arkadaşlar bugün Hyundai ata servisinin kıymetini bi daha anladım. oğlum 2 hafta önce 2011 model,lpg li honda civic aldı. sonradan farkettikki aracın benzin göstergesi çalışmıyor depo boş ışığı yanıyordu, depoyu fulledik yine aynı depo boş ışığı yanıyordu. oğlum bora honda ya garantiden yaptırmak için götürdü. servis aracın lpg li olmasını ve tescil tarihinin 05.2010 olmasını bahane ederek (aracın trafiğe çıkış tarihi 10.2010) garantiden yapılamayacağını söylemişler. oğlumda honda Türkiye'ye mail atmış ve durumu anlatmış. maile cevap geldi ve ücretsiz olarak garantiden belirtilen arızanın giderileceğini ve aracın bugün için saat 09:00 da servise getirilmesini bildirmişler. aracı bugün saat 09:30 da servise götürdüm. servis müdür yrd. araçla ilgilendi ve yine aynı şeyleri söyledi. şöyleki; araçtaki arızanın tesbit edilmesini garantili olup olamayacağının yapılacak inceleme ve arızanın tam olarak tesbitinden sonra karar verileceğini, lpg li olmasından dolayı garantiye giremeyebileceğini, bu işlemin 1 ila 3 saat arası süreceğini ve 45-280tl arası işçilik ücreti çıkabileceğini ve garantiden halledilmesinin kesin olmadığını söyledi. yani müşteri memnuniyeti diye hiçbir şey aramayın. ben yinede masrafı göze alarak ve yapılacak işin süresini az çok tahmin ettiğimden ücretlide olsa arızalı parçanın tesbitini kabul ettim. saat 11:00 da aracın işlemi başladı, 12:00-13:00 arası öğle tatilinden sonra saat 15:30 a kadar işlem bitmedi. bende bu arada yapılan işlemleri yukarıdan müşteri bekleme bölümünden takip ettim. adamlar uzatmaları oynayan futbolcular misali iş yaptılar. toplam 3,5 saatin ancak 1 saatini iş yaparak geçirdiler, gerisinde aracın başında bile durmadılar, lay lay lom yaptılar. baktım iş bitecek gibi değil, oyalanıyorlar, sabrımda iyice taştı, indim aşağıya ve bırakın, sizin yapacağınız iş kalsın toplayın aracı, gideceğim dedim. yapacakları iş aslında belli. benzin deposu içindeki şamandırayı söküp kontrol edecekler, temizleyecekler, bozuksa değiştirecekler. adamlar gösterge panelini sökmüşler, orayı burayı sökmüşler, dağıtmışlar. nasıl olsa işçilik ücreti müşteriden çıkacak, ne kadar uzatabilirsek o kadar iyi. aracı hemen toplatıp, çıktım servisten. adamlar müşteri mennuniyetini bırak kaz gibi müşteriyi yolmaya çalışıyorlar. ne kadar yolabilirsek o kadar iyi hesabı. özellikle ankarada olanlar Ata Hyundai nin kıymetini çok iyi bilin.
teşekkürler. maille bildirdik. ayrıca şikayetvar.com da yazdık. dediğiniz gibi dışarıda yaptıracağız.
sağol ömer'im. pazartesi sabah nasip olursa yanına uğrayacağım. hem kaskoyu yenilemek için, hemde teybin direksiyon kumanda tuşlarının faaliyeti için. görüşmek üzere.
Ben bu servis konusunda marka ayırmıyorum. Hyundaide olsa opelde olsa servisten servise değişiyor. 3 hyundai servisi denedim. elazığ-malatya-ısparta. Hepside iyiydi. Elazığ mükemmeldi. Bence sanayideki ustadan farklı olmalı servislerdeki çalışanlar. Bol bol seminerler kurslar düzenlenmeli. Çalışanlar konularında uzmanlaşmalı.
bi yerde okumuştum honda civic fd 2 kasanın teyp çerçevesi falan komplesine istemişler bu rakamı bu servis oldugundan emin değilim ama hatırlamıyorum
sağolasın kardeşim. gerçektende honda servisleri ve yedekparça ve aksesuarları çok kazık. aynı model ve donanımda elantra ve civic kasko fiyatları bile farklı çıkıyor, neredeyse 2 katı. sebebide yedekparça fiyatlarının 2 kat pahalı olması.
Faruk abim geçmiş olsun. servislerde bu tarz olaylar yaşanabiliyor. iki aracında japon grubu hondanın arızasını bizim osman ustaya götürebiliriz. 10 saatte ugraşsa işçilik ücreti aynıdır yerin neresi bilmiyorum ben ayaş yolu üzerindeyim eryamanda beklerim
Sıkıcı bir durum gerçekten ayıp adamların yaptıkları. Lakin ölümü gösterip sıtmaya razı etmeyin bence insanları, Ata Hyundaidir benim aracıma kalıcı şekilde hasar veren kurum. Yani işin özü, kimse sütten çıkmış ak kaşık değil. Servis işi şans işi bu memlekette.