Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Anfisiz Subwoofersız Sistem - Bol Sorulu -

'Ses ve Görüntü Sistemleri' forumunda brkprlk35 tarafından 16 Ağustos 2012 tarihinde açılan konu

1. brkprlk35

brkprlk35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Burak Parlak
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yakın zamanda Getz alacağım forumda araştırdım bir türlü bulamadım o yüzden konuyu açma gereği duydum. Çok abartılı bir sistem kurmak istemiyorum o yüzden hem de bagajın zaten küçük olmasından anfisiz subwoofersız bir sistem kurmak istiyorum. Genel olarak sorularım şunlar.

1- Getz'in kapılarındaki hoparlörler kaç cm çapında?
    2- 2 yollu 3 yollu 4 yollu Coaxial arasındaki farklar nedir?
    3- Anfisiz olcağı için bir ekstra güç olmayacak ve bu yüzden hoparlörler en fazla kaç RMS olmalı?
    4- Standart cd çalarla böyle sistem kurulmaz ise hangi cd çalar teybi seçmeliyim kriter ne olmalı?
    5- Eğer uyumluysa Piranha Encore'yi düşünüyorum(Hem multimedya hem navigasyon hem de USB'den mp3 çalar.)

Sorularım bunlar şimdiden çok teşekkür ederim.

2. Kore

Kore Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    Cem Tuncel
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Ben de merak ediyorum takipteyim.:D

3. brkprlk35

brkprlk35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Burak Parlak
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bir kaç siteden edindiğim bilgiye göre;

Coax. Hoparlör (Normal bildiğimiz Kolon); 2,3 veya 4 yollu oluyormuş ve en ucuz sistem bunlarmış. Her yol bir üniteymiş. Bass-Mid-Tiz şeklindeymiş. 4 yollu olanları tam çözemedim ama bir tarafı ikiliyorlar sanırım. 2 yollu olanlarda mid yokmuş.

Komponent'ler ise üniteleri ayrıkmış. Sesi filtreleyen bir "cross over" varmış ve 2 veya 3 yollu olanları varmış. Bu yüzden Coax.'a göre daha verimliymiş.

Sanırım güzel bir ses için Komponent'leri seçmek gerek ama bunları seçersek Anfi almak zorunda mı kalacağız? Bir tarafını çözümleyebildim ama mesela bizim CD çalar teypler bunlara uyumlu mu bir özelliği olması gerekiyordur diye tahmin ediyorum. Sorularımın bir kısmını kendim cevapladım diğerleri için cevap bekliyorum tekrardan teşekkürler.

Yeni bir bilgi daha gördüm Komponent'lere anfisiz çok fazla verim beklememek gerekirmiş. Bende anfi bağlamayacağım için arada kaldım tecrübeli arkadaşları bekliyorum.

4. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    kardeş amfi koymadığın sürece tam olarak verim alamazsın aldığın hoporlorlere değmez .
    Navi. den olacak iş değil doğru düzgün bir teyp alman lazım pionner iyidir .

5. brkprlk35

brkprlk35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Burak Parlak
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Anladım anfi kaç yollu olması gerek peki komponent bağlar isem? Ya da teybin özelliği ne olmalı yani onlarda var mı 2-3-4 yollu veya şu kadar rms watt gibi sınırlandırıcı şeyler?

Yada diğer bir seçenek anfi bağlamadan komponent bağlasam çok mu kötü olur? Ya da bir diğer seçenek düz Coax. hoparlör bağlamak.

6. ebayir

ebayir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    çok yuksek ses istemiyorsanız sadece dusuk ses de temız olsun dıyorsanız mid takım kullanabilirsiniz. bence

7. brkprlk35

brkprlk35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Burak Parlak
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Çok yüksek ses istemiyorum. Club müzik falan çalarım ama çok fazla değil akustik müzikleri daha çok seviyorum ya da akustik gitar versiyonlarını orjinal şarkıların. Tok ve düzgün bir ses duyayım club müziklerde de sesi net duyayım yeter bass çalsın istemiyorum yani tek başına. Tabi hissettirsin sadece yeterli. Mid takım derken örnek verebilir misiniz pek bilgim yok bu konuda.

