2014 Hyundai i20 dizel 1.4 crdi sahibiyim. Aracım 13700 km de. 4 yıl daha full garantisi var. 1 yıl/15.000 km servis kontrolünü 3 ekim 2015 cumartesi günü Yıldırım Hyundai yetkili servisinde yaptırdım. Aracımda herhangi bir sıkıntı-boya-değişen vs. yok. Tertemiz araç. Biliyorum burası araç satmak için kullanılmıyor fakat Hyundai kullanıcıları olarak sizlere de haber vermek istedim. İyi günler. Allaha ısmarladık.