Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Ankara - Kırıkkale - Keskin Yolu Üzerinde Lpg Istasyonu Önerisi

'LPG Sistemleri' forumunda yvz tarafından 3 Kasım 2016 tarihinde açılan konu

1. yvz

yvz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    559
    Ad Soyad:
    Yavuz S.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Selamlar.

Ayda en az 600 litre LPG yakıt satın alıyorum. Son zam haberlerinden sonra LPG aldığım istasyonu değiştirmeye karar verdim. Aşağıdaki linkte yer alan güzergah üzerinde hesaplı ve kaliteli LPG yakıt alacağım bir istasyon arıyorum. Bilenler bilir, bu güzergahta neredeyse her 50-100 metrede bir istasyon olduğu için hepsini deneme şansım ne yazık ki yok :) Bu yüzden bu niteliklere sahip olduğunu bildiğiniz istasyonlar varsa, paylaşmanız durumunda çok müteşekkir olacağım.

Not: Gidiş veya geliş istikametinde olabilir.

https://www.google.com.tr/maps/dir/...eedd86a3dbf9!2m2!1d33.610804!2d39.6718339!3e0

2. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Kırıkkaleyi çıkıp keskine doğru gelir ilen Kayseri gidişi tarafın da olduğunuzu düşünerek solunuz da dinlenme tesisi var. Kale gaz satan yer var. Hem o civarların en ucuzu orada olur hemde kalitelidir. Ben Kırşehir li olduğum için sürekli oradan gider gelirim. Sıkıntı yaşamazsın. ;)

yvz bunu beğendi.
  3. yvz

yvz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    559
    Ad Soyad:
    Yavuz S.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Kalegaz Turistik Tesisleri'ni diyorsunuz. Keskin'den Kırıkkale'ye giderken sağ tarafta kalıyor; biliyorum orayı. Daha evvel oradan iki defa LPG aldım. Memnun kaldığımı söyleyemem. Belki de Kalegaz'ın genel kalitesi beni tatmin etmemiştir bilemiyorum. Yine de bildiğim bir yer, şu anki yargılarımdan kurtulursam bir daha deneyebilirim. Teşekkür ederim! ^^

4. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Oranın haricin de adam gibi gaz çok zor bulunur. :( acı ama gerçek bu. Ben gazından değil de işletme çalışanlarının lakayik tavırlarını hiç sevmedim hatta Ankara ya geldiğim de firmayı da şikayet ettim.

yvz bunu beğendi.
  5. yvz

yvz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    559
    Ad Soyad:
    Yavuz S.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ne yazık ki benim çizdiğim güzergahta o kadar çok akaryakıt istasyonu var ki, insan bir yerden sonra görmek dahi istemiyor. Şimdi aralarından seçim yapmak zorundayım. İyi olabileceğini düşündüğüm yerlerde de ne yazık ki fiyatlar yüksek. :(

6. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Kardeşim sorma o güzergah maalesef öyle. Ben Ankara dan köye gider iken depoyu dolduruyorum sonra tekrar Ank gelene kadar gaz filan almıyorum. Birde şu Kırıkkale'nin hemen çıkışın da iki yer var birbirlerinin dibinde olan orada iyidir. Onun Haricin de Akpınar a kadar arasan bulamazsın. Yok Çünkü. Ben köye gittiğim zaman eğer gaz alacak isem mecbur Kaman ilçesine kadar gidiyorum. Bulunduğum yere 16 km burası onun dışında gaz da alınmaz benzin de.

yvz bunu beğendi.
  7. yvz

yvz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    559
    Ad Soyad:
    Yavuz S.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Kırıkkale çıkışındaki yerlerin tam olarak hangileri olduğunu anlamadım. Bu arada Yeşilbayır-Kayaş'ı geçtikten sonra, çevre yolu köprüsüne daha gelmeden Aytemiz var. Oradan da alanların methini duydum lakin daha evvel hiç o firmadan yakıt almadım. Bir de onu deneyeceğim bakalım, fiyat olarak da biraz iyi.

8. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Ora yılların firması adamlar düzgün iş yaparlar ben Üreğil Köyün de 5 sene oturdum. Sürekli o zamanlar araç benzinli idi oradan alırdım.

yvz bunu beğendi.
  9. yvz

yvz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    559
    Ad Soyad:
    Yavuz S.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    bu bilgi yararlı oldu, teşekkür ederim!

ndipi bunu beğendi.
  10. master006

master006 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,922
    Ad Soyad:
    M
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    PSA
    Lalahan'da (karşı karşıya iki tane) TP var; biri geçen hafta, diğeri 6 ay önce olmak üzere ordan iki kere depo fulledim. Shell'den aldığım ile neredeyse aynı km'yi yaptım diyebilirim.