8. brkprlk35

brkprlk35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Burak Parlak
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bir kaç bilgi daha öğrendim. Aslında Mid takımlar yani komponent olarak geçenler; mid-bass ve mid-tiz olarak değişiyormuş. Subwoofer artık çok kullanıldığından mid-tiz piyasada olanlarmış. Yani Subwoofer kullananlar için daha çok öneriyorlarmış. Sanırım benim tercihim 2 kanallı kaliteli bir coax. hoparlör olacak. Mid takım konusunda şimdilik vazgeçtim çünkü komple bir set yapmayacağım. RMS ise giriş watt'ıymış. Normal bizim CD çalarlar ne kadar bilmiyorum ama sanırım 4x20 ya da 4x30 olmalı. Piyasadaki çoğu marka ise 4x40 veya 4x50 diye değişiyor ve onlara direkt olarak Coax hoparlör bağlayabiliyor. Ama komponent bağlanmak istenirse kesinlikle bir amfi bağlanmalı. Yanlarında verilen amfiler idarelik oluyormuş çoğunlukla. Yani belli bir ses düzeyine kadar idare edebilirlermiş. Sistem kurmak için bir amfi şart ki mid takımı yani komponenti beslemek için de subwoofer şart.

Çok para harcamamak ve sorun yaşamamak için sanırım Coax. hoparlör en iyisi ve ucuz olanı. 2 yollu kaliteli bir hoparlör alacağım büyük ihtimal. 3 yollu da olabilir test etmek lazım bir AVM'de.

Ayrıca Getz'in hoparlörleri 16cm'miş sanırım tam emin değilim ama kasnakla 16.5'a kadar çıkabilir sanırım. Ön ile arka aynı mı o konu hakkında tam bir bilgim yok.

Umarım bilgilenmek isteyen arkadaşlar bilgilenir bir gündür araştırıyorum neredeyse tamamen öğrendim bu olayları çok profesyonelce olmayan tüm sorularınıza buradan cevap verebilirim. İyi günler.

9. brkprlk35

brkprlk35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Burak Parlak
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Component olarak 50rms'lik bir model buldum. Acaba 4x50 bir teyp alsam, bunu direk olarak bağlayabilir miyim? http://www.hepsiburada.com/liste/jb...oductId=otaytcs-6c&categoryId=26090#Gorseller

Ayrıca amfi konusunda ısrarım sürse de Component tutkumu yenemiyorum. O ara sesleri duymak istiyorum bangır bangır bassla gezmek istemiyorum kısaca. Arkaları Coaxial bıraksam önlere Component olarak yukarıdaki modeli kursam dediğim gibi 4x50 bir teyp alınsa acaba olur mu ? Coaxial olarak da bunu düşündüm : http://www.hepsiburada.com/liste/jb...s.aspx?productId=otaytjblcs6&categoryId=26090

Ya da hepsini bir tarafa bırakıp ufak bir amfi alıp alacağım componentleri ona bağlayıp, diğer arkadaki Coaxial'ları standart teybe mi bağlasam ? Şu da ufak amfili sistem düşüncem;

80rms component : http://www.hepsiburada.com/liste/ke...spx?productId=otcglkfc-s703p&categoryId=26090
    35rms coaxial : http://www.hepsiburada.com/liste/ke...spx?productId=otcglkfc-g1620&categoryId=26090
    Amfi : http://www.hepsiburada.com/liste/ja...ils.aspx?productId=otm255621&categoryId=26050

4x50 olarak düşündüğüm müzik çalar ise şu bence Pioneer'den bir farkı yok : http://www.hepsiburada.com/liste/na...ctId=otdelcdt-4750&categoryId=26080#Gorseller

Tüm cevaplar için teşekkür ederim yaklaşık 500 TL'lik bir bütçem var ve temiz bir ses sağlamak istiyorum. Bassları biraz duysam yeter ki Coaxial'leri arkada bırakrak bunu yapmayı düşünüyorum. Önlere de akustik sesleri çok sevdiğim için Component istiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

10. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Getz kolon boyutları ön arka 16 cm'dir.

