Aracıma bu gün itibari ile aktif ses sistemi bağlattım. Öncelikle ses sistemi ile ilk defa uğraşıyorum ve pek fazla bilgim yok. Yaklaşık 6 ay önce araba hareket halindeyken bir yangın olayı atlattım ve o günden beri araba sürerken hem tedirginlik içindeyim. Başka yerde olan bir tanıdığım ses sistemi montajı için bir kaç dükkana gitmiş. Aracın modelinin yeni olduğu söyleyince, önceden yeni model araçlara montaj yaptıklarında yandığını ve bu yüzden montaj yapmadıklarını, yapsalarda sorumluluk almayacaklarını söylemişler. Bunun doğruluk payı var mı? Hiç denk geldiniz mi böyle bir olaya ya da duydunuz mu? Aktif subwoofer aldım swe-815. Anfisi 150 w, Sub 300 w Bunun kabloları içinden çıktı, firmanın kendi koyduğu kablolar ile tesisat çekildi. Ama Teypte sub çıkışı olmadığı için ucuz bir dönüştürücü takıldı ve ucuz bir anfi kablosu takıldı. Aküdende firmanın kutuda gönderdiği ince bir kablo ile anfiye kadar çekildi. Anfim çok aşırı derecede ısınıyor, kablolar ince. Bunlar bir sıkıntı yaşatır mı acaba bana? Aküye bağlanan kablo Anfi ve Sub Dönüştürücüden çekilen kablo buna benziyor Anfi dönüştürücüsüde bunun gibi
Ne kadar kaliteli kablo o kadar kaliteli ve temiz ses.O sarı kablo ince gelebilir.Amfi isinir o normal .
Sarı kablo kutunun içinden çıktı. Acaba yangın çıkarma, erime gibi bir olay çıkarır mı bu tesisat ya da kablolar?
Yangin cikmazda asiri isinmadan sigoeta erir kalite li 4ga kablo cekin drim dAha saglukli calisiir bide teyp i degisirsenoz daha kaliteli bas alirsiniz tonlamalar duzelir
amfinin ısınması normal kablolar çok ısınıyorsa normal değil. attığınız resimlerin bazılarını göremiyorum. doğru düzgün çekilen tesisattan yangın falan çıkmaz, böyle söyleyen ustalara kesinlikle gitmeyin. başkalarının gitmesini de engelleyin. birkaç basit önlem var: - sadece güç kabloları yüksek akım çeker, bu nedenle güç kablolarının otomotivde kullanılabilen kablolardan olması lazım. - anfinin üzerindeki sigortaya bakın, örneğin 20 amperlik bir sigorta varsa, en az 2,5mm2 kablo kesiti kullanın, 20 amperden fazlaysa 4mm2 kullanın. zaten bu durumda kablo yanmadan sigorta yanacaktır. - en son önlem olarak aküden amfiye çıkan güç kablosuna, aküden çıktığı gibi ilave sigorta bağlamak. amfideki sigortanın aynısından bağlanmalı. 5 tl maliyeti olur ama yangın ihtimali diye birşey kalmaz. dönüştürücü kablo ve sinyal kabloları sesin kalitesini etkiler, ne kadar iyi olursa o kadar kaliteli oluyor.
anfinin ısındığı sırada o sarı kabloyu kontrol et ısınma yoksa herhangi bir sorun olmaz çünkü orjinali o anfinin ısınabilir çok ısınırsa çok yükleniyorsun demektir wooferun küçük 20cm dolayısıylada çok sesini açıyorsundur hissetmek için oda anfinin ısınmasına neden olur. aşırı ısınmadıkça zararı olmaz.
Selamın aleykum arkadaslar.Bende bugun 2.el anfi ve woofer aldım.Anfinin üzerinde 3 adet sıgorta var.fakat anfiden akü ye giden kabloda sigorta yok.Kullanan kişi 1 senedır sorun olmadı dedi.O kabloya sigorta takmam gereklimi ?
Büyük sigorta lazim ona en fazla 5 lira biseydir alip takın bence LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hayir aksesuraciya gidin akü girişi için amfi sigortasi deyin verirler LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Buna benzer, koruma yuvası olan bir anfi sigortası takacaksınız.Sonradan yapılan tesisat işleri şakaya gelmez, takın bir tane içiniz rahat olsun.
Arkadaşlar bugun sistemimi taktık.Fakat teyp sesi ( 0 ) da iken arkadan anfıden vıızzz dıye ses gelıyor.Sesi açıncada araba ıcındekı tepedekı lamba ufaktan yanıp sonuyor voltaj dusuyor.Bilgilerinizi alabılırmıyım neler yapmalıyım bi sorun cıkarmı boyle ?