Bu arada dediğiniz yolun tersi istikametinde gelirken(Keskin-Kırıkkale-Ankara) Irmak'ta Moil-Milangaz var oradan aldığım gazda iyi çıkmıştı. Yanılmıyorsam ana yoldaki ilk petrol istasyonu olması lazım.

Eğer değişmediyse hatırladığım kadarıyla fiyatlara göre TP'de litresi 2,09 TL, Milangaz'da ise 2,13 TL olması lazım.

yvz bunu beğendi.
  11. karaköse

karaköse Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    113
    Ad Soyad:
    Recep Karaköse
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    s.a. Ankara-Kırıkkale istikametinde Elmadağı geçtikden sonra Kayadibi mevkinde Opet var onuda geçersen ilerde Meram Gaz var ben sürekli ordan alırım hiçbir sorun yaşamadım ve nerdeyse Kırıkkale merkezde dahil en ucuz gaz orada. Kırıkkale-Keskin istikametinde ise Kırıkkale otorgarını geçip kayseri yoluna döndüğünüzde ilerde Yıldırım Din. tes. var en uygun ve temiz gazda orda. Arkadaşalrdan biri Kale Gazı önermiş ama ben hiç tavsiye etmem.

yvz bunu beğendi.
  12. yvz

yvz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    559
    Ad Soyad:
    Yavuz S.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Teşekkürler! İkisini de biliyorum lakin yanlış hatırlamıyorsam Kırıkkale istikametindeki TP'de LPG yok ya da ben göremedim.

Bu sabah işe giderken Meram Gaz'ı gördüm. Onu da listeye aldım. Sağol!

master006 ve karaköse bunu beğendi.
  13. master006

master006 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,922
    Ad Soyad:
    M
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    PSA
    Abi ben var biliyordum, iki gün önce gittim lpg yok dediler. Yanlış bilgilendirmem için kusuruma bakma.

yvz bunu beğendi.
  14. lostcoast

lostcoast Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    147
    Ad Soyad:
    ..
    Yaşadığınız Şehir:
    37-KASTAMONU
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    ankara-kayseri arası çok git gel yaptım. İki tercihin var. Ya milangaz dan ya da TP den alacaksın. İkiside kaliteli. Ama milangaz bir tık önde haberiniz olsun.

yvz bunu beğendi.
  15. yvz

yvz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    559
    Ad Soyad:
    Yavuz S.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Estağfurullah. Alakan için tekrardan teşekkür ederim.

Yeşilbayır PO'dan aldım bu sabah. 2,16'dan veriyorlar, eğer 230 KM'yi bulursam buradan devam edebilirim. Puan kazanma olayı da var çünkü burada. Yeşilbayır'da Milangaz da var, hemen bir sonraki istasyon. Orada da aynı fiyat. Buradan beklediğim verimi alamazsam orayı deneyebilirim. Teşekkürler.

master006 bunu beğendi.
  16. ilkerdiyebiri

ilkerdiyebiri Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    80
    Ad Soyad:
    İLKER S.
    Yaşadığınız Şehir:
    37-KASTAMONU
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Kırıkkale'de yaşıyorum ve bu civardaki bütün firmaları denedim.

Kalegaz'ı kesinlikle tavsiye etmiyorum. Burada Kalegaz'dan yakıt alanlar genelde eski model araçlar, aracının nasıl gittiğini, ne kadar yaktığını değil de, ne kadar ucuz olduğunu düşünerek alanlar, yolda kalmamak için mecburen alanlardır.

Ben birkaç defa Kalegaz'dan LPG aldım. Aracım şehir içinde defalarca titreye titreye stop etti. Uzun yolda ise halk arasında kerkinme diyorlar burada, o olay oluyor. Gaz bir anda kesiliyor 1-2 sn sonra yeniden geliyor. Direksiyonda bunu bariz hissediyorsunuz. LPG bakımı için gittiğim yerdeki usta "Kalegaz'dan alma, nereden alırsan al" diye tavsiyede bulundu. Adam sürekli Kalegaz'dan alanların filtrelerini değiştirmekten bıkmış. "Her gelene gazın pis olduğunu, filtreleri tıkadığını söylüyorum ama ucuz diye yine oradan alıyorlar" dedi.

Şimdi tavsiyeme geçeyim;

Ben Kırıkkale'deki en ucuz gaz ile en kaliteli gaz arasında 1 depoda 12 TL fark olduğu için en kaliteli yer olan Shell'den alıyorum. 1 tane Şehir içinde ve 1 tane de Yeni Sanayi Sitesini geçince Shell var. Oralardan alıyorum.