Benim arabamda aşağıdakiler var. Ses olarak çok harika bass, ses netliği vs. Kolonlar ne olursa olsun ana ünite yani teyp iyi olmadıkça kolonlarında pek anlamı olmuyor. Kardeşimin Getzinde Sony 700 UI teyp, JBL CS-6 kolon Helix Dark Blue kolon mevcut, ondaki seste harika ötesi.
    Genelde Getz'in teybini iyi bir Pioneer teyp ile değiştirildiğinde dahi ses inanılmaz değiştiğini söylüyorlar ama ben ilk önce kolonları sonrasında teybi değiştiridiğim için bunu bilemiyorum. 8350 sd teyp efsanedir kimse aksini yönde olumsuz birşey demiyor, amfi taktırmayı düşünmediğim için böyle bir sistem kurdum ve çokta başarılı oldu.

Cs-6 modelinin 2 farklı modeli vardır tiz kolon üstünde ve ayrı olarak. Bizdeki kolonun üzerinde olandan. Piyasada 65 lira gibi bir fiyatı var. Amfi yada subwofer hakkında bilgim olmadığı için birşey diyemem.

http://www.sahibinden.com/ilan/alis...16cm-135-watt-coaxial-hoparlor-94517065/detay

brkprlk35 bunu beğendi.
  11. brkprlk35

brkprlk35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Burak Parlak
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Anladım çok teşekkür ederim yorumunuz için. 8350sd iyidir fakat pek göremiyorum satılık sitelerinde. Alanlar da spot garanti yani garantisiz mal alıyorlar distiribütor garanti verebiliyorsa o veriyor. O konuda biraz sıkıntı var. JBL CS-6 olan modelinin bir Coaxial bir de Component modeli var aslında yani sonunda C var diğer modelinin onun tiz ve mid'i ayrı kısaca. Ben öne tiz ve mid'i ayrı olan Componenti düşünüyorum arkaya da aynı modelin Coaxial'ını. Tabi teybim bunları destekler ise yani Componenti amfisiz destekler ise. Çünkü 50rms yazıyor üstünde ama bilemiyorum bu konuda büyük bir bilgim yok genel kanı Componentleri amfiye bağlamadıktan sonra pek performansının olmayacağı. Fakat amfilik bir olay yok 50rms yani 80-100rms değil sonuçta mantıken bağlanabilir. Sony 700 UI'yi de araştıracağım sadece Helix Dark Blue'yı anlamadım ama onada netden biraz daha araştırayım tekrardan çok çok teşekkürler.

12. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Sahibinden.com'da bolca var. Evet bu teypler spot ama resmi garantili olsa 600 liradan aşağı olacağını sanmam. Helix dark blue yurt dışında satılıyor ve fiyatı 70 euro civarı. Amfi olacaksa mid-bass alın Jbl marka 1 çifti 120-140 lira civarı. Ben amfi bağlamayı düşünmediğim için bu model kolonları seçtim kardeşimle. Ki bir önceki arabamda 1.4 Getz sunroofluydu şimdiki arabamda aynı donanım sadece dizel. Lpg bağlatmayı dahi sindiremedim arabamı kesip biçecekler diye.

Pioneer 8350sd
    1 Çift Alpine SXE-1725S Önlere Kolon ( 220 watt 40 rms 2 Yollu )
    1 Çift Sierra SR-630 Arkalara Kolon ( 200 watt 60 rms 3 Yollu )

Sierra sr-630 güzel kolon 3 yollu 60 rms ben bu kolonları arkalara bağlattım. Alpine da iyi ama sierra kadar iyi çıkmadı bu modeli.

