Kent güvenlik kameraları sadece suçluları değil tiryakileri de avlamaya başladı. Sağlık Bakanlığı sigara yasağını delenleri MOBESE'den tespit edip cezayı kesiyor. Yasak için işyeri kameraları da devrede ANKARA -Trafik ve asayiş kurallarını ihlal edenlerin korkulu rüyası olan kent güvenlik sistemi (MOBESE) kameraları artık sigara yasağını ihlal edenleri de avlayacak. Sağlık Bakanlığı, 'dumansız hava sahası' uygulamasında ihlalere karşı teknolojiyi devreye sokarak tarihi bir karara imza attı. Bakanlık tarafından 81 ilin valiliğine gönderilen genelgeye göre sigara yasağını delen tiryaki ve işyerlerine karşı bundan sonra kent güvenlik sistemi (MOBESE) kameraları da kullanılacak. Genelgeye göre ayrıca işyerlerindeki g ü - venlik kamera kayıtları da incelenebilecek. Sigara yasağını ihlal edenlere karşı, çevre ve güvenlik kameralarına takılan görüntüler delil olarak kabul edilecek, kurum ve kişilere cezai işlem uygulanacak. İLK CEZA TAKSİCİYE Bakanlık genelgesi kısa bir süre önce valiliklere gönderilirken, son birkaç gün içinde sigara yasağını ihlal eden çok sayıda taksi şoförüne ceza kesildiği öğrenildi. Geçen yılın temmuz ayında yürürlüğe giren 4207 sayılı kanunla kamuya açık tüm kapalı alanlarda tütün ve tütün ürünü kullanımı yasaklayan uygulamada önemli bir dönüm noktası olarak kabul edilen bu uygulama ile ihlallerin minimum seviyeye indirilmesi hedefleniyor. Denetim sadece mesaide değil, gece de yapılacak 31.12.2010 Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgede, mesai saatleri içinde yapılan denetimlerin mesai dışında da devam edeceği vurgulandı. Müşteri kılığında mekanları ziyaret edecek ve taksiye binecek denetimçiler, sigara yasağının ihlal edildiği bir durumla karşılaşırsa anında işlem yapabilecek. Valiliklere gönderilen genelgede, "Denetimler gece ve gündüz sürekli yapılacak. Mesai dışında da sistematik denetimler devam ettirilecek. Denetimlerde görevlerini yerine getirmeyen kamu görevlileri hakkında soruşturma açılacak" denildi.
Bilgi için tskler de bende büyük bir iştahla actım konuyu dedim hız sınırı felan yükseldi galiba diye de ne müjdeymiş vay anasını
var iyiye giden şeyler var. Her ne kadar hayat kötü olsa da sağlığım iyi, işim var, aç değilim açıkta değilim. Elim ayağım tutuyor, gözlerim görüyor, kulaklarım duyuyor, en iyiside ellerimi açıp Allah'a şükredebiliyorum. Bundan daha iyisi mi var?
mevzu derin ondan iyisi yok mal canın yongasıdır yarın sebebiyet olma hesap verme gününde hakkını niye aramadın denmez hakkımızda insallah