Shell haricinde tavsiye edeceğim, benimde zaman zaman aldığım TP ve City Pet var. İkisi de yan yana. Kırıkkale'den Keskin'e doğru giderken Karakeçili, Bahşılı, Konya yolu tabelasını geçer geçmez sağda. Buradaki TP'den Kırıkkale Emniyetinin bütün araçları yakıt alıyor. Bu birçok insana referans olabilir, güven verebilir. Şu anda TP'de 2,15 TL diye biliyorum. City Pet'te ise şu anda 2.09 TL. Ben bu 2 firmadan alacaksam City Pet'ten alıyorum. Mayıs Haziran aylarında bir tanıdık söylemişti. TP LPG'ye amonyak gibi inceltici kimyasallar katıp satıyormuş. Bu kimyasal tahminim daha uzun yol yaptırıyor ama araca nasıl zarar verir bilemiyorum. O yüzden tercih etmiyorum. Bu 2 istasyonu geçtikten sonra Kaman'a hatta Kırşehir'e kadar Keskin civarlarından Kalegaz Turistik Tesisleri de dahil hiçbir yeri tavsiye etmem. Keskin çıkışından sonra hangi firmalar var, hangisi iyi veya kötü bilemiyorum.

Birde kalite olarak; Elmadağ yokuşu iner inmez, Kayadibi köyü mevkiinde yeni açılmış olan Opet var. Açıldığından beri LPG ucuz orada. Ben en son 1 ay kadar önce Ankara'dan dönerken aldım 2.09 TL'den. Şu fiyatı bilmiyorum ama aynı şekilde indirimli veriyorlarsa 2.15-2.20 TL civarındadır. Ben neden ucuz diye sordum. İlerisindeki firmalarla rekabet için açıldığından beri böyle dedi. Diğerlerinin sabit müşterilerini Opet'e çevirmişler.

Son olarak; Kırıkkale civarında Lukoil'den de alınabilir. Fiyatları 2.12-2.15 TL civarında. Ben Yüksek İhtisas Hastanesinin yanındaki Lukoil'den birkaç defa aldım. Şehir içi ve uzun yolda herhangi bir sıkıntı yaşamadım.

Aslında en önemli konuyu unuttum. PO'dan Kırıkkale ve civarında hiçbir istasyona girme. Hem fiyat, hem kalite olarak berbat. Bunu da deneyerek yaşadım, test ettim.

Saydığım bütün firmaları kendi aracınızla test ederek sizde bu konuda uzman olabilir, buradan tavsiyelerinizi paylaşabilirsiniz. Belki sizin gibi sürekli gidip gelen arkadaşlara yardımcı olur.

Daha fazla bilgi veya saydığım firmaların yerleri ile ilgili başka soru varsa buradan veya özel mesajla sorabilirsin. Hatta telefonla irtibat kurmak istersen özelden verebilirim.

yvz ve ndipi bunu beğendi.
  17. yvz

yvz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    559
    Ad Soyad:
    Yavuz S.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Öncelikle paylaşımınız için çok teşekkür ederim. Oldukça yararlı oldu/olacak. Kalegaz'dan daha önce birkaç defa almak zorunda kalmıştım ve memnuniyetsiz bir deneyim olmuştu benim için. O yüzden kimseye tavsiye etmiyorum. Kırıkkale içerisindeki istasyonlar, Ankara veya Kayseri yolu üzerinde olmadığı müddetçe girip yakıt alamam. Yolumuz üzeri olması gerekiyor zaman kaybetmemek açısından. Bahsettiğiniz bütün istasyonları gördüm, City Pet fiyat olarak dikkatimi çekmişti ama daha önce adını duymadığım için yakıt almamıştım. Ankara'dan Kırıkkale'ye giderken, Elmadağ inişindeki OPET'i de iyi biliyorum. Fiyat olarak Orta Anadolu'daki en uygun OPET'ler arasındadır büyük bir ihtimalle. Ama ilk başlarda ya akşam ya da sabah yola çıkar-çıkmaz depoyu dolduruyordum, o yüzden bu ortalarda kalan istasyonlardan yakıt almak durumunda kalmıyordum. LUKOİL'den sanırım bir defa almıştık ama verimini-performansını hatırlamıyorum.
    Açıkçası sürekli yol yapmama rağmen, bu aralar yol çalışmaları nedeniyle trafiğin yer yer artması ve yavaşlaması, tırmanış süresinin artması vb nedenlerden ötürü, net bir ölçüm de yapamıyorum. O yüzden özellikle yakıtına referans olabileceğiniz istasyonları sordum burada.
    İlerleyen zamanlarda, yol şartları normale döndüğünde, kendi deneyimlerimi burada paylaşacağım mutlaka.