13. brkprlk35

brkprlk35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Burak Parlak
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Amfisiz bunları bağlatabildiniz mi yani bende amfisiz istiyorum fakat arka kolonlarınız 60rms kaldırdı mı? 4x50 olduğundan birinin en fazla 50 gibi olmasını algıladım ben ama toplamda 200ü geçmesin yeterli midir yani?

Ayrıca 8350sd fiyatına baktım 310TL olarak gözüküyor ki zaten benim bütçem 400TL hepsi için. Onun için Pioneer'in giriş seviyesi cihazlarına bakacağım Pioneer DEH-1450 gibi. Component sevdamı ne yapacağım bilmiyorum ama olmazsa da JBL CS-6 koyarım her iki tarafa eğer olursa öne JBL CS-6C arkaya JBL CS-6 koyacağım sanırım. En büyük korkum aslında o sizin dediğiniz gibi Alpine Sierra kadar iyi çıkmadı diyorsunuz ben ondan korkuyorum. Olacaksa ikisi de orta seviye olsun bir eşitlik olsun diye. Bakalım umarım ufak bir meblağa ayarlayabilirim hepsini şu bayram bir bitse de aracımı bulsam hepsini yapacağım ama işte :)

14. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Şunu belirteyim kime sorduysam, Pioneer teyplerinin 5 ve üzeri serilerin ses kalitesi ile 5'ten aşağı olanları ses kalitesi aynı olmadığı. Alpine iyi çıkmadı derken Sierra SR-630 kadar etkili olmadığı konusunda. Jbl Cs-6, Sierra SR-630, Helix Dark Blue bu kolonlardan çok memnun kaldık açıkcası.

8350-7250 teyp ve 2 çift Jbl yada Sierra Sr-630 kolon alıp çok güzel bir sistem yapabiliriniz. Bağlatmasıyla 500 lirayı bulur, ve geçmek bu rakamı. Teyp iyi olmadıkça kolonlar ne kadar iyi olursa olsun beslemedikten sonra birşey ifade etmez. Pioneer 8350 modelinde bass alt seviyelere inebiliyorsunuz, kendinizde animasyon yapıp yükleme imkanı var.

Bende sizin gibi ilk etapta daha makul fiyata şeyler düşündüm. Yay konusunda İlk Vogtland yay aldım herkes bana Eibach senin istediğin yay başkasına bakma dedi. Ben fiyattan kaçtım ama sonunda yine Eibach yay aldım. Teyp konusunda ise Pioneer markasında 8350 beğenmiştim ucuz olsun diye alt modellerine yönelmek istedim kime sorduysam 8350 profosyenel ses için biçilmiş kaftan dediler ve aldım beklentileriminde üstünde çıktı. Sonuç itibariyle bu tür şeyler her zaman alınan şeyler değil bir defa alınıyor, 400 lirayı veriyorsanız 100 lira daha verebiliriniz. İçinizde her zaman uhde olarak kalıp keşke çekmeyin.

Ben teybimi açtığımda biraz ses verdiğimde herkes amfiyi nereye sakladın diye soruyorlar. :) Amfi yok ve sistemi anlatınca hayret ediyorlar. Bir arkadaşımda aşık olup Carisma arabasına aynı teyp ve kolonları alıp taktırdı.

Şunu belirteyim ben kulaktan duyma yada söylenenleri aktarmam, öyle olsa bunuda belirtirim, yani alıp kullanıp test ederim ona göre olumlu yada olumsuz olarak öneririm.

Bundan sonrası sizin bütçenize kalıyor. En kestirme yol bilinen yol'dur.

brkprlk35 bunu beğendi.
  15. koray_kayaa

koray_kayaa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    bendede getz var. yanılmıyorsam bır arkadasımın dedıgıne gore 17 cm hoperlor varmıs. ben orjinal teyibi navitech ile değiştirdim .sunu soyliiyim diger arabalar gibi bass ı daha orijinal sanki arkada abarmıyorum amfi varmıs gibi çıkıo. bass tan cok memnunum heleki bende akustik muziği cok severım ve arabamda yuzlerce sarkı var. tiz olarakta cok iyi. ben de değiştirmeyi dusunuyodum ama suan cok memnunum.teyp cok iyi performans verdi yaa..:RpS_laugh:

16. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Getze 17 cm kolon uyması zor bunu çok yakın abim denedi kesin kesin 17 cm alma dedi yoksa bende 17 cm kolonlar alıyordum. Hatta kolonlarla kapı döşemesi arası çok az mesafe var kasnak takılsa kolonun üzerine baskı yapıyor. Navitech teybi için birşey diyemem görmedim çünkü. Ama Bir Pioneer teyp kadar olacağını sanmam.

17. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    sorularına genel olarak yanıt verebilirim,

bende de getz var, ben amfili sistem kuracağım.

JBL GT-4 el yapımı kutulu wooferım var.

geçen ay pioneer 7450-sd aldım. muhteşem bir teyp orjinal kolonlarda inanılmaz değişim oldu. şimdi amfi seçiyorum ama sanırm 2 ay sonra alacağım. amfi alınca bir de kabloya para veriyorsun, ortalama bir kablo takımını 60-70ten aşağıya alamazsın.

koaksiyel hoparlörlerle komponent takımları arasında ses kuvveti ve ses kalitesi olarak inanılmaz fark var. komponent almanız sistemi çok farklı bir yere alır götürür, koaksiyel alırsanız aracın orjinal hoparlörlerini biraz daha iyileştirmiş olursunuz.

ikinci konu, komponent takacaksanız amfi takmak zorunda değilsiniz, piyasada 40-60 rms watt değerindeki komponentleri rahatlıkla teyp çıkışlarına bağlayabilirsiniz.

ben sizin mesajlarınızdan anladığım kadarıyla size tavsiyede bulunacağım:

gittigidiyor gibi bir siteden rahatlıkla pioneer teyp alabilirsiniz. 6350-7350-8350-9350-6450-7450-8450 modellerinden birisini gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. profesyonel bir sistem kurmayacaksanız bunlar kesinlikle en iyileri. başka markalardan JVCnin modelleri de gayet başarılı. ama pionnerin özelliklerinin hepsine sahip değil.

16cmlik 50 watt rmsli JBL ya da kicker marka 2 takım komponent alın. yine gittigidiyordan alabilirsiniz. kredi kartına taksit yapıyorlar.üstelik oradaki satıcılardan mesaj yoluyla destek de alabiliyorsunuz.

sadece bunları bağlatıp sistemi bir dinleyin. kesinlikle memnun kalacaksınız, üstelik ilerde sistemi yükseltmek istediğinizde bu sistemin üstüne kolayca ilave yapabileceksiniz. (amfi+woofer+arka pandizota 1çift yüksek rmsli hoparlör)

brkprlk35 bunu beğendi.
  18. brkprlk35

brkprlk35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Burak Parlak
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Anlıyorum çok teşekkür ederim sadece tecrübelerinizi bize aktardığınız için. Haklısınız 400'ü veren 500'ü de verir sadece kafama takılan güvenemiyeceğim bir siteden alışveriş yapmak. Ama bir ses sistemi satan bir yere girerim ellerinde varsa çok da fiyatı şişirmezse alınabilir gerçekten çok öneriyorlar sizde zaten tecrübeyle sabit diyorsunuz. JBL CS-6 ve CS-6C yapıcam sistemi büyük ihtimal. Komponent'ler sadece tiz ve mid veriyor çünkü ben de mid ve tiz hastasıyım akustik sesleri çok severim ki arkaya da koaksiyel 2 yollu bass ve tiz olarak bağlanırsa ben sistemimi kurmuş olucam. Yardımlarınız için tekrardan teşekkür ederim sanırım kararımı verdim :)

