Forumda baktim ama (https://www.hyundaiclubtr.com/konu/ankarada-usta-ariyorum.22144/ ) yeni gonderi sanirim yok. 2008 dizel icin triger degistircem 90000de yardimci olursaniz sevinirim. Birde bilgisi olanlar bu islem esnasinda nelere dikkat etmem gerek tesekkur ederim.
Hocam dizel eraların trigeri zincirdir ses yapmadığı sürece değiştirmeye gerek yoktur kayışları bile 90.000 km de değiştiriyorlar, aksi bir durum olmadığı sürece en az 140.000 - 150.000 km de değişir.
aşağıdakileri yazdım ama şimdi farkettim, sizin getz dizelde triger zinciri var, zincir değişimine gerek yok o kilometrede, ses mi yapıyor, başka bir sorun mu var? Ankara Şaşmazda Lider Oto, daha önce orada triger değişimi yaptırdım, başka birçok arızada yine oraya gidiyordum. küçük bir yer değil, 3-4 usta 6-7 çırak vardı bir ara. müdahale etmeden önce işçilik fiyatını mutlaka sor. parçayı yetkili servisten al,
Ozur dilerim yazmamisim. arac getz 2008 dizel oda zincir sanirim. Yine ayni mi bunda da 140000falan mi degisim
Ses falan yok aslinda ama alddigimda satici 85000de degismesi gerrekir falan dedi bende aslinda gecirdim 90000i. gecen goturdum ufak bir yerdi bakti usta gerek yok dedi ama yine de sormak istedim sizlere. Sorun yoksa degistirmeme gerek yok dogru mu anlamisim. Tesekkur ederim.
Normalin çok üstünde bir şakırtı yoksa, gergi kasnaklarından da ötme sesi gelmiyorsa hiç gerek yok değişime. 200 bin km rahatlıkla gider. Zaten ani kopma yaşanmaz, eskidikçe zincir sesi çok artar, iyice eskiyince kopar. Tapatalkla yolladım.
Ben özelikle elantra aldım triger seti değişim yok diye, bizim araçlar zincirli ve aşırı ses veya kopmadıkça değişim yok 250000- 350000 km yapmadan hiç elletirmem. Ben daha önceki araç 1.5 dci megan 80000 sattım ne triger değişti nede bir sorun çıkarttı. Öyle 80-90 000 km zincir değişmez, hiç gerek yok. Önemli olan zamanında aracın yağsını ve filtrelerini değiştirmek.