Arkadaşlar merhaba, Konuları inceledim ama bulamadım. Bir fikir sagibi olmadan da bir şey yapmak istemiyorum Sorunum; dün sabah erken saatlerde işe gittim 30 dakkalık yol geldim hararet yoktu. Ama 4-5 gibi tekrar dönerken farkettim hararet kırmızıya yaklaşıyor..sonra aniden yarıya kadar iniyor.. Çektim sağa 2 dk olmadan kontağı açtım baktım düşmüş hemen. Sonra gidene kadar yükselip durdu. Motor yağı eksiksiz, suyuda tam, fanda devreye giriyor.. aceba termostatan mı? Bi açıp bir açmama gibi durumları olabilir mi aceba? Bilgisi olan arkadaşların yorumlarsa sevinirim.
Elektriksel bir sorun gibi görünüyor. Termostat ile ilgili; Aracı soğukken çalıştırın ve motor ısındıktan sonra radyatöre giden kalın hortumu dokunduğunuzda sıcaksa termostat açıyor demektir.
@ai_torcuk yanit icin tskler.. geçen gün çalışmadan dolayı akuyu gostermistim aku kotu deyip sarj etmislerdi. Akuyle alakali olabilir mi aceba?
Formda konusu vardı. motor bloğuna sağlam şase kablosu bağlayın. Mevcut kablo kuçuk geldiği için ibre sapıtıyor.
Aküden olacağını zannetmem. Benim birkaç kez akü sorunum oldu. Öyle bir sorun yaşamadım. Şase bağlantısına baktırın.
aynı sorun bendede var ama ben biraz zorlayınca oluyor yağ su fanlar termostat tamam ama azıcık devirli kullanınca kırmızıya gidiyor sağa çekip yavaşlıyorum aniden geri düşüşe geçiyor. Aynı problem benim araçtata var konuda açmıştım hatta şase kablosunu temizlediler benim araçta sorun hala devam ediyor. Arabada far açınca fan açınca elektirği kullanan bir şey açınca rolantide anlık dalgalanma oluyor acaba elektrik aksamında sorunmu var aracın benimde aklıma o geldi farları yaksam bile rolanti bi değişiyor.
Bugün arabayı yokuşta klima açıkken iyice zorladım.. Hararet falan yok.. Ustaya götürdüm o gün hava çok sıcaktı ters rüzgar vardı. Ondan dolayı çok gelen oldu. İstiyorsan değiştireyim ama fanda açıyor dedi termostattada sorun yok dedi. Haftaya uzun yola gidecem inş. sorun çıkarmaz. yanıt veren arkadaşlara tşkler.
Valla belli olmuyorki bende donuste zorladim yapmadi ama hava sicak ken zorlayinca bence sogutma yetersiz kaliyor aracta o yuzden hic bir sorun bulamiyorlar
Soğutma sistemi sağlıklı çalışan bir yumurta kasanın; klima açık ya da kapalı, yüklü ya da yüksüz, hava 40 derece dahi olsa hararet göstergesinin yükseldiğini zor görürsünüz. @tarik6666 aracınız bakımlıysa çekinmenize gerek yok.
Arkadaşlar uzun yolda klima açıkken hareret yükselmesi devam ediyordu. Geçen pazar suyunu değiştirdim. Resmen pas rengine dönmüşmüştü. 4 defa fan açana kadar doldurup boşalttım en sonda antifiriz koydum. yedek su hazenesini bi güzel yıkadım. Uzun yol denemesi yaptım 20 km rampa çıkıyorsun sonuç klima son kademe açıkken hararette yükselme yine devam etti. Fanda yada termostatta bir arıza görünmüyordu. Dün olayı çözdüm; Mobilyacı arkadaşımın yanına gitmiştim hava püskürtmeyi görünce aklıma geldi çektim dışarıya kadar havayı radyatöre tuttum inanmazsınız o kadar pislik ve toz çıktıki ben bile inanamadım. Son aşama klimayı açıp denedim hiç sıkıntı olmadı. Bugün sabah yine denedim hatta zorladım arabayı hiç yükselme falan olmadı. Sanırım toz ve pislikler Klima ve su radyatörünün arasına dolmuş ve rüzgarı dışardan iyi alamıyordu. herkese tşkler..