Duyduğuma göre bizim teypler gerçekten kötü performanslıymış yani hangi marka yeni bir teybi bağlasanız iyi bir performans alırsınız ki orta seviye ise gayet iyi bir sonuç alınıyormuş. Pioneer çok öneriyorlar şahsen bende çok duydum dışarıda ama dedikleri gibi 5 ve üzeri modellerine bakmak lazım başlangıç rakamı olarak daha iyi bir ses alınabilir.

Gerçekten çoğu cevabıma yanıt vermişsiniz teşekkür ederim. Komponent takım olarak JBL CS-6C takıcam. 2 takım komponent demişsiniz fakat bazı sitelerde okuduğum kadarıyla sonuçta bu komponentler tiz ve mid sesi sadece yansıtıyor. Bundan sonra kesin bir amfi,woofer olmazsa bass hissedilmez diyorlar. O yüzden 1 takım komponent 1 takım koaksiyel düşünüyorum gene aynı markanın koaksiyel olanı JBL CS-6 olanı yani. 2 yollu olduğundan tiz ve bass var sadece öne Komponent arkaya koaksiyel bence güzel bir seçenek olur. 50rms yazıyor komponentde dediğinizi doğru anladıysam bağlayabilirim bunları bir pioneer teybe amfiye gerek yok. Gerçekten kafamdaki soru işaretlerini sildiniz teşekkürler :)

JBL CS-6C: http://www.hepsiburada.com/liste/jb...ls.aspx?productId=otaytcs-6c&categoryId=26090
    JBL CS-6: http://www.hepsiburada.com/liste/jb...s.aspx?productId=otaytjblcs6&categoryId=26090

19. brkprlk35

brkprlk35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Burak Parlak
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yeni edindiğim bilgileri aktarmak istiyorum. 4x50 yazsa da tüm teyp'lerde o maximum güç dediler ve RMS değeri en fazla 4x25 diyorlar. Yani ne bağlarsam bağlıyım aslında teybi zorlayacak ve ısınmasına yol açacak. Hem sistemi rahatlatması hem de düzgün çalışması için bir amfi şart diyor herkes. Siz ne diyorsunuz bu konuya acaba? Eğer şart ise 4x50 4ohm'luk bir amfi alırım işimi görmez mi ?

4x50rms 800watt max http://www.bimeks.com.tr/urun/119009/roadstar-rda-4100-oto-anfi.aspx#specs

4x60rms 1500watt max http://www.bimeks.com.tr/urun/120630/jameson-6004-oto-anfi.aspx

20. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    teybe doğrudan 2 çift komponent bağladığınızda(kaliteli teyplerden bahsediyorum) arabanın içindeki ses bilgisayarlara takılan 4+1ler gibi olur. bassları duyarsınız ama kuvvetsizdir. güç hissetmek istiyorsanız zaten amfi ve woofer gereklidir.

bir de yukarıda yazıdığım pionner modellerinde 4x50watt yazıyorsa büyük ihtimalle doğrudur. 25watta kadar düşeceğine ihtimal vermiyorum.

sizin çok kuvvetli olmayan fakat kaliteli müzik isteğiniz için amfisiz sistem kurulabilir diye düünüyorum. amfili sistem tabii ki daha iyi olur, ama amfi+kablolama+montaj sizin masrafınızı arttıracak. üstelik kalitesiz amfilerde motor gürültüsünü çekme gibi problemler de var. yani vasatın altında amfi almak doğru olmaz. amfili sistem kurarsanız teyp de dahil olmak üzere en az 1000tl gibi bir para ayırmanız gerekir.

Bu Sayfayı Paylaş