Bu arada, Kırıkkale ve civarındaki herhangi bir yerdeki PO'ya girmedim, sadece dediğim gibi Yeşilbayır'dan bu sabah satın aldım. Kırıkkale civarına girer mi o? :=) ehehe

Son düzenleme: 9 Kasım 2016
    ilkerdiyebiri bunu beğendi.
  18. ilkerdiyebiri

Alınan Beğeniler:
    80
    Ad Soyad:
    İLKER S.
    Yaşadığınız Şehir:
    37-KASTAMONU
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Rica ederim. Yardımcı olabilirsem ne mutlu.

Ankara'dan fulleyince nereye kadar geliyorsunuz? Yada nerede yeniden alma ihtiyacı oluyor?

Kırıkkale'yi çıkmadan ileri de güvenilir bir yer olmadığı için alıyorsanız, City Pet'i deneyin bence. Zaten oradan sonra Keskin'e kadar ve daha ilerisine kadar güvenilir firma yok. Aracınızın LPG performansını bilemem ama memnun kalacağınızı düşünüyorum. Son zamanlarda hem kendim, hem kullanan diğer arkadaşlar memnun. Şayet beğenmezseniz hemen öncesinde TP'yi alacaksınız. O da olmazsa yine aynı sıranın 200 metre gerisinde Lukoil deneyeceksiniz. Keskin istikametine doğru giderken tavsiye edebileceklerim bunlar.

Hasandede-Keskin arasındaki yol yapımı bitti zaten. Rafineri köprüsü civarı yol yapımı var ama orası sabah 7-8, akşam 16-17:30 haricinde fazla trafiğe neden olmaz.

yvz bunu beğendi.
  19. yvz

yvz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    559
    Ad Soyad:
    Yavuz S.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Sondan başlayayım, bahsettiğim kısım orası ve bölünmüş yolda yer yer oluşan ağır vasıta konvoyu. Çekişi güçlü araçlar soldan basıp gidiyor, biz kalıyoruz kolay olmuyor. Düşük vites-yüksek devir ile tırmanma süresine bağlı olarak yakıt tükemimiz, günlük 22-24 litre arası değişiyor. Ankara'dan aldığım yakıtla, tekrar eve gidip, ertesi gün aynı istasyona kadar gidebiliyorum. Ortalama 220 km yapıyorum. Eskiden 260'lara kadar çıkıyordu. Şimdi hem kış hem de yol şartları bol değişkenli. Bir de aracımın LPG ile ilgili bakımdan geçmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü en iyi zamanda bile uzun yolda 20 kuruşun altına nadiren düşüyordu.
    TP'den önce Kayadibi OPET'i deneyebilirim. Daha önce aldığım Hipodrom caddesindeki OPET'ten memnundum çünkü. 2,19'dan 2,32'ye çıktıkları için orayla bağımı kopardım.
    CityPet'i merak ettim iyice, illa ki deneyeceğim.

20. ilkerdiyebiri

Alınan Beğeniler:
    80
    Ad Soyad:
    İLKER S.
    Yaşadığınız Şehir:
    37-KASTAMONU
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    City Pet'i ben hem şehir içinde, hem de Memlekete giderken defalarca denedim. Özellikle sıkıntı olabilecek Ilgaz dağında bile çekişle ilgili bir sorun olmadı. Ayrıca bu firma bu isimle açılalı 1 yılı biraz geçti.( Daha önce Moil vardı.) TP ve Lukoil gibi firmaların dibinde tutunabilmek için en az onlar kadar kaliteli ve hesaplı hizmet vermek zorunda. Bu yüzden LPG fiyatı her zaman TP'den 3-6 kuruş daha düşüktür. Hatta LPG'de indirim veya zam olduğunda TP'nin fiyatı değiştirmesini bekleyip daha aşağı bir fiyat yazarlar. Buna da bizzat şahit oldum. :D

Geri dönüş yolunda tavsiye verebilmek için arkadaşa sordum. Terminali geçince Hastanenin yanındaki Lukoil'den de gönül rahatlığı ile alabilirsiniz. Arkadaşım yıllardır oradan aldığını hiçbir problem yaşamadığını söyledi. ( Yeri bana ters geldiği için 1 buçuk yıldır oradan alamıyorum ama bende aldığım dönemde bir sıkıntı yaşamadım. )

yvz bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş