Arkadaşlar bikaç güne ankarada olucam ayna kapaklarını ve kapı kollarını boyatcam servis boyarız ama atma yapar falan diyor... şöyle iyi kaliteli boya yapan ve atma yapmayacağına garanti verebilen bir boyacı varmı bildiğiniz?orjinal rengini tutturabilecek heralde zımpara atıp astar atıyorlar ilk önce değilmi?
Valla boyanma şeklini bilmiyorumda.Atma yaptıgı dogrudur.Boyandıgında mat durma ve renk tutmama ihtimalide var.
peki orjinalinden boyalı olan bir araçta diyelimki kapısını vurdular tekrar kapı koluda boyanmak zorunda kalıyor,onu boyayınca atmıyorve rengi tutuyorda,bunu boyayınca niye atıyor...servisin gereksizliği işte düzgün bir şekilde zımpara çekseler bişey olacağını sanmıyorum baştan savıyorlar gibi geldi. daha önce bende select era vardı boyalıydı zannediyorum onları kapı kolları ve aynaları fabrikadan astarlı geliyor
peki astarlı kapı kolu ve ayna kapaklarını alsam boyatıp taksam nasıl olurki? pahalıyamı patlar?***Yasaklı***.com sormak lazım hem üzerindekilerde orjinal şekilde yedekte dururlar
plastik aksamlar için plastik astarı atıyorlar, normal boya astarından biraz farklı sanırım. daha dayanıklı oluyor ve boya atması olmuyor. bende ankaradayım ama tanıdığım bir boya ustası yok maalesef. aracım kaskolu olduğundan bu tür tampon vb. boya onarımlarını kaskonun anlaşmalı firması autoking'de yaptırıyorum. orasıda çok yoğun olduğundan genelde ustaları fazla özenmiyorlar.
gerekli malzemeler, 1 adet schocth(bildiğimiz sıkoç) ince zımpara işlevi görüyor 1 kutu aracın boya koduna uygun spreye basılmış boya 1 kutu sprey plastik astar vernik yazmadım çünkü boya metalik değilse vernik boyanın içine karışmıştır ayrı tabaka değildir, siz kollara vernik atınca fazlaca sırıtır vernikli kısım parçaları söküp yapmakta fayda var işçiliğin kaliteli olması açısından. sıkoç dediğim ince sünger ile boyasız plastikleri zımparalıyoruz, çok ince çizikler yapıyor bu sünger ve astarın iyi tutunmasını sağlıyor, 20 derece sıcaklıkta 20 dk arayla 2 kat astar atın, 1 saat sonra da yine aynı aralıklarla 2 kat boya atın ve 1-2 gün kurumaya bırakın. süreler değişken olabilir en iyisi kutu üzerindeki açıklamalar bakmak.